Telefony Doro pro seniory jsou dostupné v nových obchodních řetězcích

Novinka na trhu – chytrý telefon Doro Liberto 820 Mini – bude nyní dostupný i v nových obchodních řetězcích. Dohody o nabídce telefonů koncovým zákazníkům podepsal lokální distributor značky s retailovými řetězci Electroworld, Expert elektro, K+B expert a Mobil Pohotovost. (TZ)

Švédská společnost Doro, lídr segmentu telefonů pro seniory, na český trh vstoupila prostřednictvím prvního partnera, telefonního operátora O2 v březnu 2015. Jejím vlajkovým produktem je chytrý telefon Doro Liberto 820 Mini, s jednoduchým ovládáním pro seniory a s možností vzdáleného nastavování přes internet.

„Zájem o telefony pro seniory dlouhodobě roste a svědčí o tom i náš úspěšný vstup na český trh. Naším zájmem je nabídnout ucelenou řadu telefonů pro seniory a zajistit jejich přímou dostupnost ve všech regionech po celé České republice,“ říká Michal Vaněk, ředitel distribuční společnosti Xcorp, zastupující značku Doro v ČR.

„Popularita a význam technologií pro seniory podpořila naše úvodní jednání s partnery a vyústila v zařazení vlajkového telefonu – Doro Liberto 820 mini – do jejich aktuálních nabídek. Kromě chytrého telefonu byly zařazeny do nabídky i vybrané telefony z řady Primo,“ dodává M. Vaněk.

Telefony Doro jsou tak nyní dostupné v nabídce retailových řetězců K+B expert (22 prodejen), Expert elektro (22 prodejen), Electroworld (20 prodejen) a Mobil Pohotovost (10 prodejen) v celkem 74 prodejnách v celé ČR.

Proč je chytrý telefon pro seniory tak populární?

Doro Liberto 820 Mini je speciálně navržen a upraven pro potřeby seniorů, protože odstraňuje obavy z jeho používání. Má na displeji velké ikony, velká ovládací tlačítka, využívá kontrastní barvy, má vypnutá dotyková gesta a nabízí výukový režim v českém jazyce. V případě potřeby je zde i možnost vzdáleného nastavení funkcí telefonu, což seniorům zvyšuje pocit jistoty při používání.

Nastavení na dálku přes internet

Telefon je vybaven aplikací My Doro Manager v českém jazyce, a ta dovoluje příbuzným přes jejich vlastní chytrý telefon nebo tablet nastavovat telefon Doro vzdáleně. Do telefonu lze posílat fotografie a videa, kontaktní informace měnit funkci SOS tlačítka, nastavovat hlasitost či osvětlení displeje, a to vše bez spolupráce seniora.

Detaily, které rozhodují

K jednoduchosti používání přispívá významnou měrou i nabíjecí kolíbka, která je zdarma součástí balení. Telefon se do ní jednoduše vloží a není třeba hledat kabel s malou koncovkou a zkoušet její orientaci. Nabíjený telefon lze pak na nočním stolku využít jako hodiny, budík nebo foto rámeček, kde rotují fotografie zaslané od příbuzných.

Více informací o chytrém telefonu Doro Liberto 820 Mini naleznete v produktovém listě:

http://www.doro.cz/cz/sheets/820_mini_factsheet_CZ.PDF

 

O společnosti Doro

Doro AB je švédská akciová společnost založená v roce 1974. Svůj průkopnický mobilní telefon se snadnou obsluhou představila v roce 2007 a dnes je v této kategorii lídrem trhu. Produkty a služby Doro jsou dostupné ve více než třiceti zemích na pěti kontinentech. Nabídka obsahuje mobilní telefony a chytrá zařízení, aplikace a software, telefony pro pevnou linku, řešení pro telefonní pomoc a mobilní zdravotnictví. Doro odstraňuje bariéry při adopci nových technologií a byla oceněna několika mezinárodními cenami za svůj produktový design a inovace. Akcie Doro jsou obchodovány na burze Nasdaq OMX Stockholm exchange, Nordic List, Small Companies. Čisté tržby v roce 2014 dosáhly 135 milionů Euro. Více informací naleznete na www.doro.com  a www.doro.cz .