Soutěž Site of the Year 2014 vyhrál web Twinings, z českých se umístil Mountfield

Brno, 10. března 2015 – Absolutním vítězem soutěže Site of the Year 2014, kterou každoročně pořádá česká IT společnost Kentico Software, se stal britský web výrobce čajů Twinings. Mezi vybrané webové prezentace, z nichž vzešli vítězové v celkem devatenácti různých kategoriích, se zařadil také český web společnosti Mountfield. V kategorii Nejlepší e-shop ho nakonec porazil právě absolutní vítěz Twinings. (TZ)

Do letošního ročníku se přihlásily stovky webových stránek ze všech koutů světa, které jsou postavené na softwarovém řešení Kentico. „Letos jsme zaznamenali o 36 % více přihlášených než v loňském roce. Vzhledem k tomu, že neustále roste také kvalita webů, nebyl výběr těch nejlepších vůbec jednoduchý,“ popisuje Petr Palas, zakladatel a CEO Kentico Software.

Firmy a organizace mohly své weby přihlašovat do 25. ledna. Odborná porota následně do každé z devatenácti kategorií vybrala tři finalisty. O vítězích jednotlivých kategorií pak během února a března rozhodovala online hlasováním veřejnost. „Tak tomu bylo u třinácti z nich. V dalších šesti speciálních kategoriích, které jsou buďto velmi technické nebo se jedná o veřejně nepřístupné řešení, jako je např. intranet, vybírala výherce porota,“ upřesňuje Petr Palas. Absolutního vítěze letošního ročníku pak určili hlasující. Stal se jím web britského výrobce čajů Twinings, který získal největší počet hlasů ze všech.

Z přihlášených českých webových prezentací se mezi užší výběr probojoval e-shop společnosti Mountfield, který pro předního prodejce zahradního vybavení připravila česká agentura Sprinx Systems, mající za sebou více než stovku realizací na platformě Kentico. „Velmi nás těší zařazení e-shopu společnosti Mountfield do finálního výběru, které jen potvrzuje jeho rostoucí oblibu mezi koncovými zákazníky,“ uvádí Ondřej Hloupý, produktový manažer agentury Sprinx Systems.

Petr Palas k tomu dodává: „Úspěch Mountfieldu dokazuje, že kvalita českých webů stále roste. Mezi světovou konkurencí se v Site of the Year pravidelně umisťují jedna až dvě české webové prezentace. V loňském ročníku dokonce brněnští ZebraCaps.cz v kategorii Nejlepší e-shop vyhráli.“

„Potěšilo nás, že vzrostl také počet přihlášených v kategorii Nejlepší implementace Kentico EMS. Potvrzuje se tím, že si stále více firem uvědomuje, že nestačí mít jen kvalitní webovou prezentaci, ale také ji propojit s celkovou marketingovou strategií a dalšími digitálními nástroji, jako je například marketingová automatizace nebo personalizace,“ uzavírá Petr Palas.

Přehled vítězů v jednotlivých kategoriích

Nejlepší web v kategorii Vítěz Odkaz
Obchodní služby Two Men and a Truck, Austrálie www.twomen.com.au
Komunitní/social media SPAR Inspiration, Jihoafrická republika www.sparinspiration.co.za
Spotřební zboží Metricon Home Builders, Austrálie www.metricon.com.au
E-shop Twinings, Velká Británie www.twinings.co.uk
Vzdělávání Deakin University Student Association, Austrálie www.dusa.org.au
Finanční služby Audi Finance, Austrálie www.audifinance.com.au
Gastronomie Mr Kipling, Velká Británie www.mrkipling.co.uk
Veřejná správa Monteleone di Spoleto eventi, Itálie www.monteleonedispoletoeventi.it
Zdravotnictví University of Rochester Medical Center, USA www.urmc.rochester.edu
Mobilní web DuoCircle, USA www.duocircle.com
Cestování/Akce Amelia Island, USA www.ameliaisland.com
Neziskové organizace The National MS Society, USA www.nationalmssociety.org
Grafický design Oxfordshire Business Awards, Velká Británie www.oxfordshirebusinessawards.co.uk
Cloudové řešení IMG Models, USA www.imgmodels.com
Integrace National Lottery Ireland, Irsko www.lottery.ie
Implementace Kentico EMS Bookstore of St. Adalbert, Polsko www.swietywojciech.pl
Migrace systému Move and Improve, USA www.moveandimprove.org
Intranet Translink Intranet, Nizozemí
Největší web The National MS Society, USA www.nationalmssociety.org

 

O Kentico Software

Kentico Software je česká IT firma se sídlem v Brně a lídr světového trhu komplexních řešení pro online marketing. Byla založena v roce 2004, v současnosti zaměstnává 146 specialistů a své pobočky má v USA, Austrálii a Velké Británii. Její software využívá více jak 18 000 webových stránek na celém světě. Patří mezi ně například Bacardi, Gibson, Mazda, Microsoft, Sony nebo Vodafone. Kentico je certifikovaný partner společnosti Microsoft a opírá se o širokou partnerskou síť čítající 1 100 digitálních agentur v osmdesáti zemích světa. Více informací na www.kentico.com.

Kentico v číslech

  • Na softwaru Kentico v současnosti běží více jak 18 000 webových stránek v 90 zemích
  • Kentico je distribuováno sítí 1 100 partnerů ve více jak 80 zemích
  • Kentico je dodáváno s více jak 450 konfigurovatelnými částmi webu a 70 moduly
  • Tým Kentico Software se skládá ze 146 lidí ve čtyřech zemích světa (Česko, USA, Austrálie, Velká Británie), z toho 128 z nich sídlí v Brně

O produktu Kentico

Kentico je komplexní marketingový software pro tvorbu a správu webových stránek včetně modulů pro elektronické obchodování, integraci sociálních sítí, intranet, online komunity a online marketing. Kentico funguje na platformě ASP.NET od Microsoftu jako lokální nebo cloudové řešení, podporuje mobilní verze webových stránek a vícejazyčné verze webu, umožňuje optimalizaci pro vyhledávače, správu dokumentů a nabízí řadu online marketingových nástrojů. Kentico obsahuje 70 předpřipravených modulů, 450 konfigurovatelných webových částí a na vyžádání je dostupný také jeho zdrojový kód.