O2 nabízí bezdrátový internet. Dostupný je pro 92 % domácností

Operátor O2 přináší od června novinky u služby Internet Air. Ta zajistí připojení i pro ty domácnosti, kam nedosáhne pevný internet od O2. Nově není služba vázána na konkrétní lokalitu, zákazníci ji mohou využívat doma, na tuzemské dovolené nebo na chatě. Dostupná je pro 92 % českých domácností. (TZ)

” O2 Internet Air je ideální pro oblasti s nestabilním a pomalým Wifi připojením nebo v oblastech, kam nedosáhne pevný kabelový internet. Díky sítím čtvrté generace můžeme zákazníkům nabídnout nejrychlejší internet bez kabelu v této kategorii, který stačí pouze zapojit do zásuvky a je okamžitě připraven k surfování,” říká David Duroň, marketingový ředitel pro segment domácností.

Internet Air umožní surfovat rychlostí až 20 Mbps. Využívá přitom Chytrý datový režim, díky němuž může zákazník neomezeně surfovat po internetu plnou rychlostí. Pouze pro sledování videí, televize na internetu, stahování nebo nahrávání fotek se rychlost po dosažení 30 GB dat zpomalí. Pro běžné surfování po internetu nebude rychlost ani po dosažení tohoto limitu nikterak omezena.

Nadstandardně výkonný LTE modem Huawei B890 má ve srovnání s konkurencí silnější WiFi pokrytí i více praktických LAN portů. Spolu s tarifem je možné jej získat na splátky za zvýhodněných 99 korun měsíčně na dva roky. V případě jednorázové platby nabízí O2 cenu 2376 korun.

.

Instalace modemu je velmi jednoduchá, stačí jen zapojit do zásuvky. Modem vytvoří WiFi síť, ke které se může současně připojit až 32 zařízení. K modemu je možné se připojit také prostřednictvím tří ethernetových portů.

Model: B890
Sítě a rychlosti: 4G LTE až 100/50 Mb/s

HSPA+ až 42 Mb/s

HSUPA až 5,76 Mb/s

LTE pásma 2600/2100/1800/900/800 MHz

WCDMA pásma 900/2100

Způsoby připojení: Přes WiFi – WiFi 802.11 b/g/n až 300 Mpbs

Kabelem: 3y RJ-45 pro LAN (10/100 Base-TX)

Rozměry: 222 x 161 x 48 mm
Hmotnost: 510 g
Rozhraní: WiFi
Systémové požadavky: Windows 2000/Vista/XP, Windows 7/8/8.1, Mac 10 a vyšší

Internet Air vyjde zákazníka na 499 Kč měsíčně. V případě, že využívá některý z tarifů FREE, získá ho za 399 Kč měsíčně.

Více informací najdete zde

 

Huawei_B890.jpg 120 kB
O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozujeme téměř osm milionů mobilních a pevných linek, což z nás činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízíme nejmodernější technologie HSPA+ a LTE. Máme nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice, přičemž mimořádnou pozornost věnujeme využití růstového potenciálu především v oblasti ICT. Naše datová centra o celkové rozloze 7300 metrů čtverečních patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services. Jako první v ČR a jedna z mála ve střední Evropě získala datová centra O2 certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV jsme zároveň největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku.