TRILL infrastruktura od Huawei zajišťuje provoz Slovenského peeringového centra

Technologie Huawei CloudEngine nově obstarává provoz infrastruktury Slovenského peeringového centra. Systém využívá TRILL protokolu, který centru umožňuje směrování L2 paketů nejkratší cestou, optimální využívání všech linek a rychlou konvergenci. (TZ)

Infrastruktura poskytuje členům centra, provozovaného Slovenskou technickou univerzitou v Bratislavě, 192 10GE / 1GE portů v optické a metalické verzi. Veškeré switche podporují plnou propustnost pro všechny velikosti paketů a jsou propojeny v redundantní 2 * 40GE kruhové topologii, která poskytuje přenosovou kapacitu 160 Gbps mezi switchi. Páteř centra lze rekonfigurovat bez jakéhokoliv dopadu na poskytované služby a je jednoduše rozšiřitelná o 40GE a 100GE připojení.

Hlavním rozdílem vůči dosavadnímu řešení je využití TRILL protokolu (Transparent Interconnection of Lots of Links), který umožňuje centru směrování L2 paketů nejkratší cestou, optimální využívání všech linek a rychlou konvergenci. Na rozdíl od spanning-tree protokolu TRILL využívá pro přenos dat všechny linky které má k dispozici a rovnoměrně rozděluje provoz mezi rovnocenné trasy.

„Už dlouho jsme hledali technologii, která zajišťuje inteligentní směrování L2 paketů podobným způsobem jako IP, aniž by spanning tree protokol zablokoval všechny naše redundantní linky a bez břemene MPLS. TRILL tohle všechno umožňuje – a jsem rád, že jsme tuto moderní síťovou technologii zpřístupnili všem členům centra,“ uvedl Marian Ďurkovič, technický manažer Slovenského peeringového centra.

Switche Huawei CloudEngine analyzují L3 a L4 hlavičky uvnitř přenášených TRILL paketů, což zajišťuje rovnoměrné rozdělování IPv4 i IPv6 provozu na základě příslušnosti k jednotlivým TCP / UDP tokům a zachovává správné pořadí paketů ve všech tocích.

„Huawei je přesvědčen, že dokáže splnit požadavky i takového náročného zákazníka, jakým je Slovenské peeringové centrum. Jsme přesvědčeni, že produkty CloudEngine splní všechny nároky v tak složitém prostředí,“ konstatuje Tomáš Zloch, Central Product System Engineer společnosti Huawei Technologies a dodává: „Switche CloudEngine, které jsme nabídli, jsou schopné zvládnout současné nároky na přenosovou kapacitu a zároveň poskytují i adekvátní potenciál pro růst centra v budoucnosti.“

O společnosti Huawei

Huawei je přední světový dodavatel informačních a komunikačních řešení. Založena byla v roce 1987, dnes má celosvětově více než 150 000 zaměstnanců a působí ve 150 zemích. Produkty a řešení Huawei využívá více než třetina světové populace. V České republice působí Huawei od roku 2004, zaměstnává zde přes 400 lidí. Huawei Enterprise je dodavatelem ICT řešení a služeb pro podnikový sektor: od státní a veřejné správy, přes průmyslové podniky, bankovnictví a finančnictví, až po dopravu, energetiku, utility a další oblasti. Zaměřuje se na poskytování infrastruktury, komunikačních nástrojů, produktů pro datová centra a cloud computing i průmyslových aplikací. Více informací o řešeních pro podniky naleznete na http://enterprise.huawei.com.