Vodafone se připojuje k platformě pro vyhledávání ztracených osob

Praha, 10. března 2015 – Vodafone se připojuje k unikátní službě, pomocí níž je možné rozesílat hromadné SMS do oblastí s vysokým rizikem ohrožení zdraví či života. Díky ní mohou záchranáři kontaktovat desítky tisíc osob na vymezeném území se zvýšeným rizikem ohrožení zdraví nebo života prostřednictvím SMS zprávy. Nekomerční aplikaci poskytovanou IZS vyvinula společnost T-Mobile. (TZ)

„Připojení se k platformě SAR SMS je dalším krokem v budování vysoké úrovně naší společenské odpovědnosti,“ říká Michal Kříž, ředitel bezpečnosti Vodafonu. „Kritické situace je třeba začít řešit okamžitě a díky této platformě lze předat informace rychle a hromadně,“ dodává.

Platforma SAR SMS (Search&Rescue SMS) může pomoci v mnoha různých kritických situacích. Umožňuje rozesílat informační SMS v oblastech se zvýšeným rizikem ohrožení zdraví či života například při průmyslových haváriích, požárech anebo povodních. V případě pátraní po ztracených osobách, zejména dětech, představuje velmi rychlý nástroj pro upozornění osob ve vymezené oblasti.

„Za zcela zásadní považujeme, že praktickou a v Evropě výjimečnou platformu SAR SMS, kterou jsme spolu s firmou Positions vyvinuli, přijaly velmi pozitivně složky Integrovaného záchranného systému.“ říká Martina Kemrová, senior manažerka firemní komunikace v T-Mobile, a dodává: „Nesmírně nás těší, že jsme šesti měsíci intenzivního vývoje mohli významně přispět k bezpečí všech obyvatel.“

Vodafone se bezpečnosti, a to především v internetovém prostředí, věnuje dlouhodobě. Jeho Nadace Vodafone podporuje celonárodní projekt E-bezpečí, prostřednictvím kterého jsou děti, rodiče i učitelé srozumitelně vzděláváni o výhodách, ale i nástrahách používání internetu. V roce 2013 bylo v rámci multimediálních besed proškoleno 2427 dětí, v roce 2014 to bylo 6553 dětí během 165 vzdělávacích akcí.

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice v současnosti poskytuje služby pro více než tři miliony zákazníků. Od roku 2007 poskytuje společnost pod názvem Vodafone OneNet komplexní telekomunikační služby (hlasové i datové služby v pevné a mobilní síti) firemním zákazníkům jak ze soukromého, tak veřejného sektoru. Společnost je také aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Založila Nadaci Vodafone ČR, která je podle objemu rozdělených prostředků třetí největší firemní nadací v ČR a rozdělila za 6 let neziskovému sektoru více než 85 milionů korun. V roce 2010 Vodafone oslavil desetileté výročí na českém trhu netradiční kampaní Jsme stejná krevní skupina, kterou masivně propagoval bezplatné dárcovství krve a počátkem roku 2011 spustil První zelenou síť. Vodafone se opakovaně stal vítězem soutěží CSR Award a Top Filantrop v oblasti společenské odpovědnosti. Více informací na www.vodafone.cz