Etnetera získala nejvyšší ratingové hodnocení AAA

Praha, 5. srpna 2015 – Společnost Etnetera a.s. byla v červenci oceněna prestižním mezinárodně uznávaným certifikátem AAA, který uděluje poradenská společnost Bisnode.  Do nejvyšší kategorie firem, které splňují přísná pravidla nezávislého ratingového modelu, spadá pouze 0,14  % prověřovaných firem v ČR. (TZ)

Ratingové hodnocení používají agentury pro hodnocení solventnosti ekonomických subjektů více než 100 let. Ocenění na stupni AAA mohou získat jen firmy, které splňují daná ekonomická kritéria a podmínky certifikace. Na certifikáty s hodnocením A až AAA dosáhne v ČR jenom 0,8 % společností.

“Naše firma dlouhodobě vyznává transparentní vlastnickou strukturu, pravidelné zveřejňování hospodářských výsledků a otevřenou komunikaci. Právě tyto principy jsou zásadní podmínkou pro získání certifikátu, kterého si velice vážíme. Rating posiluje naši důvěryhodnost v očích potenciálních klientů, kteří s námi zatím nemají osobní zkušenost,” komentuje nově získané ocenění výkonný ředitel Etnetera a.s. Martin Palička.

Mezinárodní ocenění AAA uděluje poradenská společnost Bisnode, vedoucí evropský poskytovatel ekonomických a obchodních informací, který je součástí celosvětové skupiny Bisnode Group. Hodnocení tak má jednoznačný mezinárodní přesah, který Etnetera ocení v kontextu plánované expanze vlastních produktů a služeb na zahraniční trhy.

„Přísné a transparentní podmínky pro udělení certifikátu AAA zaručují jeho držitelům exkluzivní pozici na trhu a potvrzují jejich spolehlivost a důvěryhodnost. Navíc, díky mezinárodnímu přesahu je certifikát AAA vhodnou volbou pro firmy, které mají obchodní partnery nejen v ČR, ale v celé Evropě,“ dodala ředitelka externí komunikace Bisnode Petra Štěpánová.

O společnosti Etnetera Group

Etnetera Group a.s. je skupina firem, které spojuje vášeň pro technologie, online svět a styl podnikání. Skupinu založila Etnetera a.s. (www.etnetera.cz), přední česká společnost, která se zaměřuje na vývoj komplexních webových řešení a jejich správu. Procesem štěpení od původní Etnetery vznikly další dvě specializované firmy: konzultačně-datová štika Etnetera Activate (http://activate.etnetera.cz), zabývající se konzultacemi on-line byznysu a pokročilou webovou analytikou; kreativní tým Etnetera Vision s.r.o (www.visionlab.cz) specializující se na videoprodukce a e-learningové aplikace.
Součástí Etnetera Group je dále: společnost Etnetera Logicworks s.r.o. (www.logicworks.cz) orientující se na prodej, tuning a profesionální servis informačních technologií a telekomunikačních zařízení společnosti Apple pro firmy; Etnetera AppSatori s.r.o. (www.appsatori.eu) specializující se na vývoj a integrace s Google platformou; online mediální agentura Fragile media s.r.o. (www.fragile.cz), která realizuje brandové i výkonové online kampaně, a Letsgood.com s.r.o. (http://letsgood.com), výrobce cloudové platformy pro vývoj mobilních a desktopových aplikací.