Představujeme Coolpad Porto a Coolpad Modena. V prodeji již od dnešního dne

Praha, 17. srpna 2015 – Na globálním trhu je kolem 1000 značek chytrých telefonů, ale z deseti nejlepších v Evropě jedna chyběla. Do Evropy se svými telefony vstupuje značka Coolpad, která je ve světě na sedmé příčce v podílu vyrobených chytrých telefonů a na čínském trhu drží čtvrtou příčku. Představujeme telefony, které jsou cool pro všechny. (TZ)

Coolpad Porto.

Coolpad Porto je 4,7palcový smartphone, který na okraji telefonu dosahuje tloušťky pouze 4,8 mm, v těle má pak pouhých 7,9 mm. To z něj dělá jeden z nejtenčích telefonů na trhu. Má zaoblená záda a v kombinaci s extrémně lehkými materiály váží jen 119 gramů. Inovativní kryt Coolpad Porto je vytvořen z přírodních semínek kešu. Tento materiál je ekologicky šetrný a vhodný i pro vzhled telefonu, jelikož na něm nezůstávají otisky prstů, ať už si vyberete černou nebo bílou variantu.

Přední kamera telefonu má 5 megapixelů, zadní pak 8 megapixelů včetně LED blesku. Perfektní selfie fotky už nebudou překážkou, jelikož přední kamera Coolpad Porto pojme více světla díky světelnosti f/2.2, BSI senzoru a na obrázek se vejde více přátel díky 28 mm širokoúhlému objektivu. Jediné, co potřebujete, je se usmát a fotoaparát sám pořídí fotografii bez nutnosti mačkat jakékoliv tlačítko. Pokud vám selfie nestačí, vždy můžete pořídit video ve Full HD kvalitě.

Ultratenké Porto disponuje připojením 4G LTE, ovládá televizi a díky zabudovanému infračervenému senzoru je možné například měnit dálkově i teplotu klimatizace. S jednoduchými třemi kroky budete doma moci ovládat cokoliv, co využívá infračerveného senzoru. Při delším dnu protáhne životnost 1800 mAh baterie také úsporný režim.

Coolpad Modena.

Na velkém 5,5palcovém displeji Coolpad Modena nebude hraní her, sledování videí nebo ukazování fotografií přátelům žádným problémem. Je vybaven čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 410 s podporou 64-bit a grafikou Adreno 306 i pro náročnější 3D hry.

Coolpad Modena se hodí pro lidi na cestách, jelikož podporuje rychlé 4G LTE a nechybí ani podpora Dual SIM. Modena přichází s prémiovým designem, tenkým rámečkem kolem displeje a tloušťkou těla pouhých 8,6 mm se zaoblenými zády. Dostupná je v bílé barvě, později pak i v černé a zlaté.

Hlavní fotoaparát má 8 megapixelů s LED bleskem a video záznam lze pořídit až ve Full HD kvalitě. Dále nabízí další funkce jako make-up korekce, režim nočního snímku, HDR, zachycení úsměvu nebo dokonce audiofotografii. Pokud na fotce prochází osoba nebo vyfotíte jiný nechtěný objekt, jednoduše ho s funkcí „no backdrop“ smažte.

Porto i Modena podporují chytrá gesta, se kterými napíšete na displeje jedno písmeno a spustí se přidružená aplikace. Pro otevření aplikace telefonu stačí napsat písmeno „c“, pro internetový prohlížeč „e“ a pro přehrávač hudby „m“. Displej zůstává zapnutý po dobu, kdy na něj koukáte. Pokud sledujete video, samo se pozastaví, když se podíváte mimo. Nechybí ani chytrý posun obsahu pomocí pohybu hlavy ve chvílích, kdy nemůžete ovládat telefon oběma rukama.

Pohodová cena

Oba telefony disponují skvělými funkcemi, které osloví každého. K telefonům s prémiovým designem je přibalena také sympatická cenovka. Telefony Coolpad Porto a Coolpad Modena jsou v České republice dostupné již dnes za doporučenou cenu 3 999 Kč u vybraných internetových prodejců

Produktové fotografie a kompletní specifikace telefonů jsou k dispozici zde.

Coolpad Česká republika můžete sledovat také na oficiálních Facebook stránkách www.facebook.com/coolpadcz nebo na webových stránkách www.coolpad.eu/cz.

O společnosti Coolpad

Coolpad vznikl v roce 1993 pod názvem Yulong Computer Telecommunication Scientfic Co., Ltd. a stal se jedním z hlavních hráčů na trhu bezdrátové komunikace. Yulong byl u začátku vývoje prémiových chytrých telefonů a v Číně byl za předního vývojáře a dodavatele integrovaných smartphonů, bezdrátových datových systémů a podnikových řešení s přidanou hodnotou. V prosinci roku 2004 byl Coolpad zapsán na Main Board v Hong Kongu. Jako jeden z prvních výrobců zaměřených na výrobu chytrých telefonů spolupracuje s dodavateli na poskytování inovativních, odlišných a kvalitních řešení. Každý rok Coolpad vydá více než 85 nových produktů, které pak prodává v Číně, Severní Americe, Evropě a Indii.