Kingston Digital představuje odolné microSD karty s ultra vysokou rychlostí pro záznam videa v rozlišeních 4K a HD

Mezinárodní veletrh CES International 2015 – Kingston Digital Europe Co LLP, dceřiná společnost Kingston Technology Company Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila uvedení paměťové karty microSD UHS-I Speed Class 3 s rychlostí čtení 90 MB/s a zápisu 80 MB/s (SDCA3). Parametry této karty daleko převyšují nejnovější verzi specifikací organizace SD Association uplatňované pro třídu UHS-1 U3 (Ultra High-Speed Bus, Speed Class 3), jež vyžadují rychlost čtení i zápisu 30 MB/s. (TZ)

Díky rychlostem čtení 90 MB/s a zápisu 80 MB/s mohou milovníci sportů a adrenalinových zážitků, jakož i běžní uživatelé, zaznamenávat videa v kinematografické kvalitě v rozlišeních Full HD (1080p), Ultra HD (2160p), 3D a 4K2K pomocí výkonných malých zařízení pro snímání obrazu, jako jsou smartphony a kamery, které používají fanoušci dobrodružství a adrenalinových sportů. S tím samozřejmě souvisí i skutečnost, že videa v uvedených rozlišeních až do 4K2K je možné přehrávat bez zadrhávání a přerušování. Vysoké rychlosti rovněž znamenají rychlejší přenosy souborů pro editaci na počítači, zvláště ve spojení se čtečkami s rozhraním USB 3.0, jako například Kingston® MobileLite G4 nebo USB 3.0 Media Reader.

Vzhledem ke stále rostoucí nabídce bytelných a odolných výkonných kamer a fotoaparátů uživatelé mohou na kartě SDCA3 ocenit její trvanlivost a spolehlivost. Je skvělým společníkem, chcete-li nahrávat svůj sjezd na lyžích, surfování nebo lety na rogalu, jelikož je vodotěsná a odolná vůči nárazům, otřesům, rentgenovému záření a teplotě.

„Rostoucí rozšíření vysoce výkonných kamer a mobilních zařízení založených na operačním systému Android™ vedlo společnost Kingston k vytvoření rychlých paměťových karet microSD, aby uživatelé mohli výkon těchto zařízení využít naplno,“ řekla Valentina Vitolo, obchodní ředitelka divize flash pamětí společnosti Kingston. „U nové microSD karty s rychlostmi 90-80 MB/s jsme se zaměřili na to, aby vydržela extrémní podmínky a umožnila tak uživatelům na ni ukládat jakékoli zážitky a vzpomínky.“

Paměťová karta SDCA3 je k dispozici jako samostatná karta nebo s adaptérem na velikost standardní SD karty v kapacitách 16 GB, 32 GB a 64 GB. Pro dosažení co nejvyšších rychlostí přenosu dat do počítače a z něj doporučuje společnost Kingston použít její nejnovější generaci čteček. Na kartu SDCA3 se vztahuje doživotní záruka, má bezplatnou technickou podporu a vyznačuje se vyhlášenou spolehlivostí značky Kingston.

Vlastnosti a technické údaje paměťové flash karty Kingston SDHC/SDXC UHS-I U3:

  • Rychlost/výkon: Třída rychlosti přenosu dat UHS-I Speed Class 3: až 90 MB/s čtení a 80 MB/s zápis pro plynulé nahrávání, natáčení videa a rychlý přenos dat
  • Odolnost: Vodotěsnost1, odolnost proti nátazu2, odolnost proti rentgenovému záření3 a odolnost v širokém rozsahu teplot4 umožňuje použití i v drsném prostředí
  • Standardizace: Splňuje specifikační standardy SD Card Association
  • Kompatibilita: S hostitelskými zařízeními, jež podporují karty formátu microSDHC a microSDXC; nejsou kompatibilní s hostitelskými zařízeními/čtečkami určenými pro standardní microSD karty; karty microSDXC nejsou kompatibilní s hostitelskými zařízeními/čtečkami určenými pro karty SDHC
  • Všestrannost/multifunkčnost: Ve spojení s SD adaptérem je lze použít jako karty SDHC/SDXC plné velikosti v digitálních zrcadlovkách DSL-R nebo bezzrcadlovkách DSL-M, videokamerách s rozlišením 4K a dalších zařízeních
  • Záruka: Doživotní záruka†, bezplatná technická podpora
  • Kapacity5: 16 GB, 32 GB, 64 GB
  • Výkon6: 90 MB/s čtení a 80 MB/s zápis, třída rychlosti přenosu dat UHS-I Speed Class 3 (U3)
  • Rozměry karty microSDHC/SDXC: 11 mm x 15 mm x 1 mm
  • Rozměry SD adaptéru: 24 mm x 32 mm x 2,1 mm
  • Provozní teploty: -25°C až 85°C
  • Teploty pro skladování: -40°C až 85°C
  • Napájecí napětí: 3,3 V
  • 7

1 Certifikace podle normy IEC/EN 60529 v třídě IPX7 pro ochranu proti stálému ponoření ve vodě po dobu až 30 min a do hloubky až 1 m.

2 Založeno na vojenské zkušební metodě podle normy MIL-STD-883H, METHOD 2002.5.

3 Certifikace podle normy ISO 7816-1 pro ochranu před rentgenovým zářením s intenzitou 0,1 Gy dopadajícího na obě strany karty.

4 Vydrží pracovat v rozsahu teplot od -25 °C do 85 °C.

5 Část z uvedených kapacit na paměťových zařízeních typu flash je využita pro formátování a další funkce, a není proto k dispozici pro ukládání dat. V důsledku toho je skutečná kapacita dostupná pro ukládání dat nižší, než je uvedeno na produktech. Podrobnější informace naleznete v Průvodci pro flash paměti společnosti Kingston na adrese kingston.com/flashguide.

6 Rychlost se může lišit v závislosti na hostitelském hardware a konfiguraci.

7 Symbol robota Android je reprodukovaný nebo upravený z tvorby vytvořené a sdílené společností Google a je použit na základě licenčních podmínek podle organizace Creative Commons ve verzi Creative Commons 3.0 Attribution License.

† Paměťové flash karty společnosti Kingston jsou navrženy a testovány na kompatibilitu se spotřebními produkty na trhu. Máte-li v úmyslu je použít přímo jako součást OEM řešení nebo pro zvláštní použití, jež přesahují standardní způsoby každodenního spotřebitelského používání, doporučujeme, abyste se na společnost Kingston obrátili přímo. Podrobnější informace o předpokládaných způsobech používání můžete získat v Průvodci pro flash paměti společnosti Kingston na adrese kingston.com/flashguide.

Paměťová karta microSD SDCA3
Označení modelu Popis
SDCA3/16GB Paměťová flash karta 16 GB SDHC/SDXC UHS-I U3 (s SD adaptérem)
SDCA3/16GBSP Paměťová flash karta 16 GB SDHC/SDXC UHS-I U3 (pouze karta bez SD adaptéru)
SDCA3/32GB Paměťová flash karta 32 GB SDHC/SDXC UHS-I U3 (s SD adaptérem)
SDCA3/32GBSP Paměťová flash karta 32 GB SDHC/SDXC UHS-I U3 (pouze karta bez SD adaptéru)
SDCA3/64GB Paměťová flash karta 64 GB SDHC/SDXC UHS-I U3 (s SD adaptérem)
SDCA3/64GBSP Paměťová flash karta 64 GB SDHC/SDXC UHS-I U3 (pouze karta bez SD adaptéru)

Další informace o společnosti Kingston můžete najít zde:

YouTube: http://www.youtube.com/kingstontechmemory

Facebook: http://www.facebook.com/kingstontechnologyeurope

Twitter: http://twitter.com/#!/kingstontech

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/kingston

Flickr: http://www.flickr.com/photos/kingstontechnologyemea/

O společnosti Kingston Digital, Inc.

Kingston Digital, Inc. („KDI“), zajišťující výrobu a distribuci pamětí typu flash, je dceřinou společností Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě. KDI byla založena v roce 2008 a její sídlo je v kalifornském Fountain Valley ve Spojených státech. Další informace můžete získat na internetové adrese www.kingston.com nebo na telefonním čísle +44 (0)1932 738888.