Lidé nejlépe hodnotí mobilní internet od O2

Který operátor nabízí nejlepší mobilní internet? Podle průzkumu agentury Ipsos na vzorku více než tisíce respondentů to je O2. (TZ)

Za jedničku mezi poskytovateli mobilního internetu ho označilo 30 procent dotázaných. Na pomyslném druhém místě skončil T-Mobile, třetí se umístil Vodafone. “Veřejnost dlouhodobě – prakticky po celou dobu, co stejnou otázku každé čtvrtletí pokládáme – naší značce v oblasti mobilního internetu důvěřuje nejvíce, což je pro nás velký závazek. Věříme, že na tom mají podíl jednak pozitivní zkušenosti našich zákazníků, ale i naše investice do zlepšování kvality sítě a do nových technologií,”říká Silvia Cieslarová, ředitelka pro rezidentní mobilní segment v O2.

nejlepší mobilní internet

Ještě lépe si síť O2 stojí v otázce pokrytí. Za nejlepší ho totiž považuje 42 procent respondentů, o 13 procentních bodů je druhý T-Mobile, třetí Vodafone ztrácí 25 procentních bodů. Také v této otázce se hodnocení O2 drží na podobně vysoké úrovni už několik let. “Nyní se soustředíme na pokrývání nejrychlejším mobilním internetem 4G LTE. Do konce roku pokryjeme vysokorychlostním mobilním internetem 93 % populace České republiky,” dodává Silvia Cieslarová.

Nejlepší pokrytí

Stejně oceňují účastníci průzkumu i rychlost. Nejvíce jich jako nejrychlejšího volí opět O2 (32 procent), následně T-Mobile (26 procent) a Vodafone (18 procent).

nejrychlejší mobilní internet

Z průzkumu vyplývá, že mobilní internet v telefonu používá 62 procent respondentů, přičemž jeho využití klesá s rostoucím věkem. Nejvíce – 71 procent dotazovaných – jsou lidé ve věku 25-34 let. Ve věkové skupině 18-24 let mobilní internet používá 66 procent lidí, pak už se jeho využití snižuje. Lidí věku 35-44 let ho využívá 63 procent, o deset let starších 59 procent a ve věku 55-65 let už množství uživatelů klesá pod polovinu (49 procent).

O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozujeme téměř osm milionů mobilních a pevných linek, což z nás činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízíme nejmodernější technologie HSPA+ a LTE. Máme nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice, přičemž mimořádnou pozornost věnujeme využití růstového potenciálu především v oblasti ICT. Naše datová centra o celkové rozloze 7300 metrů čtverečních patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services. Jako jediná komerční v ČR a jedna z mála ve střední Evropě získala datová centra O2 certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV jsme zároveň největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Od ledna 2014 je O2 součástí české investiční skupiny PPF.

O skupině PPF

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, nemovitosti, maloobchodní služby, pojišťovnictví, těžbu nerostů a zemědělství až po biotechnologie. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. Skupina vlastní aktiva přesahující 20,9 miliardy EUR (k 31. 12. 2013).