EVOLVEO Android Box Q4 4K

EVOLVEO uvádí na trh multimediální přehrávač podporující Ultra HD 4K2K rozlišení. Tento produkt ocení zejména majitelé monitorů a televizí, disponující tímto parametrem, které se začaly prodávat na našem trhu na konci loňského roku. Rozlišení Ultra HD 4K2K , 3840 × 2160 pixelů přináší čtyřikrát ostřejší obraz než běžný 1080p Full HD displej. Přehrávač EVOLVEO připojený na Ultra HD 4K2K televizi vytváří komplex multifunkční Android Smart TV.

evolveo-android-box-Q3-3K

Výkon EVOLVEO Android Box Q4 4K je zajištěn čtyř jádrovým procesorem s taktem 2.0GHz a osmijádrovým grafickým procesorem Mali 450. Vnitřní paměť 8GB je dostupná uživateli v celkové velikosti 5GB. Přehrávač disponuje WiFi b/g/n s podporou šifrování. Mimo již uvedené rozhraní HDMI 2.0 je možno využít i dvě sběrnice USB například pro připojení flash USB nebo externího disku, dále USB OTG, AV výstup, LAN RJ45 a optický výstup.

Přehrávač podporuje již zmíněné Ultra HD 4K2K rozlišení, dále hardwarovým dekódováním H.265/HEVC a H.264. Uživatel uvítá i podporu online aktualizace firmware. Operační systémem je Android 4.4 Kit Kat s předinstalovanými aplikacemi, zejména oblíbeným KODI (XBMC) pro přehrávání video a audio souborů. Samozřejmostí pro Android produkty je využití internetového prohlížeče Google Chrome a aplikací Spotify, Deezer, streamování videa z YouTube a her z Google Play. Za zmínku stojí i funkce Miracast umožňující zobrazit obsah tabletu nebo mobilního telefonu na připojené televizi. Přístroj lze ovládat i pomocí bezdrátové klávesnice a myši 2.4GHz.

Balení obsahuje mimo samotného přístroje i dálkové ovládání, HDMI kabel, 230 V napájecí zdroj a uživatelský manuál. Doporučená koncová cena EVOLVEO Android Box Q4 4K je včetně DPH 2 890 Kč. Zařízení je v prodeji od dubna 2015.

http://www.evolveo.eu/cz/androidbox-q4-4k