Televize Philips AmbiLux rozšiřuje obraz pomocí promítání na zeď za televizorem

Praha, 15. září 2015 – TP Vision, společnost vyrábějící televize Philips, představila nový televizor Philips AmbiLux s novou projekční technologií Ambilight, která v kombinaci se 4K Ultra HD rozlišením přináší zcela jedinečný divácký zážitek. Projekční technologie AmbiLux je zatím nejvýznamnějším vylepšením systému Philips Ambilight. (TZ)

Model AmbiLux je opravdovým vrcholem nové řady televizorů značky Philips, a to především díky kombinaci velmi ostrého obrazu v rozlišení UHD a oceňovaného evropského designu s výkonným operačním systémem Android TV a novou technologií Ambilight. Spojením těchto vlastností nabízejí televize Philips AmbiLux jedinečný divácký zážitek, který nenabízí žádná jiná televize.

Model Philips AmbiLux s úhlopříčkou 65 palců bude v Evropě dostupný během čtvrtého čtvrtletí letošního roku.

Projekce Philips Ambilight – nové zážitky z osvětlení i pohybu

Klasický systém Philips Ambilight využívá řady LED diod umístěné na zadní straně přístroje, které umožňují barevně osvětlit zeď za televizorem. Barva přesně odpovídá obsahu na obrazovce a díky tenkým rámečkům opticky rozšiřuje obraz do stran pro ještě lepší zážitek ze sledování televize. Revoluční projekční technologie Ambilightu osvobozuje obraz z televize za použití 9 mikroprojektorů, které jsou s chirurgickou přesností umístěny na zadní straně televizoru AmbiLux. Inteligentní technologie překrývání obrazu zajišťuje plynulý přechod promítaného obrazu včetně pohybu a barev do okolí za televizorem. Tato sofistikovaná technologie zajišťuje, že systém Ambilight vždy promítne obraz na zeď za televizorem v mimořádně čistých a živých barvách s nejvyšším možným kontrastem. Výsledkem je naprosto dokonalý zážitek překonávající vše, s čím se zatím mohli diváci při sledování televize setkat.

Dejte barvu hudbě i celé místnosti

Vylepšení technologie Ambilight se týká nejen filmů a televize, ale také hudby. Nový hudební režim umožňuje barevně osvítit okolí televize přesně podle dynamiky jakékoli skladby přehrávané televizorem a nezáleží na tom, zda jde o písničky a melodie ze streamovacích služeb jako je Spotify, z úložiště USB nebo z hudebního kanálu. Diváci si mohou vybrat z řady předdefinovaných barevných schémat nebo využít režim vhodný pro večírky, který barevné tóny náhodně střídá.

Integrací s oblíbeným systémem osvětlení Philips Hue Smart Lighting je možné technologii Ambilight ještě rozšířit na pokojová svítidla a osvětlit celou místnost barvami, které jsou v souladu s barvami na obrazovce.

Přirozená lehkost

Přidání zadních projektorů a vysokého výkonu nemělo žádný negativní vliv na provedení televizoru a model Philips AmbiLux si zachoval elegantní papírově tenkou podobu. Evropský design a originální prvotřídní materiály zaručují kvalitní zpracování televizoru. Velmi tenké rámečky umožňují plynulé rozšíření obrazu s pomocí technologie Ambilight a díky stojanu typu Bladewire z leštěného chromu získal nový televizor podobu přirozeně lehkého a vznášejícího se zařízení. S takto sofistikovaným vzhledem se Philips AmbiLux stane přirozenou součástí i těch nejvytříbenějších interiérů.

Vynikající kvalita obrazu z jakéhokoli zdroje

Model Philips AmbiLux 4K Ultra HD se může ve srovnání s tradičními Full HD televizory pochlubit čtyřnásobným rozlišením a jedinečnou technologií převádění obrazu na vyšší rozlišení (Ultra Resolution). Tato technologie zajišťuje stejně vysokou úroveň detailů obrazu jako u nativního rozlišení Ultra HD a to bez ohledu na zdroj dat. Oceňovaná technologie zpracování Perfect Pixel Ultra HD digitálně přizpůsobuje a optimalizuje veškerý obsah tak, aby byl obraz ostřejší, dokonale kontrastní, umožnil lepší vnímání hloubky a nabídl plynulé zobrazení pohybu i bezchybné vykreslení detailů.

Operační systém Android TV a čtyřjádrový procesor pro ještě lepší zážitek z chytré televize

Televizor Philips AmbiLux využívá operační systém Android TV a vedle platformy Philips Smart TV má přístup i ke všem televizním aplikacím, službám a obsahu v obchodě Google Play. Nový model se může pochlubit snadným ovládáním díky čtyřjádrovému procesoru a vylepšenému ovladači s QWERTY klávesnicí, ovládací ploškou swipe a podporou hlasových pokynů.

Fotografie ve vysokém rozlišení :http://www.tpvision.com/image-library/

Video Philips Ambilux :https://www.youtube.com/watch?v=fzsWAdSsfZY

O společnosti TP Vision

Společnost TP Vision je silným hráčem zaměřeným na oblast vizuální digitální zábavy. TP Vision se zaměřuje na vývoj, výrobu a marketing televizorů Philips v Evropě, Rusku, na Středním Východě, v Brazílii, Argentině, Uruguaji, Paraguaji a vybraných státech Asie a Tichomoří. V TP Vision se spojuje dokonalý design a zkušenosti v oblasti inovací Philips TV s precizní výrobou, flexibilitou a rychlostí TPV. Díky tomuto spojení společnost přináší na trh vysoce kvalitní televizní přístroje: chytré a snadno ovladatelné, s důrazem na sofistikovanost, např. nové materiály a tenký design. Společnost při vývoji svých přístrojů myslí na to, aby uživatelům přinášely jen výjimečné televizní zážitky. S televizory Philips se TP Vision stala světovou jedničkou v oblasti prodeje hotelových televizí. TP Vision sídlící v holandském Amsterdamu je exkluzivním držitelem licence značky Philips TV ve všech zmíněných státech. Společnost je ze 100 % vlastněná TPV, světovým lídrem ve výrobě monitorů a LCD se sídlem v Číně. Společnost TPV Group dlouhodobě posiluje svou pozici na světovém trhu díky využití dlouholetých zkušeností s vývojem, produkcí a logistickou efektivitou. TP Vision zaměstnává okolo 2 000 lidí na několika místech po celém světě.

Pro další materiály, fotografie a videa prosím navštivte http://www.tpvision.com/press-room.html.

Sledujte nás také na sociálních sítích:
Facebook: https://www.facebook.com/PhilipsTVCzech
Twitter: https://twitter.com/tpvision
YouTube: https://www.youtube.com/TPVisionCorporate
Instagram: https://instagram.com/philipstvs

###

Obsah tiskové zprávy odpovídá skutečnosti v době publikování, která se může s časem měnit. Všechny zmíněné ochranné známky jsou majetkem svých vlastníků.

Google, Android a ostatní ochranné známky jsou majetkem Google Inc.

 

Pro další informace kontaktujte:

 

Zuzana Záhorová

PRAM Consulting

T: +420 224 913 003

E: zuzana.zahorova@pram.cz
Jolana Poláková

Marcom, PR & Event Manager, CEE

TP Vision

T: +420 602 213 932

E: jolana.polakova@tpvision.com

Specifikace modelu:

65PUS8901
Rozlišení 4K Ultra HD LCD s 3,840×2,160 pixely
Jas 400nit (obvyklá hodnota)
Rozměry 164cm (65”)
Vylepšení obrazu: Pixel Precise Ultra HD, 1400 Perfect Motion Rate, Ultra Resolution, Perfect Natural Motion
Zvuk 30W

DTS Premium

Android OS Android (5.1) Lollipop
Procesor čtyřjádrová
Paměť 16GB, rozšiřitelná
Předinstalované aplikace Google Search, Voice Search, GoogleTM Play Movies, GoogleTM Play Music, YouTube
Smart TV HbbTV, TopPicks, TV on-demand, Netflix, Spotify Connect, online aplikace, online video store
Ovládání Dálkový ovladač s klávesnicí, hlasovým ovládáním, ploškou swipe
Ambilight třístranný Ambilight s projekcí
Ambilight Hudební mód, Herní mód, možno doplnit žárovkami Hue
Konektivita: 4 HDMI 2.0 (1x s HDCP 2.2), 3 USB (1x USB3.0)
Příjem signálu Dvojitý tuner: 2x DVB-T/T2/C/S/S2
Rozměry včetně stojánku 1447mm x 914mm x 255mm
Tloušťka 17mm

Pro další materiály, fotografie a videa navštivte tyto odkazy:

Fotografie ve vysokém rozlišení : http://www.tpvision.com/image-library/

Video Philips Ambilux : https://www.youtube.com/watch?v=fzsWAdSsfZY

Video Android TV : https://youtu.be/ucgs7CNJRHw

Video Gaming : https://youtu.be/Gz4_KBsWJQY

Video obrazová kvalita : https://youtu.be/4Q7a5jjndfI