Slovenský startup učí Čechy webdesignu

PRAHA – Slovenský startup Learn2Code naučí Čechy, jak se dělají vlastní webové stránky. Spouští totiž v Česku unikátní kurz webdesignu. Příprava a realizace vlastních webových stránek, tedy to, co kdysi byla doména pouze specializovaných agentur a IT nadšenců, nyní zvládne každý doma sám. Krok za krokem díky speciálnímu online kurzu Webrebel.cz si může udělat profesionální webové stránky i neználek.  (TZ)

“Online kurz nabízí až 20 hodin instruktážních videí, kterými provází oblíbený slovenský IT guru Roman Raška přezdívaný Yablko. Kurz je koncipován tak, aby jej zvládl každý dle vlastního tempa,” vysvětlil Radovan Debnár, který je spoluzakladatelem školy programování Learn2code, kam právě spadá i Webrebel.

Co všechno Webrebel vysvětlí a naučí? Kurz nabízí přibližně 100 videí, které srozumitelným způsobem vtipně učí jak designovat webové stránky a to úplně od základu přes HTML, CSS či přes zvládnutí responzivního webu, JavaScriptu JQuery a podobně. Hodiny jsou rozplánované tak, aby se ve volném tempu dal kurz absolvovat během tří měsíců. Není tedy divu, že kurz podpořily již takové společnosti, jako například Profesia, Azet, Martinus, Websupport či ESET.

“Při intenzivním přístupu lze výuku zvládnout za jeden měsíc. Jak ukazují zkušenosti ze Slovenska, 40 procent všech absolventů kurzu nadále zůstává aktivních v oblasti IT. U našich sousedů se za rok existence toho projektu vyzkoušelo online kurzy webdesignu 4000 studentů,” doplnil Debnár.

Webrebel se na Slovensku za dobu své existence stal fenoménem. Podařilo se mu totiž podchytit trend, který zatím nemá pokrytí ani ve standardní výuce většiny středních a vysokých škol. Navíc kurz webdesignu je rozdělen na tři úrovně – REBEL, REBELÍK a REVOLUCIONÁŘ. Ty vychází z toho, jak moc hluboko se zájemce chce v dané oblasti dostat, tedy zda mu stačí úplně základy, celý rozsah, či naopak vyžaduje i individuální podporu od profesionálů z oboru.

“Součástí kurzu je i diskuzní fórum na případné dotazy nebo zadávání dobrovolných domácích úkolů. Samozřejmostí je naše podpora, kdyby bylo potřeba něco dovysvětlit,” uzavřel Debnár.

Mnozí absolventi kurzu se mohou pochlubit perfektně zpracovanými stránkami, jako jsou například tyto:

www.learn2code.sk

www.webrebel.sk

Learn2Code je vzdělávací koncept zaměřený na výuku digitálních dovedností.  Jeho doménou je tvorba webových stránek a mobilních aplikací pro začátečníky. Již dva roky existuje na Slovensku a nyní vstupuje na český trh. Doposud kurzy prošlo více než 4000 zájemců.