VMware představil nejpokročilejší portfolio produktů pro virtuální desktopy a aplikace

Praha/Barcelona, 15. října 2014 – Společnost VMware, Inc., včera na konferenci VMworld 2014 Europe představila nové produkty, programy a služby, které obohatí rozrůstající se portfolio inovativních výpočetních řešení pro koncové uživatele. Jednou z novinek je řešení VMware Horizon FLEX, které umožní firmám centrálně poskytovat, spravovat a zabezpečit virtuální desktopy a aplikace provozované lokálně na přístrojích Mac a PC a využívat při tom ovládací prvky respektující firemní pravidla pro bezpečnější provozování modelu BYO (bring-your-own). (TZ)

Navíc nové cloudové služby pro zotavení desktopů po havárii pomohou firmám ochránit jejich podnikání a zlepšit plynulost procesů. Rozšíření cloudových služeb po Evropě otevře nové možnosti pro zákazníky a nový program pro úložiště pomůže zákazníkům rychle odhadnout a kontrolovat náklady na nasazení virtuálních desktopů.

„Stále rychleji přicházíme s novými inovacemi v oblasti mobility a výpočetních řešení pro koncové uživatele a pomáháme našim zákazníkům reagovat na všechny potřeby jejich zaměstnanců,“ řekl Sanjay Poonen, výkonný viceprezident a generální ředitel divize výpočetních řešení pro koncové uživatele ve společnosti VMware. „VMware Horizon FLEX rozšíří portfolio produktů VMware pro práci koncových uživatelů, které mění zastaralé systémy na moderní pracovní prostor pro řešení aktuálních potřeb.“

VMware Horizon FLEX: Lokální virtuální desktopy pro zařízení Mac a PC s pokročilou bezpečností

Podle výzkumu z července 2014, který pro VMware realizovala společnost Dimensional Research, 73 procent IT administrátorů uvedlo, že požadavky uživatelů nutí firmy oficiálně i neoficiálně podporovat zařízení Mac. Navíc řada firem využívá externí pracovníky pro časově omezené projekty, pro IT oddělení je pak o to složitější nasadit, zabezpečit a dohlížet na firemní desktopy, aplikace a data.

VMware Horizon FLEX je pokročilé řešení, které umožní spustit a spravovat lokální firemní virtuální desktopy se systémem Windows. Virtuální desktopy tak získají i zaměstnanci, kterým bylo dříve příliš časově či finančně náročné přístup zajistit. Uživatelé zařízení Mac, kontraktoři a zaměstnanci pracující vzdáleně získají přístup k zabezpečenému firemním desktopu v rámci finančně výhodného balíčku bez nutnosti obětovat bezpečnost nebo dodržování vnitřních pravidel. IT oddělení díky tomu ušetří náklady na školení a podporu a uživatelé mohou rychle začít pracovat na svých zařízeních Mac nebo PC po odpojení ze sítě.

VMware Horizon FLEX nabídne:

  • Flexibilní možnosti nasazení – standardizované virtuální desktopy pro uživatele PC a Mac mohou být poskytnuty zákazníkům, kontraktorům nebo vzdáleně pracujícím zaměstnancům prostřednictvím firemní sítě nebo lokálně na USB disku.

  • Centrální dohled – centralizovaná správa založená na firemních pravidlech vytváří bezpečnější prostředí pro virtuální desktopy, které pomáhá zajistit bezpečnost dat, nastavení i virtuálních disků. Ovládací zařízení může povolit nebo zakázat využití periferních zařízení, lze nastavit časový rámec, ve kterém bude desktop aktivní, a díky možnosti vzdáleného vypnutí je možné vyřadit virtuální desktopy v případě krádeže, konce platnosti nebo nesouladu s firemními pravidly.

  • Sjednocená správa obrazu (Unified Image Management) – virtuální desktopy lze řídit jako soubor logických vrstev vlastněných IT oddělením nebo koncovým uživatelem. Dynamická vrstva pro správu desktopů a aplikací využívá technologii VMware Mirage a umožňuje aktualizaci vrstev řízených IT oddělením při současné úpravě uživatelských souborů a osobního nastavení.

  • Snížení nákladů na IT – možnost využívat k práci vlastní PC (Model BYOPC) a podpora zařízení Mac ve firemním prostředí bez nutnosti podporovat systém jako takový. Díky tomu není třeba školit zaměstnance, protože mají možnost využít systém dle vlastní volby, zrychlit zaučení nových zaměstnanců a odstranit náklady na přepravu fyzického laptopu.

  • Interoperabilita s AirWatch – díky možnosti využít řešení AirWatch pro správu OS X lze poskytovat a řídit zařízení s operačním systémem Mac OS X, včetně nastavení VMware Fusion a instalace kontejnerů pro desktopy a aplikace.

Díky zařazení nového řešení do portfolia produktů pro koncové uživatele mohou zákazníci volit mezi třemi různými verzemi virtuálních desktopů a aplikací prostřednictvím jediného prodejce, a zajistit si tak řešení, které nejlépe odpovídá jejich požadavkům:

  • VMware Horizon FLEX – lokální řešení s centralizovaným ovládáním, které umožní rychlé nasazení virtuálního desktopu Windows pro uživatele zařízení Mac a PC, takže firmy mohou zavést pravidla pro BYOPC bez kompromisů v oblasti bezpečnosti nebo kontroly.

  • VMware Horizon 6 – řešení pro datová centra, které poskytuje publikované aplikace a virtuální desktopy prostřednictvím jediné integrované platformy. IT tak získá snazší přístup ke správě Windows aplikací a desktopů.

  • VMware Horizon Air – cloudové řešení, které zajistí cenově výhodné virtuální desktopy pro firmy. Díky tomu mohou uživatelé kombinovat desktopy ve veřejném a privátním cloudu, a zajistit si tak potřebnou plynulost procesů.

Nová řešení podpoří zavedení a nasazení virtuálních desktopů

Řešení pro virtuální desktopy od VMware reagují na zkušenosti s mobilitou, jsou vytvořena pro softwarově definovaná datová centra a lze je poskytovat prostřednictvím jakéhokoli cloudu. Pomohou odstranit nutnost kompromisů mezi výkonem a náklady a řešit specifické výzvy, kterým musí čelit zákazníci využívající rychlost a pružnost mobility a cloudu. Novinky mezi produkty a programy pro podporu virtuálních desktopů:

  • VMware Horizon DaaS se rozšiřuje do Evropy a mění název – VMware Horizon DaaS se mění na VMware Horizon Air. Kompletní sestava hostovaných cloudových služeb z oblasti end-user computingu zahrnující VMware Horizon Air Desktops, VMware Horizon Air Apps a VMware Horizon Air Desktop DR se rozšíří do nových oblastí ve Francii a Německu. Díky tomu budou moci globální zákazníci se zaměstnanci ve Francii, Německu a Velké Británii využít výhod pružnosti a rychlosti cloudových služeb od VMware.

  • VMware Horizon Air Desktop DR – nová služba VMware Horizon Air Desktop DR umožní firmám jednoduše chránit své podnikání a zajistit zaměstnancům širší pracovní možnosti díky cenově dostupným hostovaným desktopům a aplikacím. V případě havárie může IT oddělení rychle obnovit uživatelské prostředí z cloudu bez složitých a nákladných řešení pro zprovoznění fyzických desktopů. Koncoví uživatelé mohou pracovat bez omezení, prostřednictvím libovolného zařízení, odkudkoli, v rámci bezpečného pracovního prostoru propojeného s jejich firemními zdroji.

  • VMware App Volumes – Řešení Cloud Volumes, které VMware získal nedávnou akvizicí, bylo přejmenováno na VMware App Volumes a nabídne možnost integrace s VMware Horizon 6 a VMware Workspace Suite. Řešení poskytne „just in time“ funkci pro doručení aplikací na virtualizované desktopy VMware i třetích stran a využívá technologii pro rozdělení na vrstvy dle požadavků, která zajistí nadstandardní výkon, nižší náklady a skvělý uživatelský zážitek.

  • VMware Horizon Fast Track 2.0 – Aktualizovaný program pomáhá zákazníkům zrychlit přijetí a nasazení virtuálních desktopů díky přístupu k ověřeným partnerům, referenčním architekturám a konvergovaným zařízením pro mimořádný výkon a předvídatelné škálování a náklady. Nabídka nových certifikovaných úložných řešení nabízí zákazníkům přehled o specifických úložných možnostech a odhadovaných nákladech na VDI. Došlo i k aktualizaci programu „Validated Reference Architecture“ pro VMware Horizon 6. Zákazníci mohou s ohledem na své potřeby vybírat ze tří různých Fast Track programů, které jim pomohou při plánování nasazení VDI.

  • Zařízení na klíč – ověřená, konvergovaná a škálovatelná zařízení, která pomohou zákazníkům rychle nasadit virtuální desktopy

  • Ověřená referenční architektura – plány pro implementaci úložiště, sítí a serverů, které zajistí interoperabilitu s řešením VMware Horizon 6

  • Ověřené úložiště – úložná řešení jsou certifikována pro zajištění stabilního výkonu pro 1000 a 2000 nasazení VMware Horizon, zákazníci se tak vyhnou nadhodnocení nebo podhodnocení úložné kapacity.

„Myslíme si, že naši zákazníci upřednostňují možnost samostatně si zvolit výpočetní zařízení. Řešení, které pomůže zjednodušit správu zařízení PC, Mac a mobilních systémů, a zároveň zajistí soulad s firemními pravidly, by nás určitě přesvědčilo,“ uvedla Suzan Pickett, manažerka pro globální infrastrukturu ve společnosti Columbia Sportswear. „Potřebujeme rozšiřovat možnosti pro koncové uživatele, ale zároveň mít možnost centrálně řídit, zabezpečit a administrovat všechny naše systémy a zařízení pro koncové uživatele.“

Dodatečné zdroje (v angličtině)

  • Read a blog post by Sanjay Poonen, executive vice president and general manager, End-User Computing, VMware

  • Read more about the VMware virtual desktop and application strategy in a blog post by Sumit Dhawan, senior vice president and general manager of desktop products, End-User Computing, VMware

  • Read more about VMware hosted cloud services in a blog post by Erik Frieberg, vice president of marketing, End-User Computing, VMware

  • Read more about VMware App Volumes in a blog post by Harry Labana, vice president of products, End-User Computing, VMware.

  • Read more about the technical details behind VMware Horizon FLEX in a blog post by Kit Colbert, chief technology officer, End-User Computing, VMware

  • Visit the newsroom for the latest AirWatch by VMware news

  • Visit VMware NOW to watch the live keynote and the VMworld 2014 Press Kit for media resources

  • Keep up with VMware on Facebook, Google+, Twitter and YouTube

O VMware
Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 5,21 miliardy USD v roce 2013 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 75 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.