Laser a 4K – hlavní témata společnosti Panasonic na veletrhu ISE 2015

Společnost Panasonic představí na veletrhu ISE 2015 poslední novinky z oblasti 4K technologií, projektorů s laserovým zdrojem a také komplexní vizuální řešení, zaměřená na různé obory použití. (TZ)

Mezi inovacemi slibovanými pro letošní ročník veletrhu nalezneme projektor s rozlišením 4K s technologií „quadrupling pixel“, laserové projektory s vysokým jasem, které představují špičku v oboru, a nástupce modelu PT-DZ21K, nejúspěšnějšího projektoru s vysokým jasem v Evropě.

Společnost Panasonic také předvede své nově vyvinuté řešení vzdálené správy pro projektory a displeje, výsledek spolupráce s přední britskou univerzitou, která použila „Early Warning System“ (systém včasné výstrahy) společnosti Panasonic ve spojení s technologií M2M komunikace.

Společnost Panasonic také zvětšila plochu svého stánku na veletrhu ISE na působivých 600 m2, což odráží význam, jaký společnost Panasonic této události přikládá. Hana Grůzová marketingová manažerka ze společnosti Panasonic, říká: „Veletrh ISE je středobodem našich každoročních marketingových aktivit. Jedná se o dokonalé místo pro představení naší ucelené nabídky projektorů a displejů, inteligentně integrovaných s produkty třetích stran tak, aby předvedly skutečnou sílu našich audiovizuálních řešení pro obory, jako jsou veřejné prezentace a vzdělávání. Naše technologie pomáhají vylepšit komunikaci a zaujmout nové zákazníky v celé řadě odvětví. Jedním z příkladů je automobilový průmysl, kde autosalony preferují naše profesionální displeje pro jejich vynikající kvalitu obrazu a snadnost instalace.“

Na špici v oboru laserů

Společnost Panasonic je průkopníkem projektorů s laserovými světelnými zdroji a bude i nadále posilovat své portfolio bezúdržbových laserových projektorů s vysokým jasem.

„Jsme svědky silného nástupu projektorů s laserovými světelnými zdroji, které nabízejí trvanlivý výkon, vysoký jas a velmi přesnou reprodukci barev. Registrujeme velký zájem ze strany vzdělávacích institucí a muzeí, kde jsou projektory používány po dlouhé časové intervaly. Fakt, že laserové projektory nevyžadují údržbu, zvyšuje jejich atraktivitu,“ dodává Hana Grůzová.

Jasná budoucnost v rozlišení 4K

Po roce od uvedení profesionálního 98″ displeje s rozlišením 4K bude veletrh ISE letos svědkem představení prvního projektoru Panasonic s rozlišením 4K.

„4K je nová vlajková loď našeho sortimentu projektorů,“ říká Hana Grůzová. „Představíme projektor, který je jako první v oboru vybavený nově vyvinutou technologií „quadrupling pixel“ (zečtyřnásobení pixelů). Připojí se k našim produktům pro televizní studia a produkce, videokamerám, televizorům a displejům, a završí tak naši nabídku pro rozlišení 4K.“

Špičkový jas

Nástupce modelu PT-DZ21K bude pravděpodobně jedním z největších lákadel veletrhu. V Evropě nejúspěšnější projektor s vysokým jasem je od svého uvedení na olympijských hrách v Londýně 2012 používán pro stále více aplikací.

„Model DZ21K se stal synonymem pro velké akce. Naposledy byl použit při uvedení alba Ghost Stories skupiny Coldplay a při oslavách 555. výročí města Bukurešti,“ uvedla Hana Grůzová. „Vylepšit produkt, který představuje špičku na trhu, není nikdy jednoduché, ale věříme, že se nám to povedlo, a těšíme se, až s ním seznámíme veřejnost.“

Na veletrhu budou představeny příklady některých nejzajímavějších případových studií společnosti Panasonic a také způsoby, jak mohou zákazníci používat nejmodernější technologie pro obohacení živých akcí.

Další informace o společnosti Panasonic Visual System Solutions naleznete na webu business.panasonic.co.uk/visual-system. Společnost Panasonic na veletrhu ISE pořádá v úterý 10. února v 10:00 setkání s novináři. Setkání se koná ve VIP sekci Panasonic, stánek 1-P20, Amsterdam RAI, Nizozemí.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje, odolné mobilní počítače a požární alarmy. S přibližně 400 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 71,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2014. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/