Společnosti Universal Robots v roce 2014 výrazně vzrostl obrat a dosáhla dvojnásobného zisku

Brno, 6. května 2015 – Dánský výrobce robotů Universal Robots dosáhl v roce 2014 skvělých výsledků. Obrat společnosti vzrostl o 70 % na více než 218 milionů dánských korun (807 milionů Kč) a její zisk se více než zdvojnásobil na 31 milionů dánských korun (115 milionů Kč).  Díky dalším rekordním výsledkům je Universal Robots na nejlepší cestě ke splnění svého cíle, kterým je každoroční zdvojnásobení obratu v letech 2014 až 2017. (TZ)

Generální ředitel Enrico Krog Iversen vyjádřil nadšení z toho, že si firma Universal Robots v roce 2014 udržela vysoké tempo růstu obratu i ziskovosti: „Rovněž v prvním čtvrtletí roku 2015 jsme dosáhli výsledků, které naznačují další rok výrazného růstu. V letošním roce se zaměříme na zvýšení prodejů našeho nového malého robotu UR3, určeného k umístění na pracovní stoly, který se při našich prezentacích na veletrzích v Šanghaji, Chicagu i Hannoveru dočkal mimořádného zájmu potenciálních zákazníků z různých průmyslových odvětví.“

Strategickým cílem managementu Universal Robots je dosažení obratu ve výši jedné miliardy dánských korun (3,7 miliardy Kč) v roce 2017. Takto výrazného růstu má být dosaženo prostřednictvím investic do vývoje nových produktů, marketingu i obchodních aktivit.

Nové pobočky a růst počtu zaměstnanců

Globální růst bude podpořen rovněž i rozšířením regionálních zastoupení. Pro Universal Robots je důležité, aby distributoři ani koncoví zákazníci nikdy neměli dojem, že mají k výrobci svých robotů daleko. V roce 2015 proto bude otevřeno hned několik regionálních poboček, včetně zastoupení na středozápadě a západním pobřeží Spojených států, v Jižní Americe a na několika místech v Evropě. Díky tomu bude prodejní a technická podpora Universal Robots dostupná vždy v časové zóně distributora či zákazníka.

„Během roku 2015 jsme přijali 50 nových zaměstnanců. V roce 2015 předpokládáme nástup dalších 50 nových kolegů, kteří budou pracovat buďto v ústředí v dánském Odense, nebo v našich regionálních pobočkách,“ říká Enrico Krog Iversen.
O společnosti Universal Robots
Universal Robots je výsledkem mnohaletého intenzivního výzkumu v robotice. Produktové portfolio zahrnuje kolaborativní robotická ramena UR3, UR5 a UR10, pojmenovaná podle své nosnosti v kilogramech. Od vstupu prvního robota UR na trh v prosinci 2008 dosahuje společnost výrazného růstu a její robotická ramena se dnes prodávají ve více než 50 zemích po celém světě. Průměrná doba návratnosti nákladů na pořízení robotů UR je nejrychlejší v odvětví a činí pouhých 195 dní. Společnost má sídlo v dánském Odense, kde se odehrává i veškerý vývoj a produkce. Globálním prodejním cílem Universal Robots je každoroční zdvojnásobení obratu mezi lety 2014 až 2017. http://www.universal-robots.com/cs/