MČR Tour – PragoFFest s turnajem o 10 000 Kč

Praha, ČR – 5. listopadu 2015 – Ve dnech 29. ledna až 1. února bude Modrá škola v Praze Hájích hostit již 6. ročník festivalu fantastiky a her PragoFFest a hned potřetí za sebou bude právě tato akce zároveň startem nové sezóny oficiálního Mistrovství ČR v počítačových hrách. Na festivalu totiž bude přítomna i první zastávka MČR Tour v roce 2015, která kromě klasického programu přiveze i soutěž v League of Legends o 10 000 Kč v hotovosti. (TZ)

Kdo bude chtít tuto lákavou částku vyhrát v rámci turnaje HAL3000 PragoFFest MČR Challenge, bude muset vynaložit nemalé úsilí a prokázat, že je na současné česko-slovenské scéně tím opravdu nejlepším. Výhra totiž čeká na toho, kdo porazí úřadujícího mistra ČR za rok 2014 – tým eXtatus – a vyzvat ho budou moci pouze týmy, které vítězně vzejdou z otevřených kvalifikací. Ty se odehrají 14. a 21. ledna na www.PLAYzone.cz a z každé z nich postoupí jeden celek, který eXtatus vyzve v duelu hraném na tři vítězné zápasy.

Kvalifikační turnaje HAL3000 PragoFFest MČR Challenge:

  1. kvalifikace, 14. ledna od 17:00 – http://bit.ly/MCRChallengeLoL1
  2. kvalifikace, 21. ledna od 17:00 – http://bit.ly/MCRChallengeLoL2

Kromě HAL3000 PragoFFest MČR Challenge čekají na návštěvníky také veřejné turnaje v League of Legends, které se budou hrát formátem jeden na jednoho a tři na tři a vítězové si z nich odnesou ceny od partnerů seriálu MČR. Pro ně platí, že 1v1 se odehraje v pátek, zatímco 3v3 poté v neděli. Další informace o programu najdete průběžně na stránkách PLAYzone.

Veškeré soutěže se odehrají na certifikovaných sestavách HAL3000 MČR Pro s herními periferiemi Logitech a špičkovými monitory Philips Brilliance v PLAYzone aréně mistrů, která jich nabídne hned ve dvaceti kusech. V době mimo turnaje budou tyto sestavy, které lze zakoupit například na www.czc.cz/herni-sestavy-mistru-herni/produkty, volně přístupné k vyzkoušení nejnovějších titulů z dílny společností Comgad a Playman. Protože MČR Tour na PragoFFestu je součástí seriálu LegendCon, mohou se fanoušci těšit na bohatý program spojený s hrou League of Legends.

Projekt MČR a MČR Tour vzniká a běží za podpory generálních partnerů INTEL, AlienWare, NVIDIA, Western Digital, GIGABYTE, Philips Gaming Monitors, HAL3000, CZC.cz, AVerMedia a Logitech, hlavních partnerů Comgad, DXRACER, Playman, Seasonic, FakaHeda, Kaspersky Lab a hitbox a mediálních partnerů Prima COOL, Eurozprávy.cz, RE-PLAY, SCORE, Computer, Games.cz, Sector, Živé, Tryhard, Generace21 a youradio.

 

  • O Mistrovství České republiky v počítačových hrách

 

Mistrovství ČR v počítačových hrách je vrcholnou akcí profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj s dlouholetou tradicí byl obnoven po tříleté pauze v roce 2011 společností PLAYzone, která se stala jeho novým pořadatelem. Momentálně poslední již 4. ročník finále MČR vyvrcholil ve dnech 2. až 5. října 2014 na pražském výstavišti v Letňanech v rámci veletrhu FOR GAMES, a to za účasti více jak 50 tisíc návštěvníků a totožného počtu diváku na živém streamu PLAYzone TV.

 

  • O

 

Portál www.playzone.cz je zaměřen na podporu a rozvoj online her v České a Slovenské republice. Každý den přináší kompletní zpravodajství z domácí i zahraniční herní scény. Pro komunity v nejrůznějších titulech pořádá krátkodobě i dlouhodobě trvající soutěže. Portál nabízí množství komunitních funkcí jako fórum, blogy, soutěže, sázkový systém a desítky dalších. Součástí je i herní online televize PLAYzone TV. Provozovatelem portálu je společnost PLAYzone s.r.o.