Špičkový výkon, superrychlá data a práce s dvěma SIM kartami zároveň. Seznamte se s Meizu m2 note

Čínský výrobce Meizu přináší na český trh nejnovějšího zástupce řady „note“,
který si svou popularitu mezi uživateli vydobyl bezkonkurenčním poměrem ceny a výkonu. Novinka se pyšní jemným a velkým Full HD displejem, výkonným osmijádrovým procesorem, superrychlým 4G/LTE, slotem na dvě SIM karty a praktickým mBack tlačítkem, které reaguje na sílu dotyku.
To všechno v unikátním polykarbonátovém těle s technologií opracování hran R-angle. (TZ)

Špičkové komponenty za bezkonkurenční cenu

Meizu i s modelem m2 note dokazuje, že patří mezi výrobce, kteří své telefony osazují jen skutečně kvalitními komponenty, přičemž však zachovávají dostupnou cenu. Dominantou telefonu je opět velký a jemný 5,5 palcový Full HD displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů a technologií IGZO. Díky němu má displej výrazně nižší spotřebu energie a také vyšší kontrast a jas. Při jeho výrobě je použita GFF technika laminování vnějších vrstev displeje, která snižuje míru odrazu a odlesků o 75 %!

O bleskovou rychlost smartphonu se stará nová generace 64-bitového osmijádrového procesoru MediaTek MT6753, kterému sekunduje 2 GB paměť RAM. Amatérské, ale i pokročilé fotografy zaujme 13 Mpix fotoaparát s možností nahrávání Full HD videa a dvoutónovým LED bleskem, který se stará o nasvícení scény při zhoršených světelných podmínkách. Milovníci selfie ocení přední fotoaparát s 5 Mpix snímačem s f/2.2 objektivem a technologií Pure Cell, která slibuje minimalizaci šumu v šeru a šířku záběru až 69 stupňů. A co to v praxi znamená? Jednoduše se do záběru vměstnáte skutečně všichni a nemusíte se bát ani o kvalitu nočních fotek.

V novém Meizu m2 note se nezapomnělo ani na další usnadnění ovládání. Kromě oblíbených gest se uživatelé dočkají i nového mBack domovského tlačítka, které se při jemném stisknutí chová jako tlačítko zpět a při silném zase funguje jako „home button“.
Poctivě tvarované unibody tělo

Při navrhování unibody těla byl kladen důraz především na pohodlnou ergonomii. Novinka se pyšní tloušťkou jen 8,7 mm a její hmotnost je pouhých 149 gramů. Tělo je vyrobené z jednoho kusu předem barveného polykarbonátu, který neztrácí barvu ani po letech používání. Opracování hran technologií R-angle je zárukou toho, že telefon padne do dlaně jako ulitý. Vnitřní uspořádání komponentů je pevně usazené do šasi ze slitiny hořčíku.

Meizu m2 note obsahuje jeden slot pro dvě nano SIM karty, takže smartphone můžete používat s dvěma telefonními čísly zároveň. Novinka také disponuje slotem na microSD kartu, vnitřní paměť si tak můžete rozšířit o několik dalších gigabajtů.

O skutečně dlouhou výdrž se stará akumulátor s kapacitou 3 100 mAh od výrobce Sony/ATL.

Unikátní prostředí Flyme 4.0

Uživatelské prostředí Flyme 4.0 je inspirované tím nejlepším ze současných mobilních platforem. Uživatel ovládá telefon jediným tlačítkem a několika gesty pro rychlé zapnutí displeje nebo konkrétní aplikace jednoduchým přejetím prstu po displeji. Flyme 4.0 je charakteristický minimalistickým, avšak hravým a barevným designem, který přispívá k přehlednějšímu a rychlejšímu ovládání.

Cena a dostupnost

Meizu m2 note bude dostupné v šedé variantě s 16GB interní paměti za doporučenou cenu 4 999 Kč.

Produktové fotografie Meizu m2 note ve vysokém rozlišení najdete na www.dropbox.com.

Oficiální webové stránky najdete na www.meizu.com/en, facebookový profil na www.facebook.com/meizucz.

Technické specifikace Meizu m2 note

  • Displej: 5,5“, 1920 x 1080 px, AGC Dragontrail-X / NEG T2X-1
  • Data: GSM: 850/900/1800/1900MHz; WCDMA: B1/B8 (900/2100MHz); FDD LTE: B1/B3/B7 (1800/2100M/2600Hz); TD-LTE: B40 (2300MHz)
  • Paměť: 16 GB ROM, 2GB LPDDR3 800MHz + slot pro microSD kartu
  • Procesor: 64bitový 8jádrový 1,3 GHz MediaTek MT6753
  • Operační systém: Flyme 4.0 na platformě Android 4.4 (Kit Kat)
  • Konektivita: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS, microUSB
  • Fotoaparát: 13 Mpix (Samsung), světelnost f/2.2, duální LED blesk, Full HD video
  • Fotoaparát přední: 5 Mpix, světelnost f/2.2
  • Baterie: 3 100 mAh
  • Rozměry: 150,9 x 75,2 x 8,8 mm
  • Hmotnost: 150 g

Kompletní specifikace na http://www.meizu.com/en/products/m2note/spec.html.

O společnosti MEIZU

Společnost MEIZU byla založena v roce 2003 v čínském městě Ču-chaj. Nejprve se specializovala
na výrobu populárních MP3 přehrávačů a v roce 2008 se plně zaměřila na vývoj prémiových mobilních telefonů, které jsou charakteristické inovacemi pro každodenní použití. V současnosti
je MEIZU v Číně jednou z 10 nejoblíbenějších značek mobilních telefonů. Společnost zaměstnává více než 1000 zaměstnanců a provozuje víc jak 600 značkových obchodů. V únoru 2015 se MEIZU postaralo o celosvětové pozdvižení, když internetový obchod Alibaba koupil menšinový podíl
ve společnosti MEIZU v hodnotě 590 milionů dolarů.

O společnosti TCCM

Společnost TCCM byla založena v roce 2007 týmem s bohatými zkušenostmi s distribucí mobilních telefonů Samsung. Specializuje se na distribuci prémiových značek mobilních výrobců ve střední a východní Evropě.  Spolupracuje s 52 mobilními operátory a více než 150 maloobchodníky se spotřební elektronikou a telekomunikačními společnostmi ve 24 zemích. Tým více než 50 lidí se nachází ve 14 zemích. TCCM se úspěšně povedlo zavést na trh značky Samsung, HTC, Beats, Meizu, Honor a CAT Phones v regionu střední a východní Evropy. Za dobu své působnosti TCCM pomohlo prodat více než 10 milionů telefonů.