Ericsson převezme většinový podíl v IT firmě Apcera, zaměřené na cloud technologie

Ericsson (NASDAQ: ERIC) oznámil převzetí většinového podílu v americké společnosti Apcera, která vyvíjí a prodává PaaS (Platform as a Service) platformy pro firemní sektor. Klíčovým produktem Apcery je služba Continuum, která funguje v prostředí cloudu, ve fyzickém i hybridním prostředí. Ericsson v rámci akvizice přislíbil výraznou investiční podporu vývoje nových technologií Apcery, jakož i rozvoj prodejních kanálů a vytvoření vlastního ekosystému. (TZ)

Cloudové technologie mění globální trh s ICT infrastrukturou a poskytovatelé služeb musí modernizovat a inovovat, aby byli schopni přinášet svým zákazníkům stále vyšší hodnotu. PaaS technologie od Apcery doplní portfolio Ericssonu v oblasti cloudu. Švédská společnost tak dokáže zajistit kompletní automatizaci IT operací v cloudu, přičemž bude mít pod kontrolou celou infrastrukturu.

Ericsson je lídrem v oblasti policy-based automation a governance telekomunikačních sítí. Akvizice ukazuje ambice společnosti přenést stejný přístup i do světa operátorského a korporátního cloudu. Právě cloudové technologie jsou jednou ze strategických oblastí, na které se Ericsson zaměřuje. Švédové považují prvenství v oblasti PaaS služeb za klíč k úspěchu v cloudu.

Jason Hoffman, viceprezident a šéf sekce Product Line Cloud Software v Ericssonu říká: „Krása cloudu spočívá v tom, že umožňuje efektivně vyvíjet, roll-outovat a pracovat s aplikacemi. Aby cloud naplnil svůj potenciál, potřebuje bezpečné prostředí a kontrolu. Naše partnerství s Guardtime a akvizice většinového podílu ve společnosti Apcera to zajišťují. S těmito technologiemi mohou organizace i jednotlivci důvěřovat integritě, diskrétnosti a spolehlivosti jejich infrastruktury.”

Společnost Apcera byla založena v roce 2012 a sídlí v San Francisku v USA. Vyvinula technologii Continuum, PaaS platformu, která umožňuje bezpečně a transparentně kontrolovat IT zdroje ve fyzické infrastruktuře, jakož i v cloudu.

Celá akvizice by měla být uzavřena v posledním čtvrtletí roku 2014. Apcera pak bude i nadále fungovat jako samostatná firma, s investiční podporou Ericssonu.

Poznámky pro redaktory:

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2011 činily tržby naší společnosti 226,9 miliardy švédských korun (35 miliard amerických dolarů). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress