Sophos posílí své bezpečnostní portfolio díky akvizici Mojave Networks

Praha – 13. října 2014 – Společnost Sophos oznámila akvizici kalifornské cloudové společnosti Mojave Networks. Akvizice posílí bezpečnostní řešení společnosti Sophos pro prostředí cloudu i pro hardwarová zařízení. Mojave rozšíří integrovanou bezpečnostní platformu Sophos Cloud o propracované webové bezpečnostní řešení, které je, stejně jako řešení společnosti Sophos,  určené pro prostředí cloudu. V případě síťového bezpečnostního hardware značky Sophos umožní technologie Mojave hybridní způsoby nasazení – v klasickém režimu i v režimu software jako služba. Společnost Sophos tak vyhoví rozmanitým potřebám z oblasti webové bezpečnosti. (TZ)

Stále mobilnější pracovní síly a exploze počtu mobilních zařízení představuje pro IT opravdu velkou výzvu. Inovativní bezpečnostní platforma Mojave umožňuje ochranu cenných podnikových dat a zabezpečení nestacionárních zařízení pomocí síťového bezpečnostního řešení, které je založené na technologiích cloudu. Toto efektivní řešení tak umožňuje snadné nasazení i správu a zákazníkům společnosti Sophos přinese následující výhody:

  • Filtrování webového obsahu pro prostředí cloudu, které umožní úplnou ochranu práce s webem – bez nutnosti používat další bezpečnostní technologie přímo na koncových zařízeních.

  • Prakticky okamžitá ochrana před novými hrozbami, a to prostřednictvím cloudového vyhodnocování hrozeb v reálném čase.

  • Jednoduchá a intuitivní správa navržená přímo pro malé a středně velké firmy i pro pragmaticky uvažující společnosti všech velikostí.

  • Zabezpečení bez kompromisů pro zařízení s platformou Windows, Mac, iOS i Android, které podporuje tzv. povědomí o kontextu, viditelnost i bezproblémovou ochranu – bez ohledu na to, zda se zařízení nachází uvnitř či vně podnikové sítě.

 

„Mojave Networks je mladá inovativní společnost, která vytvořila prvotřídní platformu přímo na pomyslném průsečíku tří nejmodernějších oblastí bezpečnosti – cloudu, webu a mobilních zařízení,“ říká Kris Hagerman, generální ředitel společnosti Sophos. „Zaměřujeme se na zabezpečení, které je nejen výkonné a komplexní, ale také jednoduše použitelné. Integrace technologie společnosti Mojave Networks do platformy Sophos Cloud posiluje vedoucí postavení naší firmy a rozšiřuje jeden z nejrychleji rostoucích produktů v historii společnosti Sophos,“ dodává Kris Hagerman.

„Jsme hrdí na práci, kterou jsme v Mojave udělali, a stali se tak průkopníky v cloudovém přístupu k mobilní a webové bezpečnosti. Nabídli jsme řešení, které umožňuje bezkonkurenční ochranu mobilních pracovníků před nebezpečnými hrozbami i jednotné bezpečnostní politiky napříč platformami,“ říká Garrett Larsson, generální ředitel společnosti Mojave Networks. „Díky tomu, že se stáváme součástí rodiny Sophos, můžeme naši vizi komplexní bezpečnosti pro mobilní zaměstnance naplnit rychleji. A to i proto, že plně využijeme rychlého růstu platformy Sophos Cloud, světového společenství více než 15 000 partnerů a globální působnosti společnosti Sophos. Jsme rádi, že se můžeme připojit k tak inovativnímu a převratnému lídrovi z oblasti IT bezpečnosti.“

Sophos plánuje integrovat technologie společnosti Mojave Networks do své rychle rostoucí produktové řady Sophos Cloud na začátku roku 2015. V následujících měsících stejného roku dojde k integraci se síťovými bezpečnostními zařízeními. Obě tyto oblasti umožní partnerům společnosti Sophos, aby svým zákazníkům nabídli integrovanou bezpečnostní platformu, která v sobě spojí to nejlepší z ochrany PC, Mac, mobilních zařízení i sítí. Navíc v podobě jedné cloudové konzole. Jde o další krok vpřed při zajišťování ochrany organizací, které vyžadují podnikovou úroveň zabezpečení, ale nechtějí se zatěžovat složitostí podnikových řešení.

Jak se spojit se společností Sophos?

Prostřednictvím kanálu Twitter

Prostřednictvím sítě LinkedIn

Prostřednictvím sítě Facebook

Prostřednictvím Google+

Prostřednictvím portálu Spiceworks

Prostřednictvím kanálu na YouTube

Prostřednictvím blogů společnosti Sophos

Prostřednictvím zpravodajství na Naked Security News

O společnosti Sophos

Již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí se spoléhá na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat. Společnost Sophos nabízí jednoduše implementovatelné, spravovatelné a použitelné služby síťové bezpečnosti, zabezpečení koncových bodů, webových prezentací, elektronické pošty i mobilních zařízení. To vše za podpory globální sítě pro zkoumání hrozeb SophosLabs.

Společnost Sophos sídlí v americkém Bostonu a v britském Oxfordu. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.