EVOLVEO StrongPhone Q8 LTE

EVOLVEO uvádí na trh špičkový vodotěsný odolný smartphone, který je připraven splnit jakýkoliv náročný úkol v drsných podmínkách provozu. Nezklame Vás výkonem, odolností ani rychlostí. (TZ)

Zájemce o tento produkt překvapí robustní pogumovaný povrch a vnitřním jádrem „SolidStone“ vyrobeným z hořčíku, díky němuž němu je vysoce odolný vůči nárazům a vibracím. Splňuje specifikaci IP68, takže je vodotěsný v metrové hloubce po dobu 60 minut.

Dostatek výkonu a rychlosti k provádění více úloh najednou vám poskytne 64-bitový osmijádrový procesor, rychlý grafický čip Mali-T760 a 2 GB operační paměti. Technologie MediaTekCorePilot umožňuje plný výkon osmi jader procesoru nebo jejich vypnutí v závisloti na požadovaném výkonu aniž by docházelo k nadměrnému vybíjení baterie. Vnitřní 16 GB paměť poskytne dostatek místa pro všechny oblíbené aplikace, mapové podklady, hudbu nebo filmy, navíc s možností snadného rozšíření pomocí microSDHC karty. V testu AnTuTu benchmark získal velice dobrý výsledek přes 44 000 bodů.

Smartphone podporuje vysokorychlostní sítě 4G/LTE, které vám umožní využít naplno jeho schopnosti pro rychlé prohlížení webu, hraní nejnáročnějších her, multitasking, sledování videa nebo možnost stahovat velké soubory rychlostí až 150 Mb/s a 50 Mb/s při odesílání. Na cestách určitě oceníte funkci WiFiHotSpot, se kterou vytvoříte bezdrátovou WiFi síť v okolí svého telefonu. Můžete poté snadno sdílet své rychlé datové připojení v telefonu pro přístup na Internet např. v notebooku nebo tabletu.

Konstrukce telefonu splňuje podmínky testů Ministerstva obrany USA (United States Department of defense) MIL-STD-810G:2008.
Testováno pro:
• nízký tlak (nadmořská výška), zkušební metoda 500.5, postup I
• vlhkost, zkušební metoda 507.5
• sluneční záření, zkušební metoda 505.5, postup II
• kyselé prostředí, zkušební metoda 518.1

Fotoaparát je 13 megapixelový fotoaparát s podporou technologie High Dynamic Range (HDR), která při každém osvětlení zajišťuje vysokou zřetelnost a jas snímků. Video lze natáčet ve Full HD kvalitě.

Je vybaven HD IPS displejem, který je chráněn krycí vrstvou Gorilla Glass 3, se zvýšenou odolností proti poškrábání. Sledování obrazu je vylepšeno pomocí technologie MiraVision, která vylepšuje ladění obrazu pro co nejlepší vizuální efekty. Speciálně upravený povrch displeje telefonu umožnuje práci s vlhkými prsty a nabízí podporu režimu “Práce v rukavicích”. Smartphone navíc disponuje signalizační diodou, takže nemusíte zapínat displej pokud chcete zjistit, jestli jste nezmeškali telefonní hovor nebo SMS zprávu.

Telefon také nabízí ovládání vybraných funkcí gesty. Jemné dvojité poklepání na displej jej může rozsvítit nebo nakreslením gesta na displeji telefonu dojde automaticky k jeho odemknutí, spuštění fotoaparátu, spuštění hudby a dalším volitelným akcím.

Komfortní ovládání hlasitosti vám usnadní tlačítka na boku telefonu a vyhrazené tlačítko pro SOS. Jedno tlačítko je programovatelné a umožní vám přiřadit po jeho stisknutí spuštění vaší oblíbené aplikace v telefonu.

Doporučená koncová cena je 8 499 Kč/315 euro.
Telefon bude v prodeji od září 2015 u všech prodejců elektroniky.