AVG se stává partnerem pro mobilní bezpečnost chytrých telefonů a tabletů Xperia™ společnosti Sony® Mobile

AMSTERDAM a SAN FRANCISKO – 7. října 2014 – AVG® Technologies N.V. (NYSE: AVG), společnost poskytující internetovou bezpečnost 182 milionům aktivních uživatelů, dnes oznámila počátek tříletého obchodního partnerství se společností Sony Mobile Communications (dále Sony Mobile), během něhož bude výhradním poskytovatelem mobilní bezpečnosti zákazníkům tohoto výrobce mobilních zařízení. Od podzimu 2014 budou chytré telefony a tablety Xperia řady Z3 vybaveny vlajkovou aplikací AVG AntiVirus PRO for Android™. To uživatelům umožní bezpečně užívat svá zařízení Xperia k činnostem na internetu. (TZ)

Uživatelé zařízení Xperia obdrží zdarma 180denní zkušební verzi aplikace AVG AntiVirus PRO for Android, po jejímž vypršení si mohou zakoupit roční předplatné a ponechat si tak rozšířené funkce. Nebo si mohou zvolit bezplatnou základní verzi AVG AntiVirus FREE for Android, aby zajistili, že se jejich chytrý telefon či tablet neocitne bez ochrany.

„Popularita spotřebitelských aplikací, šíření mobilních zařízení a trend konzumerizace firemního IT znamená, že na svých připojených zařízeních trávíme více času a svěřujeme jim širší spektrum osobních i finančních údajů. V důsledku toho nyní více lidí při koupi mobilního zařízení očekává přítomnost ochranných prvků, ať už je chtějí využívat jakkoli,” říká David Ferguson, generální manažer pro spotřebitelské a mobilní produkty ve společnosti AVG Technologies. „AVG v tomto ohledu již myslí na budoucnost svou platformou AVG Zen, pomocí níž mohou být ochráněna chytrá připojená zařízení v domácnosti i osobní zařízení jako je nositelná elektronika. S tím, jak se vize Internetu věcí začíná uskutečňovat, je tak čím dál důležitější poskytovat uživatelům chytrých telefonů a tabletů klid mysli. Právě ten poskytnou aplikace AVG uživatelům zařízení Xperia.”

AVG AntiVirus FREE for Android byla první mobilní aplikací, která přesáhla hranici 100 milionů stažení v obchodě Google Play™. S letošním spuštěním AVG Zen™, aplikace pro počítače s Windows® a chytré telefony a tablety s Androidem, společnost AVG rozšířila své mobilní portfolio, aby svým uživatelům pomohla převzít kontrolu nad svým soukromím, zabezpečením a výkonem svých zařízení připojených k internetu.

 

O AVG AntiVirus PRO for Android

Ochrana a bezpečnost:

  • Test aplikací: testuje aplikace a zajišťuje, že na vaše zařízení nepronikne žádný škodlivý software ani jiné nebezpečné infekce.

  • Test souborů: testuje soubory ve vašem telefonu na přítomnost virů a odstraňuje je na jediné klepnutí; zajišťuje tak bezpečnost vašich kontaktů, záložek, textových zpráv, hudby a videí.

  • Bezpečné prohlížení webu: aktivně v reálném čase kontroluje webové stránky předtím, než na stránku vstoupíte. Pokud zaznamená cokoli podezřelého, zabrání vám v návštěvě oné stránky.

  • Zámek aplikací: chrání vaše soukromí tím, že vám umožní zamknout vaše aplikace a tím je ochránit před použitím jinými lidmi, kteří používají váš telefon.

Nalezení telefonu a ochrana proti krádeži:

  • Nalezení telefonu: pomůže vám s nalezením vašeho ztraceného nebo ukradeného telefonu. Lokalizujte jej rychle pomocí Google Maps nebo zapněte funkci SHOUT, která zesílí hlasitost vašeho vyzvánění na maximum i když je váš telefon v tichém režimu

  • Zámek telefonu: zabrání cizím lidem v přístupu k vašim informacím zamknutím telefonu na dálku pomocí SMS nebo pomocí ovládacích prvků na webu služby proti krádeži AVG Anti-Theft.

  • Fotopast: pokud služba AVG Anti-Theft zaznamená tři neúspěšné pokusy cizí osoby o odemknutí telefonu, vyfotí ji pomocí předního fotoaparátu telefonu. Fotografie je vám poté odeslána e-mailem společně s varováním před pokusem o vniknutí.

  • Vzdálené vymazání: pomáhá ochránit vaše soukromí tím, že vám umožní vymazat všechny kontakty, fotky, záznamy v kalendáři, textové zprávy, historii prohlížení internetu a data na SD kartě.

  • Zamknutí SIM: uzamkne váš telefon při výměně karty SIM.

Zlepšení výkonu:

  • Posílení výkonu: optimalizace využití baterie, úložiště a mobilního datového připojení.

  • Ukončování úloh: vypne aplikace, které mohou ovlivnit výkon zařízení.

  • Vylepšená spotřeba energie baterie: jste upozorněni, když se energie dostane pod úroveň, kterou nastavíte. Pomocí nového tlačítka Power Save vypnete funkce zařízení, které spotřebovávají vaši baterii nebo použijte funkci Auto Power Save k automatickému vypnutí několika náročných funkcí, když hladina energie klesne pod stanovenou mez.

  • Mobilní data: sleduje využití vašeho mobilního datového tarifu 3G/4G a upozorní vás, když se blíží měsíční datový limit.

  • Úložiště: odinstaluje příliš velké aplikace pro uvolnění místa v zařízení.

  • Záloha aplikací: zálohuje všechny vaše aplikace na SD kartu, takže se nikdy neocitnete bez svých oblíbených her, utilit či kanálů s novinkami.

###

„Xperia” je obchodní známkou a registrovanou obchodní známkou společnosti Sony Mobile Communications Inc. Další informace o obchodních známkách jsou k dispozici na adrese: www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright/

O AVG Technologies (NYSE: AVG)

AVG je přední společností poskytující internetovou bezpečnost zařízením, datům i lidem prostřednictvím softwaru a služeb. K 30. červnu 2014 má AVG 182 milionů aktivních uživatelů, kteří využívají zabezpečení internetu, optimalizace výkonu, ochrany soukromí a identity. Výběrem produktů AVG se uživatelé stávají součástí důvěryhodného globálního společenství, které je přímo ve spojení se společností AVG a těží ze vzájemné podpory.

Všechny obchodní známky jsou majetkem jejich příslušných vlastníků.

www.avg.com