KAZAM představí na MWC cenově dostupné LTE telefony včetně smartphonů a tabletů s Windows

Praha, 24. února 2015 – Britský výrobce KAZAM představí už příští týden na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně hned tři tablety s Windows 8.1, inovovanou řadu dostupných LTE telefonů Trooper a přidá dva modely s Windows Phone z řady Thunder. KAZAM byl založen v listopadu 2013 s cílem zčeřit stojaté vody mezi výrobci smartphonů nabídkou svých služeb. Ve společnosti KAZAM proto telefon chápou nejen jako samotné zařízení, ale především i jako balíček služeb, které si zákazník se zařízením kupuje. Všechny smartphony KAZAM jsou proto dodávány s bezplatnou výměnou rozbitého displeje, prodlouženou tříletou zárukou a službou KAZAM Rescue pro softwarovou opravu na dálku. (TZ)

Inovovaná produktová řada KAZAM Trooper

Základní modelová řada Trooper, která nabízí chytré telefony za rozumné ceny, se rozrůstá o šest modelů. Jejím rozšířením si výrobce slibuje posílení své pozice v segmentu dostupných smartphonů s podporou LTE. Hlavním představitelem je elegantní KAZAM Trooper 445L s designem kartáčovaného hliníku. Telefon nabízí 4,5 palcový displej, 4jádrový procesor a podporu 4G/LTE sítí. KAZAM Trooper 445L v produktové řadě doplňují KAZAM Trooper 440L, 450, 451, 450L a 455.

„KAZAM reaguje na poptávku po možnosti výběru v každé kategorii. Právě uvedené modely krásně ilustrují naši snahu přicházet s inovacemi v oblastech, které naše konkurence přehlíží,“ říká výkonný ředitel společnosti KAZAM Michael Coombes.

KAZAM představuje své první tablety s Windows včetně dvojice Windows Phone smartphonů

KAZAM prohlubuje spolupráci s Microsoftem a představuje tablety s Windows 8.1. Do portfolia smartphonů navíc přidává modely KAZAM Thunder 450W a 450WL s Windows Phone 8.1. Tablety nesoucí označení L7, L8 a L10 opět sází na cenovou dostupnost, spolehlivost a jednoduché ovládání. Lehký KAZAM L8 v elegantním a robustním provedení je poháněn 4jádrovým procesorem Intel a disponuje 2 MPx čelním i zadním fotoaparátem.

„Jsme nadšení ze startu spolupráce se společností KAZAM,“ říká Peter Van, viceprezident pro marketing OEM divize Microsoftu. „Nové tablety a smartphony rozšiřují portfolio společnosti o platformu Windows, která nabízí uživatelům konzistentní, ale zároveň personalizovanou podobu jak na telefonu, tak i v počítači,“ dodává.

Další z řady tlačítkových telefonů KAZAM Life

Aby KAZAM dostál svému závazku, že přináší telefony skutečně pro každého, představí v Barceloně také nový model KAZAM Life C6. Tedy telefon pro uživatele, kteří jsou zvyklí na ovládání pomocí klávesnice. Telefonu KAZAM Life C6 nechybí nic z výbavy klasického telefonu. Disponuje velkými tlačítky pro pohodlné ovládání, rychlým přístupem ke kontaktům, mailům a internetu. Je také vybaven množstvím praktických doplňků. Například SOS tlačítko v nouzi pošle SMS nebo zavolá předem určené blízké osobě.

Dostupnost

O dostupnosti novinek na českém trhu bude společnost informovat.

 

Technické specifikace KAZAM Trooper 445L

  • Displej: 4,5“, 480 x 800 px, 228 PPI, Gorilla Glass
  • Data: 4G (800/1800/2600 MHz)
  • Paměť: 8 GB ROM, 1 GB RAM
  • Procesor: 4jádrový 1,3 GHz MediaTek MT6582+6590
  • Operační systém: Android 4.4 (Kit Kat)
  • Konektivita: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, microUSB, FM rádio
  • Fotoaparát: 5 Mpx, nahrávání Full HD videa
  • Baterie: 1980 mAh, Li-Po
  • Rozměry: 136,5 x 66,5 x 9,9 mm
  • Hmotnost: 148 g (114 g bez akumulátoru)

Produktové fotografie KAZAM jsou k dispozici na www.dropbox.com.

Oficiální webové stránky najdete na www.kazam.mobi, facebookový profil na www.facebook.com/kazamcz.

O výrobci KAZAM

Značku KAZAM založili v Londýně v roce 2013 Michael Coombes a James Atkins, bývalí manažeři společnosti HTC, s cílem zčeřit stojaté vody na trhu smartphonů. Zaběhnutým standardem v mobilním technologickém světě je posedlost kvalitou, technologickými inovacemi a cenou, podle výrobce KAZAM však značku definuje i něco jiného. Z toho důvodu mají již od začátku smartphony KAZAM rozšířenou záruku bezplatné výměny rozbitého displeje v prvním roce od koupi. Navíc jsou smartphony KAZAM vybaveny aplikací Rescue, která umožňuje vzdálenému technikovi diagnostikovat zařízení a odstranit případné chyby.