Nakupování v e-shopu je bezpečnější se zeleným adresním řádkem

Zájem zákazníků o zabezpečení internetových obchodů stoupá. Více než polovina návštěvníků internetu považuje obchod se zeleným adresním řádkem za bezpečnější. (TZ)

Brno 04. 06. 2015 – Největší český internetový prodejce jde příkladem. Svůj e-shop zabezpečil nejdůvěryhodnějším EV certifikátem. Alza.cz zvolila jako dodavatele certifikátu společnost Zoner software a SSLmarket.

„Při volbě certifikátu jsme zvolili nejdůvěryhodnější typ certifikátu se jménem společnosti v zeleném adresním řádku. Zoner software a SSLmarket pro nás představuje partnerství s odborníky s bohatými zkušenostmi oceněné nejvyšší úrovní partnerství s certifikačními autoritami Symantec (dříve Verisign), Thawte a GeoTrust,“ uvedl Vladimír Dědek, vedoucí webového a mobilního vývoje Alzy.

„EV certifikát obdrží pouze zavedená firma s minimálně tříletou historií. Certifikát tedy garantuje nejen, že firma je dostatečně prověřená, ale že má i historii a vlastní zázemí. V době rostoucího množství podvodných e-shopů na českém trhu je zelený adresní řádek standardním prvkem spolehlivé a stabilní firmy. Že se zákazníci o zabezpečení internetových obchodů zajímají, prokázala nedávná studie1, podle které až 60 % návštěvníků internetu považuje obchod se zeleným adresním řádkem za bezpečnější,“ uvedl Jindřich Zechmeister, specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty Zoner software.

Certifikátem Alza zabezpečila celý web, nejen přihlášení uživatelů. „Nyní tak používáme nejmodernější zabezpečení, které umožňuje návštěvníkovi na web přistupovat zabezpečeně. Komunikaci nelze odposlouchávat a díky tzv. Forward Secrecy ani zpětně dešifrovat,“ dodává Dědek.

V dnešní době není certifikát pouze otázkou vyššího zabezpečení, ale je prakticky povinností. Uživatelé jen velmi neradi svěří své údaje nezabezpečenému e-shopu. Mnoho lidí si již uvědomuje rizika odposlouchávání na internetu a svá data cíleně šifruje. Zelený řádek návštěvníkovi prozradí, kdo e-shop provozuje a také ho ujistí, že byl provozovatel ověřen a není na podvodném nebo nedůvěryhodném webu. Certifikát a použití HTTPS navíc přináší výhodu při určování pozic v některých vyhledávačích.

1 Symantec Online Customer Study (UK, France, Germany, Benelux, US and Australia) conducted in January 2011.

O společnosti Zoner software a.s. a SSLmarket.cz

ZONER software, a. s. je významný tvůrce software, současně také přední poskytovatel internetových služeb souvisejících s prezentací na internetu a e-komercí. Hlavním sídlo společnosti je v Brně. Společnost má pobočky na Slovensku, v Maďarsku, Japonsku a USA; své produkty prodává ZONER software, a. s. celosvětově. SSLmarket existuje jako samostatný projekt již od roku 2012. Ihned po spuštění se stal mezi poskytovateli SSL certifikátů jedničkou na českém trhu. Získal dokonce prestižní platinum partnerství od největší světové společnosti Symantec. Aktuálně SSLmarket působí nejen v České republice, ale má za sebou úspěšný vstup na německý trh. Nedávné spuštění pobočky ve Velké Británii má za cíl nastartovat expanzi do celého světa.

O společnosti Alza.cz, a.s.

Společnost Alza je lídrem českého a slovenského internetového trhu s dvacetiletou historií. V roce 2005 překročila Alza, jako první internetový obchod v historii, miliardovou hranici obratu. Svoji výsadní pozici upevňuje Alza každý rok. V roce 2014 dosáhla obratu bez DPH ve výši 11,5 miliardy Kč a vyřídila přes 4,8 mil objednávek. Denní návštěvnost webových stránek Alzy přesahuje 400 tisíc uživatelů. Jedničkou na trhu je společnost zejména díky bezkonkurenční skladové dostupnosti zboží, široké nabídce produktů a nadstandardním prodejním i poprodejním službám. Jedině v Alze mohou spotřebitelé navštívit první Apple Shop ve střední a východní Evropě. Za své obchodní úspěchy získala Alza řadu prestižních ocenění, např. Shop Roku 2011 až 2014, MasterCard Obchodník roku 2012 a 2013 v kategorii internetový prodejce, nejlepší E-commerce aplikace roku 2014 a celou řadu dalších. Historii a současnost společnosti naleznete zde.