Check Point objevil vážnou zranitelnost v e-commerce platformě Magento

Praha, 24. dubna 2015 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), největší celosvětový dodavatel čistě bezpečnostních řešení, zveřejnil, že bezpečnostní tým Check Point Malware and Vulnerability Research Group nedávno objevil kritickou RCE (vzdálené spuštění kódu) zranitelnost v e-commerce platformě Magento společnosti eBay, která ovlivňuje téměř dvě stě tisíc on-line obchodů. (TZ)

Pokud je zranitelnost zneužita, může útočník plně ohrozit jakýkoli internetový obchod na platformě Magento a získat například informace o kreditních kartách a další finanční a osobní údaje zákazníků. Zranitelnost umožňuje jakémukoli útočníkovi obejít všechny bezpečnostní mechanismy a získat kontrolu na obchodem a také získat jeho kompletní databázi.

„On-line nakupování je stále oblíbenější, takže stránky obchodů jsou čím dál častěji terčem hackerů. Jsou pro ně zlatým dolem plným informací o kreditních kartách,“ říká Shahar Tal, Malware and Vulnerability Research Manager ve společnosti Check Point Software Technologies. „Odhalená zranitelnost představuje významnou hrozbu, nejenom pro jeden obchod, ale pro všechny maloobchodní značky, které používají platformu Magento pro své on-line obchody, což představuje asi 30 % e-commerce trhu.“

Check Point nejdříve informoval o zranitelnosti přímo eBay a zároveň poskytl seznam navrhovaných oprav. Patch byl uvolněn 9. února 2015 (SUPEE-5344 je k dispozici zde). Vlastníci obchodů a IT správci jsou vyzýváni, aby patch okamžitě použili.

Zákazníci společnosti Check Point jsou chráněni před pokusy o zneužití této zranitelnosti pomoci IPS softwarového bladu. Více informací je na stránkách http://blog.checkpoint.com.

Bezpečnostní divize Threat Intelligence & Research společnosti Check Point pravidelně odhaluje a analyzuje útoky, zranitelnosti a narušení bezpečnosti a vyvíjí ochranu potřebnou k zabezpečení zákazníků. Pro více informací o dalších průzkumech společnosti Check Point navštivte stránky: http://www.checkpoint.com/threatcloud-central/.

Sledujte Check Point online:
Twitter: www.twitter.com/checkpointsw a www.twitter.com/CheckPointCzech
Facebook: www.facebook.com/checkpointsoftware
YouTube: www.youtube.com/user/CPGlobal

O společnosti Check Point Software Technologies

Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) je největší celosvětový dodavatel čistě bezpečnostních řešení. Chrání zákazníky před kyberútoky prostřednictvím unikátních řešení, která nabízí bezkonkurenční úspěšnost zachycení malwaru a jiných typů útoků. Check Point nabízí kompletní bezpečnostní architekturu, která chrání vše od podnikových sítí až po mobilní zařízení, a navíc Check Point poskytuje i nejkomplexnější a nejintuitivnější správu zabezpečení. Check Point chrání více než 100 000 organizací všech velikostí. Ve společnosti Check Point zabezpečujeme budoucnost.