Chcete si přivydělat nebo rozšířit svou působnost? Založte si e-shop.

Praha, 28. července 2015 – Pro studenty, lidi na rodičovské dovolené nebo ty, kteří chtějí mít další příjem, může být e-shop tou správnou volbou. Prodejní kanál, který není omezen na jedno město, ocení zase majitelé kamenných obchodů. Díky pronájmu e-shopových řešení není potřeba mít velký kapitál a ani být IT odborníkem. Dokonce není třeba ani předchozí zkušenost. (TZ)

Internetové obchodování je populární napříč generacemi. Lidé tímto způsobem nakupují téměř vše, od oblečení, kosmetiku, elektroniku až po potraviny. „Přestože tato oblast v České republice posiluje (přibližně 15% v roce 2014), stále tvoří pouze 8 % všech maloobchodních tržeb. E-komerce má tedy kam růst a není třeba se bát, že trh je nasycen,“ komentuje Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet.

Všichni, kdo přemýšlí o tom, jak si přivydělat, mohou zkusit online podnikání. Založit e-shop je více než jednoduché, stačí si za pár stokorun měsíčně pronajmout e-shop. Výhodou je, že tak odpadá starost o technické věci kolem. Vzhledem k časové flexibilitě, je internetový obchod ideální pro studenty, lidi na rodičovské nebo jako vedlejší činnost k zaměstnání. Pro začátek to chce mít především jasnou vizi a plán, jak se odlišit od ostatních.

V dnešní době, začíná pomalu platit pravidlo, že kdo není na internetu, jako by nebyl. Platí to i pro obchodníky. Díky e-shopu se také rozšiřuje pole působení, protože majitel obchodu není omezen geograficky. Další výhodou je to, že zákazníci si mohou on-line ověřit, zda požadované zboží má, dříve než se osobně vydají do kamenné prodejny. To ocení především mladší generace a časově vytížení lidé.

„Přestože se může zdát, že e-shopů je v České Republice mnoho a rozjet úspěšný e-shop je nemožné, opak je pravdou. Více než 80 % e-shopařů stále neví jak na to a zapomínají na základní pravidla internetového podnikání. Pokud budete se zákazníky komunikovat, nabídněte jim nějakou přidanou hodnotu, kde bude jasně vidět, že věci, které prodáváte, znáte a máte rádi a budete mít vyhráno,“ vysvětluje Miroslav Uďan.

Rad jak provozovat  e-shop je na internetu hodně. Uceleným přehledem je například portál MujPrvniEshop.cz.

O společnosti Shoptet

Shoptet se na českém trhu specializuje na pronájem e-shopových řešení, která jsou oblíbená zejména pro jednoduché a intuitivní ovládání. Pronájem internetového obchodu zahrnuje širokou škálu služeb, jako například napojení na ekonomické systémy, různé platební metody a také propojení se sociálními sítěmi a aukčním portálem Aukro.cz. V současné chvíli má Shoptet.cz v portfoliu více než 5 500 aktivních e-shopů, což tvoří zhruba 20 % komerčních řešení na českém trhu. Mezi prvními v ČR nabízí službu, která umožňuje správu e-shopu a kamenného obchodu v rámci jednoho systém. Majoritním vlastníkem společnosti Shoptet.cz je investor Ondřej Tomek.

Více informací o společnosti Shoptet.cz najdete vždy na www.shoptet.cz.