Společnost Panasonic rozšiřuje nabídku objektivů s ultrakrátkou projekční vzdáleností

Společnost Panasonic představuje nový výměnný objektiv pro tříčipové DLP projektory s nejkratší projekční vzdáleností na světě. (TZ)

Fotografie jsou dostupné zde: http://bit.ly/148FJ1I

Nový objektiv s ultrakrátkou projekční vzdáleností ET-D75LE90 umožňuje zkrácení projekční vzdálenosti o přibližně 60 % ve srovnání s tradičními projektory s krátkou projekční vzdáleností, což přináší úsporu prostoru a umožňuje promítání i tam, kde to dříve nebylo možné.

Při instalaci tohoto objektivu na tříčipový DLP projektor lze vytvořit projekční plochu o úhlopříčce 508 cm (200 palců) ze vzdálenosti pouhého 1,5 m. Při použití tradičního objektivu by tato vzdálenost činila 4 m.

Nový objektiv doplňuje stávající nabídku objektivů s ultrakrátkou projekční vzdáleností pro jednočipové DLP projektory (ET-DLE030). Oba tyto objektivy nabízejí maximum flexibility při instalaci a jsou zpětně kompatibilní se staršími modely projektorů.

Společnost EON Reality, specializovaná na 3D vizualizační řešení, použila objektivy Panasonic s ultrakrátkou projekční vzdáleností k vytvoření atraktivního prostředí s mnoha projekčními plochami, v němž je divák zcela obklopen virtuálním promítaným obrazem a zvukem. Toto prostředí se nazývá lcube a je určeno pro aplikace, jako jsou profesionální tréninková cvičení a zábava.

Mats Johansson, CEO společnosti EON Reality, říká: „Díky objektivům s ultrakrátkou projekční vzdáleností jsme mohli navrhnout novou, kompaktní generaci prostředí Icube, která vyžaduje o 40 % méně prostoru při zachování všech klíčových parametrů, jako je rozlišení, jas a velikost obrazu.“

„Tento nový design přináší našim zákazníkům významnou hodnotu, protože je osvobozuje od prostorových omezení a snižuje jejich provozní náklady. Tříčipová DLP technologie dále zvýší kvalitu trojrozměrného zážitku v prostředí EON lcube,“ dodává Mats Johansson.

Hana Grůzová, Marketing Manager společnosti Panasonic, říká: „Naše projektory s ultrakrátkou projekční vzdáleností nabízí instalujícím subjektům možnost využít mrtvý prostor, snížit náklady díky nižší náročnosti instalace a vytvářet nové promítané obrazy, které zaujmou a nadchnou zákazníky.“

Další informace naleznete na webu http://business.panasonic.co.uk/visual-system/world-s-shortest-throw-detachable-lens-for-high-brightness-projectors

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje, odolné mobilní počítače a požární alarmy. S přibližně 400 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 71,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2014. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/