Vodafone pokryl Brno technologií LTE

Praha, 18. března 2015 Vodafone dokončil práce na pokrytí Brna technologií LTE. Město a okolní lokality v tuto chvíli pokrývá více než 190 vysílačů vybavených nejmodernější technologií LTE. Zákazníci se v Brně a okolí mohou připojit k LTE na frekvencích 800 a 1800 MHz. LTE sítě Vodafonu v současnosti pokrývají 53 % populace a 73 % území České republiky. (TZ)

„Brno jsme pokryli v rekordně krátkém čase a rychlý mobilní internet je dostupný i v jeho širokém okolí,“ říká Jiří Švarc, ředitel vývoje sítě společnosti Vodafone a dodává: „Pro připojení k LTE uživatelé potřebují příslušné LTE zařízení, libovolný datový tarif a novou LTE SIM kartu.“

Uživatelé v Brně a okolí mají nyní k dispozici rychlý mobilní internet, který dosahuje teoretické rychlosti stahování dat až 75 Mbit/s na frekvenci 800 MHz a až 150 Mbit/s na frekvenci 1800 MHz.

Vodafone se v letošním roce soustředí právě na pokrývání měst a kromě Brna a okolí LTE na Moravě již pokrývá Olomouc, Frýdek-Místek a Třinec.

Ke konci února 2015 Vodafone Turbo Internetem (rychlý mobilní internet na 3G + LTE) pokrýval již 96 % české populace, což představuje 85 % území republiky. Více informací a mapy pokrytí Turbo Internetem naleznete na adrese www.vodafone.cz/turbo.

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice v současnosti poskytuje služby pro více než tři miliony zákazníků. Od roku 2007 poskytuje společnost pod názvem Vodafone OneNet komplexní telekomunikační služby (hlasové i datové služby v pevné a mobilní síti) firemním zákazníkům jak ze soukromého, tak veřejného sektoru. Společnost je také aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Založila Nadaci Vodafone ČR, která je podle objemu rozdělených prostředků třetí největší firemní nadací v ČR a rozdělila za 6 let neziskovému sektoru více než 85 milionů korun. V roce 2010 Vodafone oslavil desetileté výročí na českém trhu netradiční kampaní Jsme stejná krevní skupina, kterou masivně propagoval bezplatné dárcovství krve a počátkem roku 2011 spustil První zelenou síť. Vodafone se opakovaně stal vítězem soutěží CSR Award a Top Filantrop v oblasti společenské odpovědnosti. Více informací na www.vodafone.cz