VMware rozšiřuje vCloud Air do střední Evropy – otevře nové datové centrum v Německu

Praha/Barcelona, 21. října 2014 – Společnost VMware, Inc., na konferenci VMworld 2014 Europe oznámila, že plánuje rozšířit platformu pro hybridní cloud VMware vCloud Air (dříve VMware vCloud Hybrid Service) do Německa. Nové datové centrum provozované společností VMware doplní stávající lokalitu ve Velké Británii a síť poskytovatelů služeb vCloud Air® Network™. Zákazníci tak získají lokaci ve střední Evropě, která vyhovuje požadavkům Německa a Evropské unie na standardy a datovou suverenitu. Řešení by mělo být všeobecně dostupné v prvním čtvrtletí roku 2015. (TZ)

„Od loňského uvedení VMware vCloud Air udělal VMware obrovský pokrok a nyní poskytuje zákazníkům platformu pro hybridní cloud, kterou znají a důvěřují jí,“ řekl Bill Fathers, výkonný viceprezident a generální ředitel divize cloudových služeb ve společnosti VMware. „Rozšiřujeme VMwar vCloud Air na nové trhy, připojujeme množství nových služeb a usilovně pracujeme na tom, aby se z VMware vCloud Air stala vedoucí platforma pro hybridní cloud, která zajistí inovace formou služby počínaje datovými centry, přes desktopy až po mobilní aplikace.“

Datová suverenita a hybridní cloud

Zákazníci se často obávají o soukromí, bezpečnost a nedotknutelnost dat. Tím spíše, že IT organizace stále častěji využívají veřejný cloud pro podporu své činnosti. Díky rozšíření vCloud Air do Německa se mohou evropští zákazníci vypořádat s lokálními požadavky na soukromí, bezpečnost a suverenitu dat, a zároveň získat výhody veřejného cloudu od globálního lídra.

Podle nedávného průzkumu mezi 225 vedoucími IT administrátory v Německu (pro VMware realizovala průzkum společnost Ilkin Borg) celých 93 procent dotazovaných věří, že umístění jejich cloudového poskytovatele je důležité a patří k hlavním kritériím při výběru nejvhodnějšího poskytovatele. Navíc z výzkumu vyplynulo, že 71 procent dotazovaných požaduje řešení, se kterým budou moci spravovat veřejný cloud stejně snadno, jako svou vlastní infrastrukturu.

Okamžitý přístup k vCloud Air na vyžádání

VMware také představil rozšířený program pro přednostní přístup k VMware vCloud Air Virtual Private Cloud OnDemand. Ten poskytuje zákazníkům on-demand přístup k vCloud Air možný okamžitě na základě platební karty. Platba probíhá dodatečně za skutečně čerpané služby. Služba by měla být dostupná v Severní Americe a Evropě v listopadu 2014. Zákazníci se mohou přihlásit k vCloud Air Virtual Private Cloud OnDemand účtu zde.

Zákazníci v Evropě si navíc mohou vybrat z více možností připojení ke cloudu díky VMware vCloud Air Direct Connect. Zákazníci mohou plynule rozšířit svou infrastrukturu přímo do vCloud Air pro lepší využití zdrojů a škálování potřebné v privátních dedikovaných sítích.

VMware vCloud Air – hybridní platforma pro stávající i nové aplikace

Platforma pro hybridní cloud VMware vCloud Air se po roce od svého uvedení rychle rozšířila po celém světě a poskytla firmám v Americe, Evropě i Asii nejrychlejší přístup k hybridnímu cloudu. VMware, který má v současné době datová centra v Severní Americe, Evropě a Asii, nedávno oznámil rozšíření svého hybridního cloudu do Asie a Pacifiku prostřednictvím joint venture se SoftBank Telecom Corp. a SoftBank Commerce & Service Corp. (SoftBank C&S). VMware zároveň vytvořil strategické partnerství s China Telecom s cílem vybudovat v Pekingu služby hybridního cloudu na světové úrovni.

Na rozdíl od jiných veřejných cloudů umožňuje vCloud Air firmám plynule rozšířit jejich privátní on-premise IT infrastrukturu do veřejného cloudu. Výsledný hybridní cloud je kompatibilní se stávajícími aplikacemi zákazníka, umožňuje vytvářet nové cloudové aplikace a poskytuje firmě potřebnou pružnost a efektivitu společně s bezpečností a spolehlivostí. IT oddělení může sledovat, spravovat a provozovat cloudové prostředí, které spojuje výhody jak privátního, tak veřejného cloudu, prostřednictvím platformy VMware vSphere, která je pro ně známým a důvěryhodným řešením.

Dále pokračuje znění tiskové zprávy v angličtině:

VMware’s Hybrid Cloud Provides Opportunities for Partners

With vCloud Air, channel partners play a key role integrating private data centers and public clouds and delivering hybrid solutions to customers. VMware vCloud Air was designed specifically with the channel community in mind. VMware distributors, solution providers and OEM partners sell vCloud Air the same way as any other VMware product.

In addition, VMware has an existing ecosystem of more than 2,100 vCloud Air Network Service Provider Partners in Europe that operate clouds based on VMware’s technology. Included within this ecosystem are over 160 VMware Hybrid Cloud Powered Service Providers offering true workload portability between the customer site and the cloud.

“VMware vCloud® Air™ offers a secure and flexible public cloud environment and addresses important sovereignty issues for our customers,” said Roland Koenig, GM and head of virtualization practice, Bechtle GmbH & Co. KG. “Many of our customers tell us they need a locally-based solution and want to know that their data is hosted in Germany. We can give them that piece of mind. Working closely with our customers, we will be able to assess their existing environments and advise them on which parts of their infrastructure would be suitable for VMware vCloud Air.”

Avnet Technology Solutions, an operative division of Avnet, Inc. had its Germany team trained and fully certified on the technical, sales and operational components of VMware vCloud Air. We enable our resellers and customers to take advantage of the public cloud while keeping management and control over their data. “With VMware vCloud® Air™ resellers benefit from a flexible sales and service model allowing them to transfer services to a VMware data center and providing the freedom of choice and speed they need for future market success,” said Thomas Kleinkuhnen, Director Sales Solutions at Avnet Technology Solutions GmbH (Germany).

Dodatečné zdroje (v angličtině)

O VMware 

Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 5,21 miliardy USD v roce 2013 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 75 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.