KAZAM představuje první evropský DVB-T smartphone KAZAM TV 4.5

Praha, 4. září 2014 – Britský výrobce mobilních telefonů KAZAM zahájí v polovině září v České republice prodej prvního evropského smartphonu s vestavěným DVB-T tunerem KAZAM TV 4.5. Telefon podporuje pořady v HD kvalitě (kodeku) a EPG s možností nahrávání digitálního televizního vysílání na microSD kartu. KAZAM TV 4.5 je vybaven 4jádrovým 1,2 GHz procesorem, 4,5“ IPS displejem s rozlišením 854 x 480 (FWVGA) a operačním systémem Android 4.4. Zařízení podporuje 2 SIM karty a stejně jako všechny ostatní smartphony výrobce KAZAM, i tento je vybaven nadstandardní garancí bezplatné výměny displeje v případě jeho poškození v prvním roce od koupi. (TZ)

„Pojem ‚multimediální telefon‘ získává s uvedením tohoto modelu zcela nový význam. Skutečně se jedná o malou revoluci – nyní se všichni majitelé KAZAM TV 4.5 mohou dívat nebo nahrávat svůj oblíbený pořad kdekoli se právě nacházejí,“ říká Wojciech Wasilewski, viceprezident společnosti KAZAM. „Telefon jsme navíc vybavili IPS displejem, který je charakteristický širšími pozorovacími úhly v případě, že by uživatel chtěl sledovat televizi s přáteli,“ dodává.

Multimediální KAZAM TV 4.5

KAZAM TV 4.5 je vybaven tunerem pro příjem digitálního televizního vysílání včetně kanálů ve vysokém rozlišení. Navíc podporuje elektronického programového průvodce (EPG) s možností nahrávání vybraných pořadů. Kvalitu obrazu ovlivňuje vzdálenost od televizního vysílače a charakteristika terénu, ve kterém se signál šíří. Proto je telefon vybaven externí anténou pro lepší příjem signálu. Model KAZAM TV 4.5 nabízí až 3 hodiny výdrže při sledování televizního vysílání.

KAZAM TV 4.5 bude v polovině září k dispozici k zakoupení v bílém nebo černém barevném provedení za doporučenou cenu 3 999 Kč. O přesné dostupnosti bude společnost informovat. Telefon bude k dostání v prodejní síti Alza.cz, Electro World a Mobil Pohotovost.

Produktové fotografie telefonů včetně loga výrobce jsou k dispozici na www.dropbox.com.

Oficiální webové stránky najdete na www.kazam.mobi, facebookový profil na www.facebook.com/kazamcz.

Technické specifikace KAZAM TV 4.5

  • Displej: 4,5“, IPS, 854 x 480 px (FWVGA)

  • Data: 3G

  • Paměť: 4 GB ROM, 512 MB RAM, až 32 GB microSD karta

  • Procesor: 4jádrový 1,2 GHz Broadcom BRCM23550

  • Operační systém: Android 4.4

  • Konektivita: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, GPS, microUSB, FM rádio

  • Fotoaparát: 5 Mpx, automatické ostření, přisvětlovací LED, nahrávání HD videa

  • Baterie: 1800 mAh, Li-Ion

  • Dual SIM

  • Rozměry: 133 x 64 x 8,7 mm

  • Hmotnost: 97 g (včetně akumulátoru)

O výrobci KAZAM

Značku KAZAM založili v Londýně v roce 2013 Michael Coombes a James Atkins, bývalí manažeři společnosti HTC, s cílem zčeřit stojaté vody na trhu smartphonů. Zaběhnutým standardem v mobilním technologickém světě je posedlost kvalitou, technologickými inovacemi a cenou, podle výrobce KAZAM však značku definuje i něco jiného. Z toho důvodu mají již od začátku smartphony KAZAM rozšířenou záruku bezplatné výměny rozbitého displeje v prvním roce od koupi. Navíc jsou smartphony KAZAM vybaveny aplikací Rescue, která umožňuje vzdálenému technikovi diagnostikovat zařízení a odstranit případné chyby.