Projektory na oslavách výročí založení Bukurešti

K vytvoření jedné z největších světových videomappingových projekcí na budovy v rámci oslav 555. výročí založení rumunského hlavního města Bukurešti bylo použito 104 projektorů Panasonic. (TZ)

Fotografie jsou dostupné zde: http://bit.ly/1nbI6cg

V rámci oslav 555 let od první písemné zmínky o hlavním městě Rumunska se při představení „iMapp Bucharest 555“ promítalo na gigantickou plochu 23 000 m2 tvořenou 270 m širokým průčelím budovy parlamentu.

104 projektorů Panasonic PT-DZ21K vytvořilo díky softwaru pro edge blending a geometrické přizpůsobení projekce na nerovný povrch jediný obří obraz bez znatelných přechodů.

„Pro projektor DZ21K jsme se rozhodli především kvůli jeho velikosti a robustnosti, která umožňuje postavit mnoho projektorů na sebe,“ říká Adrian Pochiscan, Technical Director společnosti 360 Revolution, která celé představení produkovala. „Líbilo se nám jeho rozlišení, možnost ovládání na dálku, stabilita a také jeho energetická nenáročnost – kdybychom použili jiné projektory, museli bychom si postavit malou elektrárnu, která by naši show zásobovala elektřinou.“

V předvádění svých dovedností při návrhu animací o délce 5 minut a 55 sekund soutěžilo pět týmů vizuálních umělců. Tato akce, kterou sledovaly tisíce návštěvníků, se odehrála v sobotu 20. září. Vítězem se stal francouzský tým pod vedením Damiena Fontaina.

Hana Grůzová, Marketing Manager společnosti Panasonic, říká: „Jsme nesmírně potěšeni faktem, že pro tyto oslavy byly vybrány projektory Panasonic. Tato akce úspěšně předvedla všechny silné stránky našich projektorů, od vysokého jasu a sytosti barev po širokou škálu velikostí a tvarů promítaného obrazu, kterou umožnilo použití mnoha projektorů s funkcí prolínání okrajů.“

Již dříve byly tyto projektory Panasonic použity na prestižních akcích, jako byl berlínský Festival of Lights v roce 2012, olympijské hry v Londýně téhož roku, nebo turné Rogera Waterse The Wall Live.

Další informace naleznete na webu business.panasonic.co.uk/visual-system.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje, odolné mobilní počítače a požární alarmy. S přibližně 400 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 71,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2014. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/