Společnost Kapitol se díky Softecu stala technologickým lídrem na českém trhu

Praha/Bratislava, 7. července 2014 – Skupina Softec dodala společnosti KAPITOL pojišťovací a finanční poradenství, která patří do finanční skupiny VIG, moderní enterprise tabletovou aplikaci MAX s dotykovým ovládáním určenou pro přímou podporu prodeje. Z finančního poradenství se tak stává interaktivní proces, kde do děje zasahuje klient a přímo na místě může vidět důsledky svých rozhodnutí. Zmíněná aplikace do něj vnáší zcela nový rozměr kvality. První finanční poradci s ní začali pracovat před několika dny. (TZ)

Společnost KAPITOL poskytuje svým klientům prostřednictvím sítě spolupracovníků finanční poradenství a prodej finančních produktů. K posílení své pozice na českém trhu se rozhodla zavést nový obchodní model i do nejnovějších technologií. Moderní enterprise tabletová aplikace MAX s dotykovým ovládáním od firmy Softec poskytuje podporu pro víc než 1 300 poradců. Její hlavní předností je podpora procesu finančního poradenství a předprodejních aktivit. Poradci tak mohou používat aplikaci přímo na schůzce s klientem, ať už online, nebo offline.

„Ve srovnání s původní aplikací, která poskytovala pouze systém evidence dat klienta a jeho finanční situace, se tak funkcionalita poradcům rozšířila o procesní část, zobrazování dat v grafech, možnost okamžité interakce zákazníka a uživatelsky přívětivý design,“ upřesňuje Peter Morávek, ředitel divize pojišťovacích systémů firmy Softec.

Nová aplikace pro tablety a notebooky s dotykovými obrazovkami dokáže klienta hravou formou vtáhnout do rozhovoru a poskytnout mu možnost přímé interakce. Poradce si s klientem může projít jeho příjmy, výdaje a budoucí cíle. Následně mu v grafu ukáže simulaci životních rizik. Potom podle jeho volby pokračuje v identifikaci řešení přesně na míru. Kromě toho aplikace umožňuje poradcům využít v zařízení také kameru k pořízení fotografií, např. existujících smluv klienta, apod. Při tvorbě aplikace se nezapomnělo ani na notebooky s klasickým displejem.

Ivo Zlámal, předseda představenstva společnosti KAPITOL: „Jednoznačným přínosem nové aplikace MAX je nastartování obchodní sítě a zvýšení kvality a efektivity prodeje. Důležitým faktorem je i zajištění správného postupu a tím i vysoké kvality poskytovaného poradenství našimi poradci. Nové řešení posunulo naší firmu do pozice technologického lídra na českém trhu.“

Samotní poradci, kteří aplikaci již začali používat, ji jako nový nástroj vítají hlavně proto, že s ní dokážou klienta snáze zaujmout, vysvětlit mu výhody spolupráce a přesvědčit ho o kvalitě nabízené služby. Navíc použitý CRM systém jim umožňuje rychlý přístup k seznamu klientů, jejich osobním a kontaktním údajům, resp. k portfoliu smluv. Ke každému klientovi si poradce může poznamenat i detailnější informace – například jeho zájmy, případně pomocí Google Maps jedním klikem zobrazit jeho adresu na mapě.

O společnosti Softec

Softec je významnou konzultačně-softwarovou společností, která poskytuje své služby kromě Česka a Slovenska v dalších osmi zemích střední a východní Evropy. Jedná se především o poradenství v oblasti informačních systémů, analýzu, návrh a vývoj komplexních IT řešení, systémovou integraci nebo outsourcing. Mezi její klíčové zákazníky patří významné společnosti z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, státní správy a telekomunikací. V roce 2012 se stala na Slovensku IT firmou roku. V současné době má v Česku a na Slovensku téměř 300 zaměstnanců. Více na www.softec.cz.