IBM je nejpopulárnějším poskytovatelem privátního cloudu

Armonk, stát New York, 20. května 2015 – Společnost IBM je podle výsledků průzkumu společnosti Forrester Research nejpopulárnějším poskytovatelem hostingových privátních cloudových služeb. Hostingová cloudová řešení IBM jsou upřednostňována zákazníky dvakrát více než nabídka konkurence. (TZ)

Agentura pro výzkum trhu zjistila, že hostingové privátní cloudové služby společnosti IBM již dnes primárně využívá nebo plánuje využívat v porovnání s nejbližší konkurencí dvakrát tolik firem. Až dvojnásobný počet společností dnes využívá nebo hodlá využívat IBM cloudové služby v případě, že mají více dodavatelů cloudových řešení.

V průzkumu, ve kterém Forrester Research definoval hostingové privátní cloudové služby jako kategorii Infrastruktury jako služby (IaaS), bylo dotazováno 2 255 manažerů. Z výsledků průzkumu také vyplývá, že pro respondenty byly při výběru hostingových privátních cloudových služeb klíčové následující faktory: lepší IT infrastruktura a flexibilita, nižší celkové náklady na servery, možnost zvyšovat kapacitu na požádání, škálovatelnost a lepší zabezpečení kontinuity byznysu v případě neočekávaných událostí.

Celkové příjmy společnosti IBM z cloudu – veřejného, ​​privátního či hybridního – dosáhly za posledních dvanáct měsíců (do konce března 2015) 7,7 miliardy dolarů a za první tři měsíce tohoto roku narostly o 60 procent.

* Průzkum společnosti Forrester Research byl realizován mezi firmami v Severní Americe a Evropě ve třetím čtvrtletí loňského roku.

Původní tiskovou zprávu v angličtině si můžete přečíst zde.