Monitory AOC a Philips znovu ovládly evropský trh

Praha, 12. ledna 2015 – I přes nepříznivé okolnosti vývoje na některých východoevropských trzích se AOC a MMD, licenčnímu partnerovi monitorů Philips, v Evropě daří. (TZ)

Monitory Philips momentálně mají 14% podíl na trhu a drží první příčku v regionu východní Evropy. Společně s AOC dosahují téměř 22% podílu na celkovém trhu s monitory ve východní Evropě. S 15% podílem na trhu je Philips také v čele segmentu 27“ monitorů; společně s AOC se přiblížily 24 % trhu s těmito velkoformátovými monitory.

„Jsme spokojeni a pyšní na to, že se naše kontinuální zaměření na inovace a náš zákaznicky orientovaný přístup pozitivně odrážejí v našich tržních podílech,“ komentuje Jiří Dubina, Regional Sales Director v MMD, výsledky, které přinesla analytická společnost Context. „Prostřednictvím obou našich brandů – AOC a Philips – přinášíme zákazníkům inovativní produkty a řešení, která uspokojují jejich potřeby ve všech segmentech trhu. To v kombinaci s naší obchodní a marketingovou strategií vede k úspěchu, který je nyní podtržen i těmito skvělými výsledky,“ dodává Jiří Dubina.

Úspěch na celkovém trhu s monitory je doprovázen velmi pozitivním vývojem i v rostoucím segmentu 27“ monitorů. Ve srovnání s třetím kvartálem roku 2013, značky AOC a Philips ve třetím čtvrtletí roku 2014 společně opět zvýšily svůj podíl a v tomto segmentu jsou číslem jedna.

„Vždy jsme chtěli být v čele trhu s monitory a udávat tempo vývoje. Velmi brzy jsme investovali do segmentu velkých monitorů a segmentu modelů s vyšším rozlišením, které zvyšují produktivitu uživatele. Nyní můžeme vidět, že se nám naše progresivní strategie vyplácí,“ říká Jiří Dubina.

Monitory AOC a Philips jsou v ČR a na Slovensku číslem 1

Na rostoucích trzích na Slovensku a v České republice vykazují značky AOC a Philips úspěšný vývoj. Zatímco trh monitorů vzrostl v minulém čtvrtletí o 12 %, AOC a Philips vyrostly společně o 19 %. Tržní podíl obou značek tedy také ve srovnání s loňským rokem i s minulým čtvrtletím roste. Momentálně drží obě značky společně první místo s více než 19% podílem na trhu.

„Monitory Philips a AOC na českém a slovenském trhu dlouhodobě rostou, a to je pro nás jednak veliká odměna za naši každodenní práci, jednak závazek snažit se tento trend udržet a být ještě lepší,“ uzavírá Martin Hempl, Country Manager Czech & Slovakia.

###

O společnosti MMD

Společnost MMD byla založená v roce 2009 na základě licenčního ujednání mezi společností Philips a TPV. Společnost MMD je 100% vlastněna koncernem TPV. MMD disponuje výhradními právy na prodej a marketing monitorů Philips po celém světě. Kombinací silné značky Philips a výrobních možností společnosti TPV oslovuje MMD široké spektrum klientů s nabídkou inovativních produktů. MMD je společnost s mezinárodní působností, její ústředí sídlí na Tchaj-wanu. Centrála pro střední a východní Evropu sídlí v Praze (MMD Monitors & Displays Czech Republic). Prostřednictvím sítě místních prodejců a distributorů MMD spolupracuje se všemi předními evropskými maloobchodními prodejci výpočetní techniky. Designová a vývojová centra společnosti sídlí na Tchaj-wanu. www.mmd-p.com

Společnost MMD Monitors & Displays Czech Republic je dodavatelem monitorů značky Philips na trhy střední a východní Evropy. V České republice spolupracuje s předními českými distributory ICT technologií, jako je AT Computers, SWS, 100MEGA distribution a ABC Data. Na Slovensku pak LCD monitory distribuuje prostřednictvím společnosti eD system Slovakia a ASBIS SK. Více informací o společnosti hledejte na www.mmd-p.com.

O společnosti AOC

AOC je jednou ze světových top značek na trhu monitorů. Vysoká kvalita, prvotřídní servis, atraktivní vzhled, inovativní produkty a ohled na životní prostředí jsou důvody, proč stále více a více zákazníků a distribučních partnerů věří značce AOC. Široká produktová řada monitorů této značky získala četná ocenění. Společnost AOC je pobočkou TPV Technology Limited, největšího světového výrobce LCD monitorů. Více informací hledejte na www.aoc-europe.com.