Projektory Panasonic rozsvítí veletrh ISE 2015

Laserová projekce ve 4K rozlišení a nástupce nejúspěšnějšího projektoru s vysokým jasem v Evropě patří mezi novinky, které společnost Panasonic představuje na veletrhu ISE 2015 v Amsterdamu. (TZ)

Fotografie jsou umístěné zde: http://bit.ly/1ASq9W7

Na letošním veletrhu společnost Panasonic představila zásadní vylepšení své vlajkové lodi mezi projektory pro velkoplošné projekce, a to uvedením nové řady tříčipových DLPTM projektorů se čtyřmi světelnými zdroji – Panasonic PT-DZ21K Evo. Projektor PT-DZ21K byl vytvořen pro zahajovací ceremoniál olympijských her v Londýně a od svého uvedení na trh je široce používán nájemci audio vizuální techniky při pořádání různých společenských akcí.

V nové verzi projektoru byly vylepšeny vlastnosti obrazu, jeho jas, rozlišení a kontrast. Z hlediska instalace lze projektor připojit i jedním LAN kabelem, díky technologii DIGITAL LINK, má navíc prodloužený interval výměny světelného zdroje, sníženou spotřebu energie a vnímaný hluk je nižší o 50 procent.

Společnost Panasonic má v Evropě na trhu projektorů nad 5 000 lumenů1 tržní podíl 44,8 % a na veletrhu ISE se prezentuje projekční technologií s nejvyšším jasem. Ve spolupráci s firmami d3 Technogies a The Projection Studio se předvádí při ohromujícím 3D mapování projekce na automobil Tesla. Uprostřed stánku o rozloze 600 m2 je předvedeno nové inovativní využití projekce, které zatraktivní předváděcí akce na veletrzích.

Společnost Panasonic také představuje nový projektor se 4K rozlišením, jehož vývoj byl ohlášen na veletrhu v minulém roce. PT-RQ13K je nyní nejlehčí a nejkompaktnější projektor ve své třídě na světě. Používá technologii Quad Pixel Drive, která poskytuje mimořádnou kvalitu 4K obrazu.

Vítězstvím ve třídě instalačních projektorů je také uvedení nového tichého jednočipového DLP™ projektoru, který je nejtišší ve své třídě.

Se zaměřením na 24 hodinový provoz pro použití v přednáškových sálech a výstavních prostorách, určený pro pronajímatele a pořadatele akcí je prezentován projektor PT-DZ780. Projektor je vybaven systémem kapalinového chlazení, který snižuje provozní hluk i při plném výkonu světelného zdroje na pouhých 30 dB.

Na veletrhu ISE společnost Panasonic také uvádí tři nové řady profesionální displejů. Série LF80, LF8 a LFE8 (700 cd/m2, 500 cd/m2 a 350 cd/m2) jsou FullHD displeje s LED podsvícením.

Řady LF80/LF8 jsou vybaveny robustními panely využívajícími technologii IPS, která poskytuje široký pozorovací úhel a vynikající odolnost proti vypalování obrazu. Jsou konstruovány pro nepřetržitý provoz a mohou být konfigurovány jako videostěna do velikosti 10 x 10 obrazovek. Jejich rámečky jsou široké pouhých 9,8 mm.

Hana Grůzová, regionální marketingová manažerka Panasonic, říká: „Tématem naší expozice jsou ucelená řešení, takže tento rok tu máme pro každého něco. Od řešení pro přednášky na univerzitách s naším partnerem Panopto, řešení 3D mapování využívající několik projektorů se svítivostí 20 000 lm pro velké společenské události, až po naše nejnovější řešení pro vzdálené monitorování, které předvádí výsledky pokusu při používání našeho systému včasné výstrahy, připojeného technologií M2M na univerzitě v Cardiffu.“

“Náš nový mimořádně tichý instalační projektor DZ780 se v odvětví bezpochyby prosadí a DZ21K Evo jistě bude důstojným nástupcem nejpopulárnějšího evropského projektoru s vysokým jasem DZ21K.“

Máme velkou radost, že můžeme ukázat také náš projektor s rozlišením 4K, který doplňuje naši řadu 4K poté, co jsme minulý rok na veletrhu ISE představili vynikající 98” 4K displej LQ70.“

Chcete-li vidět nejmodernější projektory a displeje v akci nebo získat podrobnější informace o dalších vizuálních systémech společnosti Panasonic, navštivte stánek 1-P20 na veletrhu ISE 2015, který se koná ve dnech 10.-12. 2. v Amsterdamu.

  1. Futuresource, Q2 2014, s výjimkou digitálních kin.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje, odolné mobilní počítače a požární alarmy. S přibližně 400 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 71,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2014. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/