Průzkum: 70 procent firem očekává od cloudu vysoký výkon; České Radiokomunikace mají nejvýkonnější cloud v Česku

Praha, 15. dubna 2015 – Nejnovější průzkum agentury Perfect Crowd pro České Radiokomunikace (ČRa) mezi českými firmami odhalil zajímavá zjištění ohledně využívání cloudových služeb. Pro většinu respondentů je u nich důležitý zejména vysoký výpočetní výkon (68 %), kapacita pro data (73 %) a rychlost odezvy (72 %). S tím koresponduje vývoj cloudových služeb v Českých Radiokomunikacích, které upgradovaly svůj Business Cloud tak, že je svými parametry momentálně nejvýkonnějším cloudem mezi srovnatelnými produkty na českém trhu.   (TZ)

Dle zjištění průzkumu většina firemních zákazníků (kolem 70 %) očekává od cloudových řešení zejména špičkový výkon. Ten, v širším smyslu u IaaS (tj. Infrastructure as a Service) reprezentuje parametry výpočetního výkonu, kapacity storage, neboli místa pro data, a rychlost storage, která udává, jak je rychlá odezva a výpočty v cloudu. Parametry služby ČRa Business Cloud, které jsou aktuálně špičkou na českém trhu, jsou 1450 GHz coby frekvence procesoru, operační paměť 7,2 terabajtu RAM a úložiště 2,5 petabajtu.

„Protože máme od našich klientů informace o tom, co je pro ně důležité, systematicky investujeme do vývoje a neustálého vylepšování našich ICT produktů a služeb. I v letošním roce uvolníme desítky milionů korun, abychom znovu posunuli kvalitu i výkon cloudových služeb kupředu,“ říká Petr Sichrovský, obchodní ředitel ČRa.

Průzkum byl pro ČRa zpracován společností Perfect Crowd. Během něho bylo dotázáno 130 firem působících v České republice s více než 45 zaměstnanci a obratem větším než 50 milionů Kč. Osloveni byli IT ředitelé nebo lidé rozhodující o investicích do IT.

České Radiokomunikace a.s. (ČRa) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. ČRa disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.