Průzkum: 82% lídrů v oblasti IT považuje bezpečnost za nejvyšší prioritu

Dotazováni byli respondenti z IT společností a z řad top managementu. Byli tázáni, co podle nich přinesou následující tři roky v technologiích, přičemž odpovědi obou skupin byly vzájemně porovnávány.

„Respondenti výzkumu se shodují na tom, že bezpečnost v oblasti informačních technologií bude hlavním faktorem pro IT oddělení jejich společností v průběhu příštích tří let. 81 % označilo tento faktor dokonce za extrémně důležitý. Přibližně stejný počet manažerů s tímto úsudkem souhlasil. S ohledem na záplavy zpráv o zranitelnosti firemních dat a jejich vážném narušení či zneužití není divu, že bezpečnost je chápána jako tak zásadní,“ dodal Jakub Mahdal, generální ředitel společnosti Safetica.

Klíčová zjištění:

  • Zlepšení bezpečnosti indikuje až 82 % manažerů jako nejvyšší prioritu

  • Třemi nejčastěji zmiňovanými oblastmi, významnými pro IT oddělení, jsou bezpečnost, správa mobilních zařízení a zpracování a následná analytika velkých objemů dat

  • Za důležité je považováno přesouvání dat a služeb do cloudu, ale také úroveň věnování se
    in-house systémům a serverům, které jsou založeny na určitém stupni skepticismu.

  • V budoucnu se také očekává daleko větší míra důvěry v systémy Linux než v možnosti platformy Apple, která v současnosti překonává Microsoft v oblasti podnikání.

Aby bylo možné porovnat organizační cíle s cíli z resortu IT, byli v průzkumu respondenti požádáni, aby analyzovali technické priority celé společnosti. Jak dotazovaní z IT společností, tak z řad top managementu označili za významné priority zvýšení bezpečnosti, vylepšení aplikací takový způsobem, aby lépe odpovídaly obchodním procesům, snižování nákladů a řízení projektů.

Poznámka: Průzkumu se zúčastnilo 418 respondentů.

O společnosti Safetica Technologies

Safetica Technologies se specializuje na softwarovou ochranu proti selhání lidského faktoru – zlým úmyslům i škodám z nedbalosti. Vlajkovou lodí společnosti je bezpečnostní software Safetica, první software na světě pro komplexní ochranu společností před lidskými chybami. Safetica chrání před následky úniků citlivých informací a ztrátami spojenými s neefektivně vynaloženými personálními náklady.

Mezi partnery Safetica Technologies se řadí distributoři globálních antivirových výrobců a zkušení systémoví integrátoři. Produkty společnosti a jejich podpora jsou dostupné ve více než 50 zemích světa na 5 kontinentech.

Pro více informací navštivte internetovou stránku: www.safetica.cz