Microsoft Award pro Ness Technologies za inovativní řešení business intelligence

Praha – 13. dubna 2015 – Ness Technologies, Inc., globální poskytovatel komplexních řešení a business služeb v oblasti informačních technologií získal prestižní ocenění pro vítěze Microsoft Awards 2015 v kategorii „Projekty datové analytiky a business intelligence”. Odborná porota, která vybírala mezi 120 projekty z celé ČR, tak ocenila inovativní projekt zavedení Ness BI Factory ve společnosti Essox s.r.o. (TZ)

Ness BI Factory je efektivní koncept budování datových základen a přípravy dat pro analytické aplikace, například pro řízení vztahů se zákazníkem (analytické CRM). V případě finanční společnosti Essox šlo o zpracování a vyhodnocení klientských informací a výpočet možného rizika. Takové kvalitní informace jsou samozřejmě pro poskytovatele finančních služeb klíčové.

„Náš BI tým využil vlastní originální koncept pro budování datových skladů a tržišť, řešící i konsolidaci dat z více zdrojů. U zákazníka vytvořil novou platformu pro reporting klientských informací a mechanismus pro výpočet rizika nesplacení poskytnutého úvěru. Výhodou Ness BI Factory je jednoduchá integrace řešení do stávajícího prostředí zákazníka a optimální využití výkonu Microsoft BI technologií. Odpadá zdlouhavé rozmýšlení konceptu i zavádění potřebných BI nástrojů, navíc umožňuje rychlou reakci na změnové požadavky. A naši zákazníci dobře vědí, že čas jsou jejich peníze…,“ říká Martin Hladík, viceprezident Ness Technologies v ČR a ředitel sektoru Finance.

Soutěž Microsoft Awards je určena pro firmy, které vyvíjejí řešení a aplikace na platformě Microsoft a inovativně využívají pro své zákazníky nové technologie. Vítězná řešení mají šanci se uplatnit i v rámci celosvětové soutěže WPC Awards 2015.

O Ness Technologies

Společnost Ness Technologies je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií, specializuje se na vývoj softwarových produktů a aplikací, systémovou integraci, konzultace a distribuci software. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, nearshore i offshore dodávek. Pomáhá zákazníkům ve více než 20 zemích realizovat jejich obchodní i technologické cíle. Kolem 5 000 odborníků v pobočkách v Severní Americe, Evropě a Indii a téměř 500 v Praze, Brně a Ostravě spojuje výhody globálního know-how i místních znalostí. Na českém trhu patří společnost k leadrům v oblasti business a IT služeb. Více na www.ness.cz