Pátek Lidových novin v novém, přispívat do něj budou Tomáš Halík, Cyril Höschl, Olga Sommerová a další osobnosti

Čtenáři Lidových novin se poprvé seznámili s novou podobou magazínu Pátek v pátek 21. listopadu. Změny se dotkly obsahu i formy. Do magazínu budou nově přispívat i osobnosti kulturní a odborné scény. (TZ)
Zcela nová je rubrika Tomáše Halíka, v níž přední český intelektuál klade otázky známým osobnostem. Nový je i Sloupek Pátku, který bude psát střídavě pětice autorů, například Cyril Höschl či Olga Sommerová. Textově i obrazově zaujme pravidelná rubrika Naše věc, ve které bude redakce představovat obyčejné předměty s neobyčejným příběhem. Dalším vylepšením je atraktivnější vzhled oblíbených rozhovorů, reportáží a témat, díky němuž přinášejí více čtení.

Obsahová koncepce je prací redakce magazínu v čele s Vladanem Šírem, grafiku upravil art director Pátku Petr Puch.

„Pátek se dlouhodobě profiluje jako časopis pro náročné čtenáře. Změny toto zaměření podtrhují a přinášejí čtenářům bohatší obsah v elegantnější podobě. To, co si přečtete na stránkách LN a magazínu Pátek, jinde opravdu nenajdete,“ říká Veselin Vačkov, ředitel redakce Lidových novin. „Změna Pátku je dalším krokem v letošním oživení Lidových novin. Stoupající tendence prodaného nákladu a čtenosti a příznivé čtenářské reakce nás ujišťují, že jsme se vydali správnou cestou,“ dodává Vačkov.

Podle nejnovějších výsledků výzkumu Media projekt za období od dubna do září čte páteční vydání s magazínem Pátek v průměru 258 tisíc lidí, Lidové noviny si denně přečte 196 tisíc čtenářů. Řady novinářů Lidových novin posílilo v poslední době mnoho zkušených reportérů a komentátorů. Zvýšila se původnost a citovanost našeho zpravodajství a rozmanitost příloh.