Canon vstupuje na trh 3D tisku prostřednictvím distribuční dohody s 3D Systems pro Spojené království

Londýn, Velká Británie, 2. března 2015 – Společnost Canon Europe, přední dodavatel řešení pro zpracování obrazu, oznámila distribuční dohodu se společností 3D Systems, která je předním světovým dodavatelem technologií pro 3D tisk.  Na základě nové dohody bude Canon nabízet, prodávat a podporovat pokročilé průmyslové 3D tiskárny společnosti 3D Systems, a to včetně modelů řad ProJet 1200, 3500, 4500, 6000 a 7000 ve Spojeném království a Irsku. Počítá se s budoucím rozšířením do dalších zemí Evropy. (TZ)

Prostřednictvím tohoto partnerství získají zákazníci přístup k pokročilým 3D tiskovým technologiím 3D Systems společně s prvotřídní podporou a servisem Canon. Partnerství je dokladem průběžné růstové strategie Canon zaměřené na expanzi do nových technologických domén. Přináší jeho rozmanité zákaznické základně významné výhody a navazuje na distribuční dohodu mezi 3D Systems a Canon Marketing Japan, která byla oznámena v březnu 2014.

Canon se bude zaměřovat na výrobu prototypů za účelem rychlejšího vývoje produktů a bude nabízet 3D tiskárny své rozsáhlé zákaznické základně ve Spojeném království a Irsku, a to především do oblastí, jako je strojírenství, výroba a architektura.

Trh 3D tisku rychle roste díky rozvoji nových technologií a sílící poptávce z výrobního sektoru, který hledá nové možnosti úspor a přizpůsobení. Výzkumná a poradenská agentura Gartner předvídá, že investice koncových uživatelů do 3D tiskáren vzrostou ze 1,6 miliard dolarů v roce 2015 na přibližně 13,4 miliard dolarů v roce 2018¹.

Jeppe Frandsen, Head of Production Printing Group, Canon Europe, uvádí: „Ve společnosti Canon neustále vyhodnocujeme tržní příležitosti tam, kde podle našeho názoru můžeme zákazníkům nabídnout něco navíc. Je jasné, že vzhledem k potenciálnímu obchodnímu přínosu pro nás 3D tisk představuje jednu z takových příležitostí. Rozšiřuje naše rozsáhlé technologické portfolio, kterému nemůže jenom tak někdo konkurovat. Kromě toho jsme přesvědčeni, že můžeme zákazníkům na tomto inovativním a dynamickém trhu nabídnout výjimečné prodejní i poprodejní služby.“

Frandsen pokračuje: „Toto partnerství společně s vlastními významnými investicemi společnosti Canon do výzkumu a vývoje odráží jak náš dlouhodobý zájem o 3D tisk, tak naše trvalé úsilí nabízet zákazníkům pokročilé technologie i prvotřídní podporu, aby mohli zvyšovat výkonnost a ziskovost svých podniků.“

„Jsme nadšeni novým partnerstvím s tak uznávanou a zkušenou společností, jako je Canon Europe, a věříme, že nám umožní rozšířit distribuci ve Spojeném království a Irsku,“ řekl, Michele Marchesan, viceprezident a Chief Revenue Officer, 3D Systems. „Canon je důvěryhodný poskytovatel průmyslových řešení s vynikající podporou a servisem. Jsme rádi, že můžeme nabídnout naše pokročilé technologie 3D tisku většímu počtu zákazníků a proniknout do nových oborů.“

Canon začne prodávat tiskárny z pokročilého portfolia 3D Systems pro výrobu ve Spojeném království a Irsku v březnu tohoto roku.

– KONEC –

Poznámka pro editory:

¹Zdroj: Tisková zpráva Gartner z 27. října 2014 – „Gartner Says Worldwide Shipments of 3D Printers to Reach More Than 217,000 in 2015“ (http://www.gartner.com/newsroom/id/2887417)

O společnosti Canon Europe

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí ve 116 zemích a v Evropě, na Středním východě a v Africe (region EMEA) zaměstnává 17 000 lidí.

Společnost Canon byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparát dostupný na trhu. Fascinace obrazem a jeho silou ji však podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších tržních segmentů. Etablovala se tak jako přední světový dodavatel spotřebitelských a podnikových řešení pro zpracování obrazu.  Nabízí široký sortiment produktů, od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek, přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny, pro něž poskytuje kvalitní podporu a řadu servisních služeb.

Canon trvale vynakládá masivní investice do výzkumu a vývoje a nabízí novátorské produkty a služby, jež zákazníkům dovolují uspokojit jejich tvůrčí potřeby. Technologie Canon tak umožňují všem zákazníkům, od amatérských fotografů až po profesionální tiskové provozy, plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz a realizovat jeho potenciál.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho“. V rámci oblasti EMEA společnost Canon Europe usiluje o trvale udržitelný růst, cíleně se zaměřuje na omezení dopadu svých činností na životní prostředí a zákazníkům nabízí produkty, řešení a služby, s jejichž pomocí mohou i oni omezovat negativní dopad svých činností na životní prostředí. Společnost Canon disponuje globální certifikací environmentálního managementu dle normy světové třídy ISO 14001.

Další informace o společnosti Canon Europe najdete na webových stránkách: www.canon-europe.com

O společnosti 3D Systems Corporation

3D Systems nabízí nejpokročilejší a nejkomplexnější řešení pro digitální 3D design a výrobu na současném trhu, včetně 3D tiskáren, materiálů pro 3D tisk a uživatelských dílů dodávaných prostřednictvím cloudu. Silný ekosystém společnosti 3D Systems transformuje celá odvětví tím, že vybavuje profesionály i běžné spotřebitele po celém světě možností rychle realizovat nápady s použitím řady různých materiálů včetně umělých hmot, kovů, keramiky i poživatelných materiálů. Personalizovaná lékařská řešení 3DS zachraňují životy. Patří sem např. komplexní simulace, školení a plánování a 3D tisk lékařských nástrojů a zařízení pro specializované chirurgické zákroky a zubní lékařství. Dostupné produkty pro digitální 3D design, výrobu a inspekci nabízejí hladkou interoperabilitu a využívají nejnovějších výpočetních technologií. Produkty a služby 3DS mění převratným způsobem tradiční metody, produkují kvalitní výsledky a umožňují zákazníkům vytvářet futuristické produkty. Další informace najdete na webových stránkách www.3dsystems.com.