O2 představuje novinky v tarifech FREE. Zákazníci budou volat z ciziny za ceny jako doma.

O2 připravilo od poloviny května řadu nových výhod pro všechny stávající i nové zákazníky tarifů FREE: (TZ)

  • Volání z Evropy za ceny jako doma
  • Základní objem dat jako součást všech tarifů a jeho jednodušší obnova
  • Nový tarif FREE Evropa pro ty, kteří často cestují

Volání na letní dovolené poprvé za ceny jako doma

“Od poloviny května do konce září budou všichni naši zákazníci volat z dovolené za historicky nejnižší ceny na trhu. Ve všech zemích Evropské unie a státech EFTA (Švýcarsko, Lichtenštejnsko, Norsko a Island) budou volat za 3,50 Kč za minutu, odeslaná SMS a minuta příchozího hovoru je vyjde na 1,50 Kč,” říká Jindřich Fremuth, ředitel divize Rezidentní zákazníci v O2. Ceny platí nejen při volání na česká, ale i na zahraniční telefonní čísla, navíc bez nutnosti cokoli aktivovat. Ceny roamingu tak klesnou na stejnou cenu, na kterou jsou zákazníci zvyklí při domácím volání s tarify FREE.

Ve stejném období nabídne O2 také dvojnásobný objem dat v evropských datových balíčcích. 1 MB dat díky nim vyjde jen na 1 Kč, přestože Evropská unie stanovuje regulovanou cenu 6,60 Kč za 1 MB.

volání v EU a EFTA 15.5. - 30.9.data v EU a EFTA 15.5. - 30.9.

Nový tarif pro aktivní cestovatele a data v nejnižším tarifu

Zákazníkům, kteří častěji cestují po Evropě, nabídne O2 od poloviny května nový tarif FREE Evropa. Ten jim kromě neomezeného volání a 3 GB dat v rámci České republiky přinese také 300 volných minut na mezinárodní volání z České republiky do zemí Evropské unie, a k tomu také 300 volných minut na příchozí hovory, 300 volných minut na odchozí hovory, 300 SMS a 300 MB dat v roamingové Zóně 1. Ta zahrnuje EU, Švýcarsko, Norsko, Island a Lichtenštejnsko.

Další novinkou v nabídce tarifů FREE je přidání základního objemu dat také k tarifu FREE O2 60. Aby si rychlá LTE data mohli vyzkoušet všichni zákazníci, přidává O2 k tomuto tarifu 50 MB dat, a to bez navýšení měsíčního paušálu.

tarify FREE od 15.5.

Zjednodušení obnovy datového objemu

volitelná obnova objemu dat

Od poloviny května O2 zjednoduší obnovu objemu dat. Každý zákazník bude o blížícím se vyčerpání základního objemu dat v tarifu jako doposud informován pomocí SMS, nově si bude moct vybrat mezi jejich automatickou a jednorázovou obnovou. Každý zákazník si bude moct zvolit, zda využije automatickou obnovu bez omezení rychlosti připojení, či zda si nastavení jednoduše změní pomocí dvou kliků přímo z mobilu. V tom případě bude moct pokračovat tak, jak byl doposud zvyklý – buď využít jednorázový datový balíček, nebo být online se sníženou rychlostí připojení.

Data nad rámec tarifu zákazníci při využití automatické obnovy získají za výhodnou cenu. Například při obnově 1,5 GB dat zákazník s tarifem FREE CZ zaplatí 149 korun – 1 MB ho tak vyjde na necelý haléř. Výhodné ceny se týkají také studentských tarifů, například u tarifu Kůl 1 GB za obnovu 1 GB dat zákazník zaplatí 99 Kč. To je výrazně výhodnější než dokup jednorázového balíčku 500 MB za 99 korun.

 

O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozujeme téměř osm milionů mobilních a pevných linek, což z nás činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízíme nejmodernější technologie HSPA+ a LTE. Máme nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice, přičemž mimořádnou pozornost věnujeme využití růstového potenciálu především v oblasti ICT. Naše datová centra o celkové rozloze 7300 metrů čtverečních patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services. Jako první v ČR a jedna z mála ve střední Evropě získala datová centra O2 certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV jsme zároveň největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Od ledna 2014 je O2 součástí české investiční skupiny PPF.

O skupině PPF

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, těžbu nerostů, zemědělství a maloobchodní služby až po biotechnologie. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. Skupina vlastní aktiva přesahující 24 miliardy eur (k 30. 6. 2014).