Česká zemědělská univerzita přináší studentům mobilní aplikace na platformě IBM

Armonk, USA, a Praha, 4. listopadu 2014 – Společnost IBM a Česká zemědělská univerzita (ČZU) vyvinuly novou mobilní platformu určenou k tvorbě aplikací, které studentům zpříjemní a usnadní studium na vysoké škole. Aplikace jim pomohou lépe hospodařit s osobními financemi a nabídnou přístup k nejrůznějším službám v areálu univerzity, ať už jde o nabídku jídel v menze nebo o připravované přednášky. (TZ)

Česká zemědělská univerzita je třetí největší vysokou školou v Praze a studuje na ní přes 25 000 studentů z různých zemí světa. Současní studenti z generace Y (tzv. Millennials) používají mobilní zařízení téměř ve všech aspektech života. Univerzita tak vnímá mobilní technologie jako cennou příležitost, jak studenty zapojit do každodenního dění na kampusu, a využít je jako primární komunikační kanál mezi pedagogy, administrativními pracovníky a studenty.

ČZU si vybrala portfolio pro vývoj aplikací IBM MobileFirst, s jehož pomocí může vyvinout a zprovoznit platformu „Moje ČZU“ a první aplikace za pouhé tři měsíce. Tyto aplikace vytvořil tým vývojářů z IBM, kteří sami patří ke generaci Y a přihlédli ke specifickým návykům studentů a jejich uživatelským očekáváním.

„Řady našich studentů jsou početné a rozmanité a mobilní technologie představují nejefektivnější komunikační kanál pro mezinárodní studenty i personál školy,“ uvedl Petr Dvořák, ředitel odboru ICT, Česká zemědělská univerzita v Praze. „Díky spolupráci s IBM jsme mohli naši mobilní strategii realizovat rychle a vytvořit pro uživatele přívětivou platformu, která umožňuje dále rozvíjet dlouhodobé plány a vycházet vstříc měnícím se komunikačním potřebám našich studentů.“

Současná verze aplikace „Moje ČZU“ pomáhá studentům lépe hospodařit a mít přehled o rozpočtu a výdajích. Dále podává informace o nabídce občerstvení v areálu univerzity – studenti si mohou zobrazit menu ve školních menzách a bufetech. Ve finanční aplikaci ČZU mohou studenti dostávat upozornění na nízký zůstatek na studentské debetní kartě, zobrazovat přehled transakcí, nastavovat si limity na útratu a srovnávat své výdaje s univerzitním průměrem. V případě ztráty nebo krádeže karty si mohou studenti zablokovat účet prostřednictvím chytrého telefonu.

„Vysoké školy po celém světě začínají využívat mobilní a sociální technologie, protože chtějí zlepšit komunikaci se studenty a poskytnout jim přístup k novým službám, například k online studijním materiálům, které jim usnadní studium a přispějí k lepším výsledkům,“ uvedl Michael King, viceprezident Global Education Industry společnosti IBM. „Mobilní řešení především nabízejí uživatelsky přívětivé prostředí a umožňují studentům okamžitý přístup k potřebným univerzitním zdrojům a službám.“

Mezi připravovanými aplikacemi platformy „ Moje ČZU“ bude dále přístup do studijních katalogů se seznamy předmětů, mapa areálu univerzity, podrobnosti o plánovaných přednáškách a akcích nebo propojení se sociálními sítěmi.

Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU)

Česká zemědělská univerzita je veřejná vysoká škola založená v roce 1906. Podrobnější informace najdete na jejích stránkách http://www.czu.cz/en/.

IBM MobileFirst

Další informace o řešeních IBM MobileFirst najdete v press kitu a na www.ibm.com/mobilefirst. Sledujte novinky o IBM MobileFirst na @IBMmobile na Twitteru, YouTube, Tumblr a Facebooku.