MyQ upražilo novou verzi tiskového řešení 5.2 Popcorn

Nová verze tiskového řešení MyQ 5.2 Popcorn přináší zásadní novinku v podobě Embedded terminálů pro tisková zařízení značek Sharp a Xerox, nechybí ale také novinky týkající se mobilního tisku a řada vylepšení v oblasti výkonu a administrace systému. Systém nyní podporuje tisk na více než 2000 modelech od 26 značek tiskových zařízení. (TZ)

Nové Embedded terminály pro multifunkční zařízení Sharp a Xerox

umožní využití vyšších funkcí systému širšímu spektru zákazníků. „Embedded terminály jsou tím, co je pro koncové uživatele na našem systému nejzajímavější. Díky nim se ve funkcích strojů dobře orientují i v případě, že používají zařízení různých značek nebo typů. Zároveň vývojem integrovaných terminálů pro další značky rozšiřujeme možnosti pro naše obchodní partnery a usnadňujeme zavedení MyQ v mnoha společnostech,“ říká Martin Januš, ředitel společnosti. U stávajících Embedded terminálů ostatních značek došlo k zásadním vylepšením výkonu a rozšíření přednastavitelných parametrů skenování.

Kompletní přepracování aplikace pro mobilní tisk

je důležitou novinkou, která je nyní dostupná pro mobilní telefony a tablety Android a iOS, Mobilní terminál usnadňuje odeslání dokumentů do osobní tiskové fronty MyQ. Nově podporuje čtení QR kódů, které lze snadno umístit na jakékoliv tiskové zařízení. Po přečtení QR kódu se terminál dokáže sám zkonfigurovat a spojit s nejvhodnějším MyQ serverem, což ocení zejména uživatelé, kteří se neustále pohybují mezi více pobočkami. Po autorizaci se již terminál chová jako kterýkoliv externí či integrovaný terminál, umožní například odemčení panelu tiskového zařízení, případně vytištění úloh z osobní fronty. Novinkou je také správa tiskových a oblíbených úloh, možnost opakovaného tisku již vytištěných dokumentů či dobití kreditu.  Aplikace je k dispozici zdarma na Google Play a Apple App Store.

Rozšířená analýza tiskových úloh

dokáže nyní pracovat s ovladači PCL5, PCL6, PostScript a PDF. Detekce umožňuje efektivnější uplatňování restriktivních politik v případě kreditního účtování či využívání kvót a uplatňuje se i v případě mobilního tisku či tisku z e-mailu (systém umožňuje tisknout tělo zprávy ve formátu HTML i jako prostý text a přílohy ve formátech doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx, pdf, jpg, txt a formátech Open Office odt, ods a odp).

Zefektivnění komunikace u cloudových řešení

je další novinkou, kterou nová verze MyQ přináší. Konkrétně jde o centralizaci a zjednodušení správy systému v rámci cloudu a automatizaci synchronizace dat mezi hlavním serverem a pobočkovými servery. Došlo také ke striktnímu oddělení funkcí podle přiřazené role serveru (hlavní vs. pobočkový).

Výrazné zlepšení výkonu a stability u velkých instalací

zaručuje rychlejší odezvu i rychlejší zpracování úloh. MyQ bylo důkladně otestováno na provoz v prostředí, kde je až 100 tisíc uživatelů, 50 tisíc uživatelských skupin, 500 pobočkových serverů, 600 zařízení na jeden server, více než 600 tiskových front na jeden server a miliony tiskových úloh. S velkými instalacemi souvisí také optimalizovaná synchronizace přes LDAP. Rozšířené API rozhraní si navíc nově rozumí s návaznými produkty EveryonePrint a ScannerVision.

Podrobnější informace naleznete na:

http://www.myq-free.cz/podpora/denik-zmen

http://www.myq-free.cz/produkty-myq/srovnani-verzi

www.myq.cz

Tiskové řešení MyQ  je univerzální produkt podporující tisk na více než 2000 tiskárnách od 26 světových výrobců. Oddělení MyQ začalo toto řešení vyvíjet v rámci společnosti Janus již v roce 2001, kdy byla jeho první verze úspěšně implementována na Ministerstvu životního prostředí. První komerční verzi upravenou na základě důkladné analýzy potřeb menších a středních firem představila společnost v roce 2007. Díky své jednoduchosti a spolehlivosti si MyQ získalo oblibu nejen u českých firem, ale i u zahraničních partnerů a rostoucí zájem v zahraničí vedl k osamostatnění stejnojmenné společnosti. Dnes je MyQ díky síti obchodních partnerů distribuováno ve více než 80 zemích světa. Veřejně dostupnou, plně funkční a časově neomezenou verzi MyQ Free nabízí společnost ke stažení na svých internetových stránkách. V prestižní soutěži inovativních produktů pořádané pravidelně časopisem Computerworld bylo tiskové řešení MyQ opakovaně oceněno titulem IT PRODUKT roku. Nejnovější titul vítěze v kategorii tiskových řešení získalo v roce 2014.