ESET vydává beta verze bezpečnostních produktů pro domácí počítače

Nové verze bezpečnostních produktů ESET NOD32 Antivirus 8 a ESET Smart Security 8 přinášejí významná vylepšení a také zcela nové funkce. (TZ)

Společnost ESET dnes uvolňuje k testování beta verze bezpečnostních produktů ESET NOD32® Antivirus 8 a ESET Smart Security® 8. Jde o produkty, určené k ochraně domácích počítačů s operačním systémem Windows (XP, Vista, 7, 8 a 8.1, a také Microsoft Windows Home Server 2003 a 2011). Tyto produkty v aktuální verzi 8 obsahují řadu inovací.

Oba produkty disponují vylepšeným modulem Exploit Blocker, který chrání před malware, zneužívajícím dosud neznámé mezery v zabezpečení systémů; tento modul byl rozšířen
o podporu Javy. Produkt ESET Smart Security navíc obsahuje zcela nový modul Botnet Protection, který uživatele chrání před internetovými útoky organizovaného zločinu prostřednictvím sítí ovládaných počítačů.

Uživatelé domácích produktů ESET jsou chráněni celou řadou vyspělých technologií. Příkladem je Anti-Phishing, což je podle nezávislých testů nejlepší ochrana před phishingem na trhu*).

Také v nové verzi se produkty ESET NOD32® Antivirus 8 a ESET Smart Security® 8 vyznačují velmi nízkou zátěží systému; uživatelé placených verzí pak mají k dispozici špičkovou zákaznickou podporu, poskytovanou z centrály pražské pobočky společnosti ESET.

Před oficiálním uvolněním ESET NOD32® Antivirus 8 a ESET Smart Security® 8 budou oba produkty důkladně testovány. Uživatelé se mohou do testování zapojit a využívat tak všechny nové a vylepšené technologie těchto produktů. Další informace, potřebné k zapojení do testovacího programu společnosti ESET, jsou dostupné na www.eset.com/beta/.

*) podle výsledků testu organizace AV-Comparatives

O ESET software

Společnost ESET, která byla založena v roce 1992, je světovým poskytovatelem bezpečnostního softwaru pro firemní klientelu a domácnosti. Společnost vyvinula špičkové bezpečnostní řešení a stále si udržuje přední místo na trhu proaktivní detekce počítačových hrozeb.

Softwarové řešení ESET NOD32 Antivirus drží světový rekord v počtu ocenění v testu „VB100“, který provádí magazín Virus Bulletin, a od počátku testování v roce 1998 nebyl jediný výskyt volně šířeného počítačového červa nebo viru, který by v testu tento program nezachytil. Podle analytické společnosti Gartner je ESET šestým největším hráčem na globálním trhu korporátních řešení pro ochranu koncových zařízení.

Na řešení ESET NOD32 Antivirus, ESET Smart Security a ESET Cybersecurity for Mac spoléhají miliony uživatelů na celém světě a patří mezi nejvíce doporučovaná bezpečnostní řešení na světě.

Společnost ESET má celosvětovou centrálu v Bratislavě (Slovensko), regionální distribuční centra jsou v San Diegu (USA), Buenos Aires (Argentina), v Německu a v Singapuru. Výzkumná centra ESET pro analýzu malware se nacházejí v Bratislavě, San Diegu, Buenos Aires, Praze (Česká republika), Krakově (Polsko), Montrealu (Kanada) a v Moskvě (Rusko), přičemž společnost ESET disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 180 zemích světa.