Dial Telecom hostem na WDM Systems Summitu 2014

Praha, 31. října 2014 – Předání nejnovějších odborných informací, nejen v rámci odborných přednášek, ohledně trendů v datových přenosech, si vzal za cíl již 5. ročník akce s názvem WDM Systems Summit 2014. V dopoledním bloku vystoupil obchodní ředitel Dial Telecomu Tomáš Strašák s přednáškou na téma Rizika a úskalí na optických sítích. Poznatky z praxe partnerů konference, jímž je i Dial Telecom, jsou ceněnou a významnou součástí celé akce. (TZ)

Akce ze světa WDM technologií (WDM = vlnový multiplex) s názvem WDM Summit 2014 se uskutečnila v Praze již popáté a zúčastnila se jí řada významných společností z oblasti datových přenosů. Letošní ročník, který se uskutečnil 23. října 2014 v prostorách ČVUT v Praze, byl navíc spojen s konferencí Optické komunikace 2014. Jednalo se o jedinečné spojení dvou klíčových akcí z oblasti optických komunikací v ČR. Hlavním tématem bylo „jednovláknové WDM“, podtématem pak ROADM a aplikace.

Propojení komerční a akademické

sféry přinese důležité poznatky

Toto setkání odborníků v dané oblasti pravidelně umožňuje, kromě řady nových poznatků z praxe a sledování nejnovějších trendů prostřednictvím přednášek hostů, především výměnu informací mezi specialisty z akademické půdy a špičkovými odborníky z komerční sféry.

Dial Telecom zastupoval Tomáš Strašák

Jako jeden z důležitých partnerů měl Dial Telecom v dopoledním bloku přednášku na téma „Rizika a úskalí na optických sítích“. Téma odborné veřejnosti představí obchodní ředitel a člen představenstva Dial Telecom a.s., Ing. Tomáš Strašák, M.A.

Více informací o konferenci naleznete na webových stránkách http://WDMsummit2014.rlc.cz, včetně podrobného programu. Více informací Vám poskytneme na stránkách http://www.dialtelecom.cz nebo na těchto kontaktech:

 O firmě Dial Telecom, a.s. (Česká republika)

Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Délka provozovaných optických kabelových tras společnosti Dial Telecom činí v současnosti 4 750 kilometrů v rámci České republiky a 185 km kabelových tras s přibližně 12 000 km optických vláken v rámci metropolitní sítě v Praze. Ve své síti provozuje Dial Telecom více než 5000 aktivních zařízení s 25 000+ aktivními porty. Kromě optických tras využívá Dial Telecom 1100+ rádiových spojů jak ve své páteřní infrastruktuře, tak i pro úseky posledních mílí.

Síť společnosti Dial Telecom má centrální dohledové centrum v Praze. Monitorování sítě i pracoviště podpory zákazníků pracují v nepřetržitém provozu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Dial Telecom, a. s., je držitelem certifikátů ISO 9001:2009 se zaměřením na management jakosti, ISO 14001:2005 pro kvalitu environmentálního managementu a ISO 27001:2006 pro řízení informační bezpečnosti, tedy ochranu citlivých informací před neoprávněným přístupem. Více informací získáte na webových stránkách http://www.dialtelecom.cz.