Panasonic představuje nová maloobchodní řešení pro omni-channel prodej

Společnost Panasonic dnes představila novou řadu pokladních systémů, příslušenství a pokladní tablet Toughpad, které umožňují retailovým obchodníkům využít výhody nové éry omni-channel prodeje. Zákazníci velmi rychle mění své nákupní chování a využívají k nákupu různé prodejní kanály, včetně kamenných obchodů, mobilních zařízení, webu, sociálních sítí a dalších médií. Proto jsou nutné nové technologie pro obsluhu všech těchto prodejních kanálů. (TZ)

Fotografie naleznete zde: http://bit.ly/1JHdrOw

Společnost Panasonic, které má v Evropě tým specializovaný na maloobchod, jehož součástí jsou specializovaní poradci ze všech hlavních oblastí Evropy, představila pokladní systém, příslušenství a nový specializovaný tablet s operačním systémem Windows s integrovanými technologiemi zpracování plateb, který plní požadavky dnešních maloobchodů, supermarketů, podniků rychlého občerstvení a pohostinství.

„Vytvořili jsme dokonalá mobilní zařízení pro současné, rychle se měnící odvětví maloobchodu,“ říká Jan Šplíchal, marketingový manažer ve společnosti Panasonic. „S intuitivními a přitažlivými schopnostmi vizualizace, snadnou integrací s existujícími pokladními a účetními systémy a integrovaným zabezpečeným zpracováním plateb jsou maloobchodní řešení Panasonic určena na pomoc zaměstnancům v maloobchodu při provádění zákazníků celým procesem nákupu, a to snadným a účinným způsobem, bez ohledu na to, jaký prodejní kanál preferují.“

Pokladní kolébka pro 10″ Toughpad

Společnost Panasonic uvedla novou specializovanou pokladní kolébku pro svůj největší 10″ odolný tablet Toughpad FZ-G1. Kolébka, kterou lze opatřit barvou a logem*1 obchodu, umožňuje plnou integraci odolného tabletu do pokladního systému obchodníka.

Kolébka je vybavena všemi funkcemi, které jsou vyžadovány pro účinnou integraci mobilního zařízení, včetně dvou nabíjecích portů USB, sériovými porty pro připojení k pokladnímu systému a k periferiím, jako jsou pokladní zásuvky a tiskárny účtenek. Kolébka je také vybavena konektory LAN, VGA a HDMI, dvěma porty USB 3.0, dvěma porty USB 2.0 a bezpečnostním zámkem.

Největší odolný tablet Toughpad FZ-G1 je ideální pro maloobchod, kde je důležitá velká obrazovka, jako jsou prodeje, při nichž dochází k prezentaci reklamy a informací na obrazovce, nebo v náročných prostředích, jako jsou sklady a logistická centra, kde odolnost zařízení hraje velkou roli.

Výkonný modulární pokladní systém

Společnost Panasonic také představila svůj nejvyšší model pokladního systému JS-970 CoreTM i5. Tento nejnovější podnikový nemobilní pokladní systém je větším bratrem systému JS-970 All-In-One, který byl uveden v listopadu 2014 a je dodáván s výkonnějším procesorem Intel® CoreTM i5-4590T vProTM (6 MB vyrovnávací paměti, 2,0 GHz až 3,0 GHz s technologií Intel® Turbo Boost).

Tento systém je kompatibilní s různými verzemi operačního systému Windows, s existující kabeláží a příslušenstvím Panasonic, jako jsou automaty na mince a zásuvky na hotovost. Používá flexibilní modulární design All-In-One, který je ideální pro maloobchod, řetězce rychlého stravování a pro pohostinství.

Zařízení Panasonic řady JS-970 jsou vybavena čitelným 15″ rezistivním dotykovým displejem s rozlišením XGA (1024×768). Dostupný je i 17″ rezistivní dotykový displej s rozlišením SXGA a 15″ kapacitní dotykový displej, a to ve formě speciálních projektových variant. Obrazovky lze naklánět a lze i přidat druhou obrazovku pro zákazníka. Standardně je vybaven i řadou nabíjecích a normálních rozhraní COM a USB, aby mohl být připojen ke všem periferiím, která obchodník potřebuje.

Mezi další doplňkové možnosti patří čtečka magnetických karet (ISO track 1, 2, 3), zabezpečená čtečka magnetických karet (šifrování T-DES a AES), optická čtečka otisků prstů a zabezpečená kombinace magnetického pruhu a otisků prstů. Navíc je pro přihlášení k serveru a identifikaci uživatele k dispozici funkce I-button a čipový klíč Dallas. Volitelná záložní baterie pak systému umožňuje bezpečné vypnutí během výpadku elektrického proudu.

První pokladní tablet All-In-One se systémem Windows

Pokladní tablet Toughpad FZ-R1 s operačním systémem Windows 8.1, s integrovanými technologiemi pro zpracování plateb je navržen pro potřeby obchodníků a jejich zákazníků, a poskytuje vše potřebné v jednom zařízení. Pokladní tablet má 7″ displej, vestavěnou čtečku platebních karet EMV, klávesnici pro vkládání PIN kódu, čtečku magnetického proužku a NFC technologii pro bezkontaktní platby.

Zařízení Toughpad FZ-R1 se dodává s integrovanou čtečkou čárových kódů, kterou lze použít ve skladech a logistických centrech, nebo je vybaven kamerou pro fotografování nebo využití videa pro rozšířenou virtuální realitu v oblasti maloobchodu.

Speciálně se zaměřením na použití v maloobchodním prostředí je zařízení vybaveno dotykovou obrazovkou, která je snadno čitelná za denního světla, a může být obsluhována perem, prstem nebo i v rukavicích. Je ideální pro prostředí cateringu a logistiky.

S možností komunikace v 3G a 4G mobilních sítích je tablet Toughpad FZ-R1 schopen plnit požadavky maloobchodu kdekoliv. Zařízení lze vložit do vlastní kolébky, která umožní přímou integraci do pokladního systému obchodu.

Cena a dostupnost

Pokladní kolébka pro Toughpad FZ-G1 bude dodávána od dubna 2015 za cenu od 480 euro bez DPH. Model JS-970 CoreTM i5 bude dodáván od dubna 2015 za cenu od 760 euro bez DPH a tablet Toughpad FZ-R1 bude uveden koncem roku 2015.

Další informace naleznete na webu: www.toughbook.eu

*1 Závisí na projektu (min. množství: kontaktujte společnost Panasonic).

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. PSCEU si klade za cíl zlepšovat pracovní prostředí firemních profesionálů a zvyšovat efektivitu a výkonnost jejich organizací. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 500 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 68 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2013. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/