Panasonic vylepšil ruční kameru AJ-PX270 P2HD

Společnost Panasonic oznámila dostupnost bezplatné aktualizace firmwaru pro svou populární ruční kameru AJ-PX270 P2HD. Aktualizace zahrnuje nový kodek AVC-Intra Class200, streamování ve Full HD, automatický přenos obsahu a nové záznamové formáty, což vše přináší nové výhody pro produkci a zpravodajství. (TZ)

Fotografie kamery naleznete zde: http://bit.ly/1JzFfBb

Doplnění vysoce kvalitního kodeku AVC-Intra Class200* (10 bitů, 4:2:2, datový tok okolo 200 Mb/s) umožňuje záznam bez ztráty vizuální kvality při dvojnásobném datovém toku, než má kodek AVC-Intra Class100. Díky tomu lze záznamy pro vysílání i archivaci pořizovat ve studiové kvalitě.

Hana Grůzová, Regional Marketing Manager ve společnosti Panasonic, říká: „AVC-Intra Class200 je ideální pro záznam v terénu pro filmy. Vyšší kvalita záznamu dobře podporuje procesy barevné korekce a také klíčovací a kompozitní aplikace. Díky přidané možnosti záznamu v AVC-Intra Class200 přináší kamera PX270 nejvyšší kvalitu záznamu, jakou lze dosáhnout u ruční profesionální kamery s rekordérem.“

Síťové funkce byly posíleny o nově přidaný streaming s Full HD výstupem (kabelový, bezdrátový**, sítě 4G/LTE***) během záznamu****.  Pro novinářské zpravodaje to znamená, že události lze streamovat do přenosové stanice, zatímco probíhá záznam v terénu.

Společnost Panasonic také přidala do kamery AJ-PX270 funkci záznamu během odesílání, která umožňuje automatický přenos záznamu na server FTP, díky čemuž lze pořizovat záznam, i když se video právě odesílá.

Firmware rovněž podporuje novou aplikaci pro iPad P2 Remote Operation Panel (ROP), která slouží k bezdrátovému ovládání nastavení kamery PX270 (např. ovládání kvality obrazu, přiblížení, zaostření a spuštění a zastavení záznamu) pomocí iPadu. Aplikace P2 ROP bude bezplatně dostupná v online obchodě Apple AppStore.

Aktualizace firmwaru rozšiřuje již tak rozsáhlou řadu záznamových formátů kamery AJ-PX270 o výstupy 1080/30p, 25p a 24p a nativní 1080 24PsF HD-SDI a přináší nové produkční funkce jako externí záznam a sledování a také výstupy 720/30p, 25p a 24p, které zvyšují efektivitu produkce pro web. Aktualizace také aktivuje funkci úpravy nastavení proxy serveru ve webovém prohlížeči.

Aktualizace je ke stažení ode dneška na webu technické podpory Panasonic na adrese:

http://eww.pass.panasonic.co.jp/pro-av/support/content/download/EN/ep2main/soft/upgpx270_e.htm

Další informace o kameře AJ-PX270 naleznete na adrese:

http://business.panasonic.co.uk/professional-camera/p2hd/camera-recorder/AJ-PX270EJ

* Pouze záznam 1080/59,94

** Pro připojení k bezdrátové síti je vyžadován bezdrátový modul AJ-WM30

*** Je vyžadován 4G modul třetí strany

**** Přenos je možný pouze na jeden určený server

iPad je ochranná známka společnosti Apple Inc. registrovaná v USA a dalších zemích. App Store je ochranná známka služby společnosti Apple Inc.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje, odolné mobilní počítače a požární alarmy. S přibližně 400 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 71,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2014. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/