Cisco ve spolupráci s Pioneers podpoří až 10 technologických start-upů

Program Cisco Entrepreneurs in Residence (EIR) se poprvé otevírá i pro evropské společnosti. Start-upy zaměřené na oblast Internet of Everything, analýzu velkých dat, bezpečnost či technologie pro chytrá města mohou v rámci programu získat investiční kapitál i obchodní a manažerskou podporu. (TZ)

Praha 23. července 2014 – Pro pět až deset nových technologických společností působících v Evropě se otevírá šance získat nový impuls pro svůj další rozvoj. Společnosti Cisco totiž ve spolupráci s Pioneers  rozšiřuje svůj podpůrný rozvojový program Cisco Entrepreneurs in Residence (EIR) i pro Evropu. Program spuštěný v srpnu loňského roku je určen pro podporu společností zabývajících se především oblastmi kybernetické bezpečnosti, analýzou velkých dat, technologiemi pro chytrá města a oblasti Internet of Everything.

Vybrané start-upy v rané fázi svého financování získají v rámci programu EIR nejen základní investiční a rozvojový kapitál, ale softwarové nástroje a možnost spolupracovat a vyměňovat si zkušenosti nejen s dalšími společnostmi zapojenými do programu, ale také s inženýrskými týmy společnosti Cisco. Pioneers  poskytnou navíc všestrannou byznysovou a manažerskou podporu. Navíc budou vybrané firmy moci prezentovat své produkty také na Pioneers Festival.

První skupina evropských společností zapojená do programu EIR bude sestavena na základě vícefázového výběrového řízení, na kterém se bude podílet jak Cisco, tak Pioneers . V jeho průběhu budou hodnotitelé posuzovat životaschopnost jednotlivých přihlášených projektů a podnikatelských záměrů, sílu týmů, a také soulad projektů se strategií společnosti Cisco. Jména úspěšných kandidátů budou oznámena v rámci Pioneers festivalu, který se koná 29. až 30. října ve Vídni. Vybrané společnosti absolvují u vídeňského týmu Cisco a jeho partnerů šestiměsíční stáž.

Vůbec první skupina start-upů v rámci programu EIR byla vytvořena v dubnu letošního roku v Silicon Valley. Tvoří ji celkem šest společností, které jsou všestranně podporovány týmem manažerů, instruktorů a poradců. Ti jim předávají zkušenosti a odborné znalosti společnosti Cisco a jejích partnerů.

Přihlášku do programu lze podat on-line prostřednictvím formuláře na stránkách Pioneers Festival: http://pioneers.io/festival/startups/applications

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.