Ondřej Kareta novým komerčním ředitelem společnosti DataSpring

Praha, 10. března 2015 – Odpovídat bude za oblast prodeje a rozvoje služeb. Do DataSpringu přichází ze společnosti Hewlett-Packard. (TZ)

Ondřej Kareta má ve svém oboru dlouholetou praxi a zkušenosti z oblasti obchodu, IT managementu, projektového managementu a poradenství. V HP bylo jeho klíčovou rolí z pozice Cloud Business Development manager rozvíjení a prodej cloudových služeb v regionu střední a východní Evropy. Působil také jako IT ředitel ve společnosti Unipetrol Services a dříve jako regionální manažer ve skupině MOL.

Vzdělání Ondřej získal jak v České republice na České zemědělské univerzitě, tak v zahraničí, konkrétně v Melbourne v Austrálii, kde dva roky žil a studoval. V roce 2013 získal titul MBA na London International Graduate School. Ondřej Kareta je ženatý, má dvě děti a rád běhá, lyžuje a cestuje.

DataSpring

DataSpring je poskytovatelem služeb ICT infrastruktury a provozu IT řešení. Společnost byla založena v roce 2010 jako Centrum ICT služeb s.r.o, v roce 2014 změnila název na DataSpring s r.o. a prošla kompletním rebrandingem. DataSpring je specialistou na analýzu a zpracování dat. Poskytuje poradenství v oblasti business intelligence a využití dat a informací pro rozvoj. Společnost DataSpring je součástí investiční skupiny KKCG.

Investiční skupina KKCG

KKCG je mezinárodní investiční skupina s aktivy téměř 1,6 mld. eur a zaměstnávající 2 000 lidí. Jako strategický investor se dlouhodobě zaměřuje na oblasti ropy a zemního plynu, průmyslu, investic. Skupina KKCG drží podíly ve víc než 25 českých a zahraničních společnostech, mezi které patří např. skupina MND, SAZKA, OPAP, VÍTKOVICE, cestovní skupina FISCHER, Informační linky 1188, DataSpring a další. KKCG působí v 10 zemích světa.