Fujistu přináší nové řešení pro datacentra malých a středních firem

Praha, 1. srpna 2014 – Společnost Fujitsu představuje tři nové přírůstky do rodiny průmyslových serverů PRIMERGY. Vysoce kvalitní řešení pro datová centra milionů malých a středních firem po celém světě tvoří součást špičkové modulární informační infrastruktury, kterou mohou tyto společnosti použít k budování svého byznysu – ať už v datovém centru, v kanceláři nebo v obchodě. (TZ)

V prodejnách nebo předváděcích salónech se nový, malý a tichý server PRIMERGY TX1320 M1 schová pod pult a zároveň přináší škálovatelný, vysoce dostupný výpočetní výkon, který lze ovládat vzdáleně – třeba přímo z kanceláře vedení. Jde o server typu tower, jenž je možné snadno vložit do malých telekomunikačních racků, aby poskytoval ‘telefonní infrastrukturu’ pro malé firmy a pobočky.

V dnešní době mnoho telefonních systémů nebo průmyslových/strojních řídících systémů spoléhá na speciální řídící karty, které bývají velmi drahé. Díky podpoře (s pomocí adaptéru) doplňkových starších karet typu Peripheral Component Interconnect (PCI) mohou zákazníci i nadále používat tyto karty v rámci modernizovaného systému, založeného na novém serveru PRIMERGY TX1330 M1.

Rackový systém PRIMERGY RX1330 M1 podporuje také serverové grafické karty Intel pGFX. Urychluje tak výkon při zpracování multimediálního obsahu. To se hodí při zpracovávání materiálů pro vysílací společnosti, nebo firmy poskytující různý mediální obsah.

Vlastnosti jednotlivých serverů

FUJITSU Server PRIMERGY TX1330 M1

  • Rozšiřitelný všestranný server pro segment malých a středně velkých podniků

  • Tichý, kompaktní – ideální pro kanceláře, obchody a předváděcí místnosti

  • Optimalizovaný pro klasické serverové úkoly jako firemní aplikace, správa souborů, tisk nebo databáze

PRIMERGY TX1330 M1 je ideální robustní a cenově výhodný server pro malé a středně velké podniky nebo pobočky. Poskytuje nejlepší výkon procesorů Intel® Xeon® řady E3 a dobrou rozšiřitelnost díky úložným jednotkám vyměnitelným za provozu. Volitelný redundantní napájecí zdroj a různé řadiče RAID zajišťují vysokou dostupnost a bezproblémový provoz. Díky kompaktnímu provedení a extrémně nízké provozní úrovni hluku je server ideální pro předváděcí místnosti nebo kanceláře, kde může být umístěn například pod pracovním stolem. Díky podpoře starších karet adaptérů pro sběrnici PCI je server PRIMERGY TX1330 M1 optimální pro speciální řešení, jako jsou telefonní nebo bezpečnostní systémy. Kromě toho je k dispozici komplexní softwarová sada Fujitsu ServerView Suite, která pomáhá správcům při instalaci, nasazení a správě serveru. Server PRIMERGY TX1330 M1 je vynikající dlouhodobá investice.

Více informací je k dispozici na stránkách: http://www.fujitsu.com/fts/products/computing/servers/primergy/tower/tx1330m1/index.html

FUJITSU Server PRIMERGY TX1320 M1

  • Velmi malé provedení: ideální pro malé kanceláře, pokladní systémy nebo racky v telefonních systémech

  • Nízká hlučnost, vhodná pro tichý provoz v kancelářích nebo v pokladnách

  • Malý systém, avšak plnohodnotné možnosti v oblasti výkonu i správy serveru

PRIMERGY TX1320 M1 je dokonalý server pro prostředí, kde velmi záleží na prostoru, plné funkcionalitě a tichém provozu. Ultrakompaktní server typu tower je vynikající volbou pro prodejní prostory, pobočkové kanceláře a pro další prostředí, na která se vztahují přísné předpisy, např. ordinace lékařů, právní kanceláře nebo finanční služby. Díky komplexním možnostem správy serveru je možné systém snadno začlenit do stávajících informačních infrastruktur či spravovat vzdáleně. Přes svou velikost nabízí PRIMERGY TX1320 M1 výkon procesoru Intel® Xeon® řady E3, až šest pevných disků a podporu dodatečného zálohovacího zařízení. Tato jedinečná kombinace je ideální pro náročné prostředí, kde je nedostatek místa.

Více informací naleznete na stránkách:
http://www.fujitsu.com/fts/products/computing/servers/primergy/tower/tx1320m1/index.html

FUJITSU Server PRIMERGY RX1330 M1

  • Flexibilní základna pro budování infrastruktury s až 10 pevnými disky typu SFF (Small Form Factor) pro velká lokální úložiště

  • Bezpečné pokročilé chlazení (Advanced Thermal Design) umožňuje provoz i za vyšších okolních teplot, díky čemuž lze ušetřit náklady na chlazení

PRIMERGY RX1330 M1 je základní jednopaticový server v provedení do racku s velmi výhodnou cenou. Díky široké nabídce volitelných rozšíření jej lze snadno přizpůsobit individuálním požadavkům. Až 32 GB paměti RAM, až tři sloty PCIe a až deset pevných disků jej předurčují pro infrastrukturu, souborové a komunikační aplikace. Tento server o výšce 1U rovněž umožňuje vytvářet individuální konfigurace se širokou škálou doplňků, jako jsou redundantní napájecí zdroje, které lze vyměnit za chodu, redundantní ventilátory, řadič RAID a podpora integrované serverové grafické karty pGFX pro rychlé zpracování mediálního obsahu. Díky vysoké energetické účinnosti a schopnosti provozu při vyšší okolní teplotě přispívá server PRIMERGY RX1330 M1 k dosažení velmi nízkých provozních nákladů. Softwarová sada Fujitsu ServerView Suite a volitelná funkce vzdálené správy (iRMC S4) zjednodušují administraci.

Více informací naleznete na stránkách:
http://www.fujitsu.com/fts/products/computing/servers/primergy/rack/rx1330m1/index.html

Ceny a dostupnost

Řada serverů FUJITSU PRIMERGY v rámci cloudových, rackových a tower systémů x86 je dostupná celosvětově přímo od společnosti Fujitsu a od jejích distribučních partnerů. Nové systémy budou všeobecně dostupné a bude možné je objednávat od srpna 2014.

O společnosti Fujitsu

Fujitsu patří mezi největší japonské společnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), která nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Přes 162 tisíc zaměstnanců Fujitsu obsluhuje zákazníky ve více než 100 zemích světa. Společně se svými zákazníky přispívá Fujitsu svými dlouholetými zkušenostmi a znalostmi k vytváření lepší budoucnosti světové společnosti. Konsolidované tržby společnosti Fujitsu Limited (TSE:6702) za poslední fiskální období dosáhly výše 46 miliard USD (k 31. březnu 2014).

Další informace naleznete na webu http://www.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions patří mezi přední evropské poskytovatele IT infrastruktury. Působí na všech hlavních trzích v Evropě, Středním východě, Africe a Indii. Společnost nabízí komplexní portfolio produktů, podnikových řešení a služeb, od pracovních stanic, přes datacentra až cloudové struktury. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává přes 13 000 pracovníků a je součástí globální skupiny Fujitsu.

Další informace najdete na http://www.fujitsu.com/fts/about/index.html.

O společnosti Fujitsu Technology Solutions ČR

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited. Společnost vznikla v roce 2009 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu – Siemens. V České republice společnost nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb, včetně koncepce dynamických infrastruktur (cloud computing). K jejím klientům se řadí největší společnosti a instituce, pro které zajišťuje správu datových center, infrastrukturu a infrastrukturu jako službu (IaaS). Pro střední, malé firmy a jednotlivce zajišťuje servis prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR přes 100 lidí.

Další informace o Fujitsu Technology Solutions najdete na webu http://www.fujitsu.com/cz.