Letuška.cz spustila nový a průlomový vyhledávač levných letenek

Praha, 17. září 2015 – Portál Letuška.cz posunuje v Česku technologické možnosti v oblasti vyhledávání levných letenek. V polovině září spustil pro cestovatele průlomový systém, který je zároveň úplnou novinkou i mezi profesionálními prodejci. Vypadá jako mapa světa a na jedno kliknutí umí lidem podat přehled o nejnižších možných cenách letenek do 462 nejpopulárnějších destinací, a to až na půl roku dopředu. Turisté mají k dispozici volitelnou délku pobytu od dvou do jednadvaceti dní a vyrazit mohou z deseti středoevropských letišť. (TZ)

„Zatímco v běžném vyhledávači musí lidé nejprve zadat termín cesty a pouze jednu konkrétní destinaci, náš systém umí během několika vteřin podat přehled o nejlevnějších, akčních letenkách do celého světa. Cestující se tak mohou snadněji rozhodovat, kam vlastně poletí. Zpracováváme 4 miliony kombinací v každém okamžiku, takže uživatelé získávají značný informační náskok. Mapu se vyplatí sledovat pravidelně, nabídka letenek se průběžně mění. S ohledem na nižší cenu je pak vhodné vybírat k odletu všední dny a cestovat mimo turistickou sezonu,“ popisuje ředitel portálu Letuška.cz Josef Trejbal.

Nové mapové rozhraní portálu Letuška.cz je zaměřeno na pohodlnost vyhledávání, přehlednost a rychlost. Reaguje na preference cestovatelů při výběru letenek. „Z našeho průzkumu plyne, že 56% cestujících se nechává inspirovat cestovatelskými portály, je časově flexibilní a svoji dovolenkovou destinaci vybírá hlavně podle ceny. Mapové vyhledávání jim zjistí reálně nejlevnější cenu letenky napříč vším, co mají lidé v distribučním systému aktuálně k dispozici,“ dodává Rostislav Litvin, který vedl vývoj nového systému.

Vývoj systému stál 7 milionů korun. Letos počítá Letuška.cz, potažmo společnost Asiana, která portál provozuje, s investicemi do IT a vývoje ve výši 28 miliónů korun. Je to součástí strategie společnosti, která má za cíl přinášet zásadní inovace.

Odkaz na vyhledávač je zde: http://mapa.letuska.cz/

Letuška.cz  je  prvním online prodejcem letenek u nás a dlouhodobě etablovaný profesionální prodejce letenek (IATA akreditace od roku 1993). Své služby staví na osvědčených technologiích a spolupracuje s globálními distribučními systémy Amadeus a Travelport.